Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)
UTDANNING: En utdanning i Forsvaret gir deg mange muligheter videre i livet, og er basert på at du skal jobbe i team.

Norge trenger både gutter og jenter som ønsker å utdanne seg i Forsvaret. Dette er fordi Forsvaret trenger det mangfoldet som jenter og gutter representerer hver for seg og sammen. En utdanning i Forsvaret gir deg mange muligheter, både personlig og for jobb videre. Du kan også få prøvd deg i nye situasjoner der du må ta vare på både deg selv og andre.

Les mer om utdanning i Forsvaret her på Forsvaret.no.

Samarbeid er viktig

Utdanningen i Forsvaret er basert på at du skal jobbe i team. Derfor er det viktig å utvikle gode relasjoner mellom menneskene som skal fungere sammen i rolige og krevende tider. Kameratskap er noe som de fleste husker fra sin tid i Forsvaret. Å jobbe sammen, bo sammen og oppleve slitsomme øvelser gjør at man blir godt kjent med hverandre, og dette gir et godt grunnlag for varig vennskap.

Hva kan jeg gjøre?

Forsvaret har et mangfold av utdanningsretninger der du kan utdanne deg til de fleste yrker. De har hvert år rundt 1000 studieplasser innen lederutdanning på befalskoler og rundt 500 nye lærlingplasser over hele landet. I Forsvaret kan du ta fagbrev i rundt 40 forskjellige lærefag som spenner seg fra kokk til flymekaniker.

Lederutdanning

Forsvaret gir lederutdanning innen operative fag som blant annet flyger, sjef på stridsvogn og lagførere. Teknisk fagutdanning eller ingeniørutdanning får du med lederutdanning innen tekniske fag, som tekniker på fly, bil, båt, IKT og så videre.

Annen utdanning

Utdanning innen administrasjon, språk, sanitet og idrett kombinert med lederutdanning er også en mulighet. Du kan også velge en lederutdanning under førstegangstjenesten.

Lykke til!

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 23.05.2018

Kilder:

Forsvarets pressesenter Forsvaret.no

Offentlig og kvalitetssikret
Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)
UTDANNING: En utdanning i Forsvaret gir deg mange muligheter videre i livet, og er basert på at du skal jobbe i team.
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Sesjon - ditt første fysiske møte med Forsvaret

Først må ale gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge fylle ut en egenerklæring. På bakgrunn av denne, plukker Forsvaret ut hvem som må møte opp på sesjon.

Mann i militæruniform (colourbox.com)
Aktuelt

10 tips for et godt forhold

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Hvordan opprettholder du og pleier et godt forhold?

Kjærestepar sitter på kaia i Oslo (foto: Tine Poppe / bufdir.no)

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

HPV-virus og HPV-vaksine

HPV-virus er den desidert vanligste kjønnssykdommen i verden, antagelig fordi kondom ikke gir fullstendig beskyttelse. Det finnes en effektiv vaksine alle unge i dag får tilbud om. I denne artikkelen kan du finne svar på dine spørsmål om HPV.

Vaksine i armen (icolourbox.com)