Hopp til hovedinnholdet

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Offentlig og kvalitetssikret
Bekymret jente (colourbox.com)

Nødprevensjon (”Angrepille”)

Det finnes tre ulike metoder for nødprevensjon du kan velge mellom:

 1. Pille (Norlevo) som inneholder en stor dose av hormonet gestagen og skal tas innen 72 timer etter samleiet. Pillen virker ved å hemme eggløsning, og effekten er bedre jo raskere du får tatt den etter samleiet.
 2. Pille (Ellaone) er et eggløsningshemmende medikament og kan tas inn til fem døgn etter samleiet. EllaOne har sikrere effekt enn NorLevo, om samleiet har skjedd rundt eggløsningstidspunktet. Effekten er bedre jo raskere du får tatt den etter samleiet. OBS! Du må vente 5 dager etter at du har tatt EllaOne før du starter med p-piller igjen.
 3. Kobberspiral kan settes inn i livmoren av lege eller jordmor inn til fem døgn etter antatt eggløsning uavhengig av når samleiet fant sted. Spiralen vil hindre et eventuelt befruktet egg i å feste seg.

Nødprevensjon i pilleform er en ganske lett tilgjengelig løsning hvis du har hatt et ubeskyttet samleie. Pillene kan gi kortvarig, men kraftig kvalme og brekninger, magesmerter, ømme bryster og blødningsforstyrrelser. Beskyttelse mot uønsket graviditet er lavere enn for vanlige hormonelle prevensjonsmetoder.

Nødprevensjon med kobberspiral er avhengig av at du kommer deg til lege eller jordmor som kan sette den inn. Når den derimot er satt inn, kan den bli der og fungere som prevensjon de neste fem årene. Kobberspiral er den sikreste metoden for nødprevensjon.

Her får du tak i nødprevensjon

Nødprevensjon i pilleform er reseptfrie og kan kjøpes på apotek eller i enkelte matbutikker eller bensinstasjoner. Ingen aldersgrense på apoteket, men 18 års aldersgrense i butikk og bensinstasjon. En pakke koster 200 - 300 kroner.

Vil du benytte kobberspiral som nødprevensjon, er det mange leger/jordmødre som har spiraler tilgjengelig på kontoret sitt. En kobberspiral koster fra 350 – 800 kroner (pluss eventuelt betaling for timen), og du kan beholde den videre som prevensjonsmiddel i fem år. Kobberspiral er gratis fra du er 16 og frem til du blir 21 år.

sex under bordet (colourbox.com)

Slik tar du nødprevensjon

Nødprevensjonen Norlevo må du ta innen 72 timer (tre døgn) etter samleiet. Nødprevensjonen EllaOne kan du ta inn til fem døgn etter samleiet.

Jo tidligere du tar pillen, desto bedre er effekten.

Det er ikke anbefalt å ta mer enn én pille i løpet av en menstruasjonssyklus. Pillen skal ikke erstatte bruk av vanlige prevensjonsmidler. Les pakningsvedlegget nøye før du tar pillen.

Kobberspiral må du få satt inn i livmoren innen fem døgn etter antatt eggløsning, uavhengig av når samleiet fant sted. I og med at kobberspiralen hindrer et eventuelt befruktet egg i å feste seg, er dette den sikreste nødprevensjonen som finnes i dag.

Nødprevensjon ved glemt p-pille

Hvis du har glemt p-pille er det viktig å bruke kondom eller ikke ha samleie i syv dager etter at pillen(e) er glemt. Hvis du imidlertid har hatt samleie rett før eller etter dagen(e) du glemte p-pillen, kan det være aktuelt å ta nødprevensjon.

Nødprevensjon ved glemt p-ring, p-plaster eller p-sprøyte

Du bør ta nødprevensjon hvis du har hatt samleie og du har glemt å sette inn ny p-ring eller sette på nytt p-plaster til rett tid. Eller du har glemt å ta p-sprøyten til tiden og har hatt samleie første uka etter det.

Har du ubeskyttet samleie den aller første uka du bruker p-piller, p-stav, spiral eller p-sprøyte og ikke startet på mensens første dag med prevensjonen, kan det også være aktuelt med nødprevensjon.

