Spørsmål og svar

Jeg leste om metanol og hjemmebrent her

Gutt, 14

Jeg leste om metanol og hjemmebrent her. Blant annet leste jeg et spørsmål hvor noen skulle bruke appelsinjuice som inneholder pektin, og svarene på dette spørsmålet hevdet at metanol må tilsettes. Metanol dannes jo naturlig som et biprodukt når frukt som inneholder pektin gjærer og når distillert konsentrert, det er misledende og farlig

Svar

Hei!

Vi er ikke helt sikre på hvilket svar du viser til, men tenker det kan gjelde dette.

Det er riktig at Metanol kan dannes som et biprodukt under gjæringsprosesser der frukt som inneholder pektin blir brukt, som en del av den naturlige gjæringsprosessen.

Metanol er som kjent veldig skadelig, men samtidig er det mengden det kommer an på.

Mengden metanol som produseres under gjæring av frukt som inneholder pektin er vanligvis svært lav. Nivået kan likevel variere med hjemmebrent, som lages på varierte måter. Men når alkohol produseres profesjonelt for salg, er det strenge regler på plass for å sikre at metanolnivåene holdes innenfor sikre grenser.

Da vi svarte, var det nok den farlige mengden Metanol vi var mest opptatt av. Du har rett i at vi kunne formulert oss bedre for å unngå misforståelser. Takk for innspill!

Om vi har misforstått noe i dette svaret, så ta gjerne kontakt igjen så vi kan ta en ny titt på saken.

Hilsen RUSinfo 915 08588

www.rusinfo.no

Besvart: 8.5.2025

Vi har valgt ut dette for deg

Fikk du svar på det du lurte på?

Still oss et spørsmål

Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.

Still et spørsmål