Hverdagen som rekrutt

Rekruttskolen er grunnutdanningen de første 6–8 ukene i førstegangstjenesten. Forsvaret har samlet informasjon om hvordan denne tida er, med tips og videoer.

Rekruttenl (ill: forsvaret.no)
REKRUTTSKOLEN: Den første tiden i militæret handler om opplæring av soldater, og undervisningen er både praktisk og teoretisk.

Å være rekrutt i Forsvaret er en ganske ny hverdag. For å svare på alle spørsmålene dine og gi et bilde av hverdagen på rekruttskolen, har Forsvaret laget en egen side - Rekrutten.

De første dagene

Undervisningen i rekruttperioden er både teoretisk og praktisk, og den skjer både innendørs og u​tendørs.​ Du må regne med en del tjeneste også på kveldstid, og de første to ukene er det vanlig at du ikke får forlate leiren.

En typisk dag på rekrutten: ​

06.00: Revelje (militært morgensignal) ​06.15: Frokost 07.30: Inspeksjon av rom 08.00: Undervisning ​ 11.00: Lunsj 12.00: Undervisning 16.00: Middag 17.00: Fritid eller undervisning om nødvendig

Tips, myter og fakta

Du kan f.eks. følge soldat Sunniva, som er rekrutt ved Madla. Få tips om alt fra sengestrekk til materiellkontroll, og tips om hvordan du kan bli flink på å bruke all ventetida du må forholde deg til.

Du har kanskje hørt mange myter om rekruttskolen? Mesteparten av det er nettopp det - myter og ikke fakta. Har du spørsmål om mat og allergier, hårklipp, kjæreste, egentrening, mobilbruk osv., kan du lese mer om det på sidene myter og fakta.

Les mer om hverdagen som rekrutt på Forsvaret.no.

Fakta

Få et innblikk i hverdagen i Forsvaret

Se tips og videoer på Forsvaret.no

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 26.09.2019

Offentleg og kvalitetssikra
Rekruttenl (ill: forsvaret.no)
REKRUTTSKOLEN: Den første tiden i militæret handler om opplæring av soldater, og undervisningen er både praktisk og teoretisk.

Fakta

Få et innblikk i hverdagen i Forsvaret

Se tips og videoer på Forsvaret.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Utdanning i Forsvaret

Er du interessert i en utdanning som vil gi deg teoretisk og praktisk kunnskap, personlig utvikling, og ledererfaring? Da kan utdanning i Forsvaret være noe for deg.

Aktuelt

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Hva skjer hvis du blir tatt med falsk legitimasjon?

Det kan være fristende å låne legitimasjon av andre for å komme inn på utesteder eller konserter, men hvis du blir tatt kan du få problemer.

Ungdom ved gjerde på festival (Foto: www.colourbox.com)

Gutt og utsatt for overgrep?

Gutter opplever også seksuelle overgrep. For å få hjelp til å takle de vonde opplevelsene, er det viktig å snakke om det som er vanskelig.

Trist jente