Etter bruk av Nødprevensjon:

 • Hvis du kaster opp før det har gått to timer fra du tok nødprevensjonspillen, er det fare for at pillen ikke har god nok effekt og du bør ta en ny pille.
 • Tar du EllaOne, må du vente 5 dager før du starter med p-piller fordi p-pillene ødelegger effekten av EllaOne og motsatt.
 • Du bør ta en graviditetstest hvis mensen er fem dager forsinket eller hvis mensen er avvikende i blødningsmengde og varighet.
 • Kontakt lege eller helsesykepleier for å få prevensjonsveiledning og eventuelt resept på et fast prevensjonsmiddel.

Blødningsforstyrrelser

Mange får blødningsforstyrrelser etter at de har tatt en nødprevensjon i pilleform.

 • Blødninger kan komme ganske raskt etter du tok pillen.
 • Menstruasjonen kan bli forsinket
 • Menstruasjonen kommer, men er annerledes enn den pleier.

Kontakt lege eller Helsestasjon for ungdom om du blir bekymret eller du har andre spørsmål om bruk av nødprevensjonen, eller spør på apoteket.

 

Eksempler på spørsmål og svar:

SPØRSMÅL:

Hei :)

Jeg er en jente på 14år. Jeg og kjæresten min har hatt sex en del ganger.

Jeg har tatt ca 12-14 angrepiller på et halvt år, er det farlig?

Kan jeg bli steril av det eller noe sånt?

Men her for ca 20 dager siden hadde vi ubeskyttet sex, og han kom inn i meg, å to dager etter tok jeg en angrepille.

Noen dager etter det gjorde vi det igjen, og jeg tok enda en angrepille.

Det er 5dager siden jeg skulle hatt mensen, er det pågrunn av angrepillene jeg har tatt, eller er det stor sannsynlighet for at jeg er gravid?

  SVAR:

  Hei!

  Det kan bli ganske "kaos i hormonene" med så stort bruk av angrepiller. Det bør ikke tas mer enn maks en gang i måneden, helst sjeldnere, og da bør man også bruke kondom etter det og frem til neste mens. Sikkerheten av angrepillen er ikke så bra når man bruker den så ofte, og det kan bli bl.a. småblødninger, ureglemessig mens mm. Og det vil jo være både billigere og bedre, å heller bruke p-piller.

  Fra pakningsvedlegget til en av angrepillene på markedet:

  "Vis forsiktighet ved bruk av NorLevo:

  NorLevo skal bare brukes som nødløsning. Produktet gir ikke samme beskyttelse som vanlige prevensjonsmidler i alle situasjoner. Bruk av NorLevo flere ganger i samme menstruasjonssyklus anbefales ikke, på grunn av risiko for forstyrrelser i menstruasjonssyklusen."

  Det at du nå ikke har fått mensen KAN skyldes angrepillen, men det kan ikke utelukkes graviditet, så du bør nok ta en graviditetstest for sikkerhets skyld.

  Vennlig hilsen helsesykepleier

 

SPØRSMÅL:

Hei!

er en jente på 15,snart 16, som lurer litt på om jeg er gravid. var på fest igår og drakk alt for mye åså gikk jeg litt for langt med en jeg har noe på gang med. vi hadde ikke kondom og han var inni meg lisom.. men så vet jeg ikke om han kom eller hva, hukomelsen er ikke helt på topp.. og idag når jeg våknet så var det blod i trusa mi og jeg er bare livredd for at jeg kanskje kan være gravid.. hvordan kan jeg finne det ut? uten helst å gå til lege eller kjøpe en test?

  SVAR:

  Hei!

  Det viktigste du gjør nå er å få kjøpt og tatt en angrepille så raskt som mulig og senest innen 72 timer etter samleiet. Du får kjøpt det på apotek uten resept og det koster 200 - 300 kroner. Heter NorLevo eller EllaOne. Det er ingen måte å finne ut om du er gravid før det er dato for neste mens og mensen evt. ikke kommer som den skal.

  Hvis ikke mensen kommer til tiden kan du ta en graviditetstest. Det kan du få gjort gratis på helsestasjonen.

