Hverdagen som rekrutt

Rekruttskolen er grunnutdanningen de første 6–8 ukene i førstegangstjenesten. Forsvaret har samlet informasjon om hvordan denne tida er, med tips og videoer.

Rekruttenl (ill: forsvaret.no)
REKRUTTSKOLEN: Den første tiden i militæret handler om opplæring av soldater, og undervisningen er både praktisk og teoretisk.

Å være rekrutt i Forsvaret er en ganske ny hverdag. For å svare på alle spørsmålene dine og gi et bilde av hverdagen på rekruttskolen, har Forsvaret laget en egen side - Rekrutten.

De første dagene

Undervisningen i rekruttperioden er både teoretisk og praktisk, og den skjer både innendørs og u​tendørs.​ Du må regne med en del tjeneste også på kveldstid, og de første to ukene er det vanlig at du ikke får forlate leiren.

En typisk dag på rekrutten: ​

06.00: Revelje (militært morgensignal) ​06.15: Frokost 07.30: Inspeksjon av rom 08.00: Undervisning ​ 11.00: Lunsj 12.00: Undervisning 16.00: Middag 17.00: Fritid eller undervisning om nødvendig

Tips, myter og fakta

Du kan f.eks. følge soldat Sunniva, som er rekrutt ved Madla. Få tips om alt fra sengestrekk til materiellkontroll, og tips om hvordan du kan bli flink på å bruke all ventetida du må forholde deg til.

Du har kanskje hørt mange myter om rekruttskolen? Mesteparten av det er nettopp det - myter og ikke fakta. Har du spørsmål om mat og allergier, hårklipp, kjæreste, egentrening, mobilbruk osv., kan du lese mer om det på sidene myter og fakta.

Les mer om hverdagen som rekrutt på Forsvaret.no.

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 26.09.2019

Offentlig og kvalitetssikret
Rekruttenl (ill: forsvaret.no)
REKRUTTSKOLEN: Den første tiden i militæret handler om opplæring av soldater, og undervisningen er både praktisk og teoretisk.

Fakta

Få et innblikk i hverdagen i Forsvaret

Se tips og videoer på Forsvaret.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Utdanning i Forsvaret

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)
Aktuelt

10 tips for et godt forhold

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Hvordan opprettholder du og pleier et godt forhold?

Kjærestepar sitter på kaia i Oslo (foto: Tine Poppe / bufdir.no)

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

HPV-virus og HPV-vaksine

HPV-virus er den desidert vanligste kjønnssykdommen i verden, antagelig fordi kondom ikke gir fullstendig beskyttelse. Det finnes en effektiv vaksine alle unge i dag får tilbud om. I denne artikkelen kan du finne svar på dine spørsmål om HPV.

Vaksine i armen (icolourbox.com)