Spørsmål og svar

Kan Snapchat belaste meg for Minner over 5 GB uten at jeg har oppgradert?

Jente, 20

Hei, Ung.no! Jeg trenger råd om en praktisk krøllete situasjon. Snapchat annonserte for 1 år siden at de ville begynne å ta betalt for lagrede memories over 5GB. Greit nok, men jeg fant ikke noe info om fra når dette skulle gjelde - eller hva som skjer hvis man ikke oppgraderer. Jeg har de siste månedene slettet alle mine memories. Det tok sin tid, men det står fortsatt at jeg har over 6GB lagret. Har slettet cache 5-10 ganger denne måneden så det er ikke det som er problemet. Googlet litt og jeg er ikke alene om å ha dette problemet. Jeg har kontaktet SnapSupport men tviler på at jeg får svar. Mitt telefonnummer et gammelt jeg ikke bruker lenger - og derfor er jeg stresset at jeg kan ha blitt fakturert der mot min vilje. Jeg sletta alt i august, og jeg tror de nye reglene begynte å gjelde fra 21/9. Hva gjør jeg nå? Jeg stresser - men er det egentlig grunn til det? Jeg har jo slettet mine memories selv om deres oversikt sier annet. Alt er så uklart og jeg vet ikke hva jeg gjør

Hei!

Vi forstår at dette kan oppleves som uklart og stressende. Ut fra informasjonen Snapchat har publisert, ser det imidlertid ikke ut til at du trenger å være bekymret for at du automatisk blir belastet fordi Minner viser mer enn 5 GB.

Snapchat opplyser at man har opptil 5 GB gratis lagringsplass for Minner. Dersom man ønsker mer lagringsplass, må man selv velge å oppgradere til en betalt lagringsplan. Du vil da få opp et banner som viser hvor mye lagringsplass du har brukt, med mulighet til å oppgradere. Det ser altså ikke ut til at det opprettes et betalt abonnement automatisk dersom du overstiger 5 GB.

Fra januar 2027 opplyser Snapchat at Minner som er mer enn ett år gamle, og som ikke er en del av dine eldste 5 GB med Minner, vil bli arkivert og fortsatt lagret hos Snapchat. Du vil fortsatt ha tilgang til Minner fra det siste året og dine eldste 5 GB.

Du kan lese mer om dette på Snapchat sine sider: Hvordan administrerer jeg lagringen av Minner?

Når det gjelder at Snapchat fortsatt viser over 6 GB etter at du har slettet innholdet, kan det være at lagringsoversikten ikke er oppdatert, eller at det fortsatt ligger innhold registrert på kontoen. Siden du allerede har slettet Minner og kontaktet Snapchat Support, anbefaler vi at du avventer svar fra dem. Ta gjerne skjermbilder som viser at Minner er tomt, samtidig som Snapchat viser at du bruker over 6 GB.

Det gamle telefonnummeret ditt skal heller ikke i seg selv føre til at du blir belastet. Hvis du ønsker å være helt sikker på at du ikke har et aktivt abonnement, kan du kontrollere abonnementene dine i App Store eller Google Play.

Vi håper dette var oppklarende og svarte på spørsmålene dine :)

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Besvart: 5.10.2026

Fikk du svar på det du lurte på?

Still oss et spørsmål

Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.

Still et spørsmål