  Blodet i trusa er nok et tegn på at han har vært inne i deg, men kan ikke fortelle noe om han har hatt utløsning eller ei inne i deg. -Uansett så er jo mulighetene for en graviditet til stede etter et samleie med så "usikker" historie.

  Du kan jo også prate med gutten om din bekymring. -Kanskje husker han litt mer?

  Vennlig hilsen helsesykepleier

 

SPØRSMÅL:

hei! jeg tok en angrepille akkurat tre dager etter ubeskyttet sex,men har enda ikke fått mensen! nå har det gått to dager siden jeg tok pillen,hvordan hvet jeg at den har virket eller ikke? utenom å se om jeg får mensen lisom.. går å bekymrer meg konstant!!

  SVAR:

  Hei!

  Nødprevensjon ("angrepille") vil veldig ofte gjøre at mensen blir litt forsinket, så det er nok den mest sannsynlige forklaringen på at mensen din nå ikke har kommet til tiden. Når du etterhvert får mensen vet du at du ikke er gravid. Hvis mensen blir mer enn to uker forsinket bør du ta en graviditetstest.

  Vennlig hilsen helsesykepleier

 

SPØRSMÅL:

Hei.

Jeg går på østrogenfrie p-piller, Cerazette. Jeg er på mitt fjerde brett, så dette er jeg ganske vant med. Har bare glemt pilla en gang, og da lot jeg bare være å ha sex en uke. I natt hadde jeg sex tre ganger med kjæresten min. Første gangen kom han ikke inn i meg, andre gangen kom han ikke, men tredje gangen kom han inni meg. Jeg er nervøs fordi, jeg oppdaga på morgenen at jeg hadde glemt å ta pilla mi kvelden før. Jeg tok den glemte pilla så fort jeg huska den (kl. 10.00) som man skal gjøre. Jeg pleier å ta den fra 11 til 01 om kvelden/natta nå i sommerferien. Vi hadde sex fra ca 12 til halv 2 på natta. Er det da stor sjanse for at jeg kan ha blitt gravid? Det haster! Jeg har tenkt til å kjøpe angrepille i dag, men vet ikke om det er nødvendig.

  SVAR:

  Hei!

  Slik jeg forstår deg, har det ikke gått fullt 12 timer på overtid, så det er nok ingen fare nå. -Men jeg vil anbefale at dere ikke har ubeskyttet sex i alle fall en uke frem over for sikkerhets skyld.

  Vennlig hilsen helsesykepleier

 

SPØRSMÅL:

Hei, er ei jente på 17 som er livredd for å vere graivd.

Hadde nettopp sex med kjæresten min og vi fant ut at kondomen hadde revnet under samleie, men vi vet ikke når den revnet og hvor lenge vi holdt på uten.

Han kom ikke.

Jeg bor i utlandet og vet ikke hva angrepillen heter på engelsk og kan ikke gå til legen. Kunne dere ha hjulpet meg å gi meg noen navn på noen utenlandske angrepiller? jeg er desperat! takk

  SVAR:

  Hei.

  Angrepillen heter NorLevo eller EllaOne i Norge. Hva selve pillen heter i utlandet kan jeg ikke svare deg på, men om du spør etter "emergency contraception", vil du få angrepillen. Husk å lese pakningsvedlegget nøye.

  Lykke til.

  Vennlig hilsen helsesykepleier

Skrevet av:
Sexologisk rådgiver i samarbeid med ung.no
Sist oppdatert:
20.12.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Jente 19 år
0
19.01.2019 16:39:37
Jeg hadde sex med kjæresten min også kom han inni meg, og 2 timer etterpå tok jeg en angrepille. 5 timer etterpå hadde vi sex igjen og han kom inni meg. Er det mulig at jeg er gravid? (Ung.no svarer ikke på spørsmål i kommentarfeltet, du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar fra helsepersonell).
Øøøøøhh
2
08.09.2018 12:13:58
Er en 14 år gammel gutt........ Hvorfor er det 18 års aldersgrense på angrepiller på butikk/bensinstasjon. Liksom hvis du trenger angrepillen så er det ganske dumt....
Nervøs tenåring
0
05.05.2017 00:45:33
Hei ! Jeg er ei jente på 17 år, og i går natt hadde jeg og kjæresten min sex, med kondom, men det sprakk...jeg skal egentlig få mensen om ca. Fem dager. Jeg tok selvfølgelig angrepille, men er det fortsatt en sjanse for at jeg er gravid?
Trenger hjelp
0
02.03.2017 13:52:15
Hei er en jente på 14 (blir 15 om en måned) har hatt sex men kondomen sprakk... kan jeg få kjøpt angrepille på aboteket selv?
16j
0
18.12.2016 10:39:43
Hei. Jeg er en jente på 16. Jeg hadde ubeskyttet sex den 29. November og tok angrepille 2-3 dager etter med 5 dagers angrepille. Men nå er det 18. Desember og jeg pleier å få mensen rundt 15. Er det sannsynlig at jeg er gravid?
hei
0
10.08.2016 12:53:49
Jeg tok angrepile i overkant av 12 timer etter ubeskyttet samleie, det er altså 18 dager siden. jeg skulle ha fått mensen for 9 dager siden, men har enda ikke fått det. tok en test for 6 dager siden som var negativ. Hva burde jeg gjøre?
Greit å vite
0
26.07.2016 11:09:54
Dere i ung.no burde informere om det som står med fine små bokstaver bak på pakken til angrepillen. Det står liten effekt for jenter til med vekt over 70kg og ingen effekt for jenter over 80kg.... det kan være veldig greit å vite.
Anonym
0
22.05.2016 16:01:43
Hva er forskjellen mellom angrepillen og P-piller?
gravid eller ikke???!
0
13.12.2015 01:58:37
Jeg har ikke hatt mensen på lenge og har fått større og større mage nå og har alle de diagnosene på at jeg er gravid men har ikke hatt sex. Hva betyr det? ??
Anonym
1
22.05.2016 16:02:58
Det kan bare hende at du har lagt på deg litt rundt magen og mensen er litt forsinket. Har du gått på P-piller kan det være grunnen til at mensen er forsinket.
Redd....vibbi....
0
29.07.2015 01:44:31
Meg og kjæresten min hadde sex i dag... Og mi fant ut at kondomer hadde sprekt.... Mi fikk begge to veldig panikk for finner foreldre være ut at mi har sex e mi drept begge e 15... Jeg begynner å lure veldig på om jeg e gravid for dt var en del sæd rund hullet der det hadde sprekt.... Så hjelp... Vil ikke kjøpe graviditest test for bor i en liten by så er veldig kleint....
SEX?
2
05.01.2015 17:53:18
jeg lurer på, dere er så unge, også har dere sex i allerede så ung alder. Jeg vet at det er en bra følelse, men dere ødelegger for dere selv, husk det! Når 11 åringer kommer med jeg vil ha sex? hva faen? lite liv? skaff dere liv!
Sant
1
05.01.2015 17:53:40
Så enig med deg. Elsker deg
BLINDE FOLK!
4
05.01.2015 17:51:05
Halo??? ER DERE BLINDE? KAN DERE IKKE SE AT DET STÅR ØVERST OBS! UNG.NO SVARER IKKE PÅ SPØRSMÅL I KOMMENTARFELTET. HVIS DET ER EN KJEMPE KRISE SPØRSMÅL SEND INN DA!
Cat
0
10.12.2014 23:51:54
Hei, jeg og kjæresten min var uheldige her en dag og kondomen sprakk. Kun få timer senere hadde vi fått tak i nødprevensjon. 4 dager senere begynte jeg å blø. Mensen skulle egentlig komme 22 desember. Betyr dette at jeg ikke er gravid? Regner jeg mensturasjonssuklussen fra denne dagen eller, vil den komme igjen til 22 desember? (Red.: Du kan ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor for å få hjelp. Eventuelt kan du stille spørsmål om kropp og helse på klara-klok.no)
Redd for å bli gravid
0
14.11.2014 13:32:08
Hei, jeg lurer på om man kan bli gravid hvis man har tatt angre pille men kjæresten min mente på at jeg ikkje kunne bli gravid sin han kom i meg samme dag som jeg hadde tatt angre pillen. Så spørsmålet er jo det om det går Ann? Eller om det ikkje går
Traumatisk
0
14.11.2014 13:30:22
hei. Siste mandag hadde jeg sex. Jeg bruker ingenting derfor han brukte kondom . Vi hade sex flere ganger den kvelden og da etter tok jeg er angre piller for å vær sikker . Idag fredag , etter 4 dager oppdage jeg av en kondom var inne meg. Kan jeg bli gravid ? Må jeg traks Til legen ? Vær så snill hjelp meg !
Silje
0
23.09.2014 16:29:56
Det er helt klar ikke veldig lurt a ta mange angrepiller http://www.hormonfritt.no/nodprevensjon/ Det skaper ubalance i kroppen.
Jente, 22
1
05.01.2014 22:42:18
Hei. Jeg går fast på Mercilon 28, og har gått på det samme p-pillemerket i ca 6 måneder. Jeg er flink til å ta p-pillen til ca samme tid hver dag.
For fem dager hadde jeg sex. Uten kondom, men jeg går som sagt på p-piller. Det er en fast partner. Han fikk aldri utløsning inni meg, men det kan allikevel være det kom litt ukontrollert. Han fikk litt panikk og ønsket at jeg tok en angrepille. Jeg tok da en angrepille samme dag, rundt 12 timer etter første samleie.
Vi sov lenge den dagen og jeg tok ikke p-pillen før rundt kl 15 (i motsetning til kl 8/9 som jeg pleier). De neste fem dagene tok jeg p-pillen også litt senere enn 8/9-tiden. Jeg har ikke glemt å ta p-pille i denne perioden eller før samleie.
Spørsmålene mine er:
Kan virkningen av p-pillen være svekket fordi jeg ikke har tatt dem til samme tid de siste fem dagene?
Hadde jeg egentlig trengt å ta angrepille?
Jeg leste i pakningsvedlegget til angrepillen at p-pillen kan svekkes av angrepillen. Stemmer det?
Kan jeg ha sex uten kondom nå, eller må jeg vente til nytt brett starter? (Tre uker igjen før nytt brett)
Er jeg helt beskyttet når jeg starter på nytt brett?
(red: du kan stille spørsmål om kropp og helse på klara-klok.no)
h.c.b
0
18.07.2013 02:15:16
Hei jeg er 12 år jeg har aldrig hadd sex. å har ikke hatt mensen på ca. 1 mnd, jeg har uregelmessig mensen å det bekymrer meg vær gang for at jeg har blitt gravid. Er det mulig å bli gravid da? (red: du kan stille spørsmål og få svar på www.suss.no eller lese tidligere besvarte spørsmål på www.ung.no/oss)
oo
0
10.07.2014 00:07:39
Nei, har du aldri hatt sex så kan man ikke bli gravid, du skriver at du er 12 å i denne alderen når man fortsatt er i puberteten vill menstruasjon være uregelmessig
HEIHEI
0
30.05.2013 18:32:19
Er man sikker frem til neste mensen, dersom man har tat nødprevansjon?
Anonym
0
15.03.2013 08:41:16
Trenger man å ta p- piller hvis partneren bruker kondom? Er kondom 100% sikker
A
0
10.07.2014 00:12:38
Hei Er du i et fast forhold er nok det beste å bruke p-piller i tilegg, dette får hjelp til hos legen din eller hos helsesøster, kondomer er heller ikke 100% sikkre, sprekker den , eller glir av så er man nødt for å ta angrepille. Vil derfor si at det beste er å bruke p-piller , du kan også gå på p-piller å. Kjæresten bruke kondom, da er dere ganske sikre, å slipper bekymringer
Usikker
12
06.03.2013 16:19:01
Hvor stor er sannsynligheten for å bli gravid ved ubeskyttet samleie hvor gutten kommer inn i jenta?
Livredd
0
15.09.2012 19:09:17
Hei! Jeg er en 16år gammel jente som hadde ubeskyttet sex med kjæresten min, 3 dager senere fikk jeg mensen. Samme dagen jeg fikk mensen så startet jeg på p-piller. Er muligheten for graviditet der? er usikker siden jeg fikk mensen bare 3 dager etterpå. (Red. Er du redd for at du kan være gravid, må du ta en graviditetstest. Den kan du bl.a. få på helsestasjon for ungdom eller kjøpt i butikk/på apotek. Spørsmål om graviditet kan du også stille på www.klara-klok.no)
Madde
3
11.08.2012 13:42:49
Hei! Jeg og kjæresten min hadde sånn ca. sex for 6 dager idag! og vi brukte ikke kondom. Men han fikk den ikke sånn "inn" siden den ble slapp med en gang! etterpå så måtte jeg på do og da hadde jeg blødd og det svidde noe sinnykt i underlivet når jeg tisset. Det gjør det enda 6 dager etterpå.. å jeg bør.. Er jeg gravid? har ikke tatt noe angrepille eller noe sånt.. Er livredd! Hjelp!! (Red. Er du bekymret for at du kan være gravid må du ta en graviditetstest - den får du på helsestasjon for ungdom og kjøpt på apotek/i butikk. Spørsmål om graviditet kan du stille på www.klara-klok.no)
hjelp
3
17.07.2012 20:58:39
hei jeg er 15 år og i det siste jeg begyntt å være veldig kåt har tatt dildo og gjøre dett hvorfor er det sånt akkurat nå
Emily
0
01.01.2012 13:31:39
Hei jeg er en jenta som er 18 år,jeg hadde sex med kjæreste min med kondom men kondom sprakk.Etter 11 timer fikk jeg i tak nødpresvesjon.Er det sikre da???Komme jeg ble Gravid? (Red. Er du bekymret for om du kan være gravid,bør du ta en graviditetstest. Den får du kjøpt på apotek eller butikk, eller hvis du kontakter helsestasjon for ungdom der du bor).
Heisann
0
24.12.2011 14:28:43
Hei, er litt forvirret etter å har lest veldig mye ulike påstander på internett. Kan Diane brukes som nødprevensjon. Jeg gikk 7 dager med mensen, og tok pillen første dag etter dette. Denne dagen hadde jeg også sex som betyr at jeg var helt ubeskyttet. Leste på lommelegen at en jente hadde tatt 8 Diane piller som kan fungere som en angrepille, stemmer dette?
Agnes og Mari
3
29.09.2011 12:50:31
er det stor sansynlighet for å bli gravid når man har sex uten kondom mange ganger?
Sarah
0
27.08.2011 11:18:38
jeg er ei jente på 15 snart 16 jeg går regelmessig på p-piller og fikk beskjed om å ta den på kveldsti. Jeg har gjort det. Og hadde samleie sist lørdag , altså en uke siden . Så tok jeg p-pillen til normal tid i 2 dager etterpå . Men 3 dag så glemte jeg den . Så jeg tok den kansje 8-9 timer sener , og etter det har jeg vært ganske sløv med pillen. De kan gå 2-3 timer etter normal tid til da jeg egentli skal ta pillen . kan jeg være gravid? (Red. Du kan stille spørsmål om graviditet på www.suss.no. Les også mer på emnet ung.no/graviditet)
Kristine
2
25.10.2010 00:23:55
Hei, Jeg trenger tips til å få en graviditetsstest til å vise positiv, selv om jeg ikke er gravid vet at det er et litt rart spørsmål.er det mulig?
Anonym
2
18.06.2010 19:01:00
Hei:) Jeg er en jente på 15 år. Jeg har begått en stor tabbe. Jeg hadde sex med en gutt som jeg ikke liker i det hele tatt. Og jeg ville ikke gjøre det uten kondom. Men han greide og manipulere meg til å bli med på det. Jeg sa at han ikke skulle komme inni meg for jeg ville ikke bli gravid.Men det gjorde han! Jeg fikk tatt en angrepille i tide og ca. 10 dager senere fikk jeg på en måte en ny mensen. Jeg hadde akkuratt hatt mensen før vi hadde sex. Men jeg lurer på om angrepillen har funket? For etter jeg var ferdig med blødninger så var jeg med eksen min , og det ble til at vi hadde ubeskyttet sex. Jeg sa til han at jeg var redd for at jeg skulle bli gravid. Jeg tok en test 1 mnd. senere og den viste positiv. Jeg er 5 mnd. på vei og gleder meg til barnet. Men det slo meg en tanke. Hvem tror dere er faren? jeg ønsker at han siste er det. Jeg ble nesten litt skjelven.. Jeg må få svar på dette. (Red. Du kan stille spørsmål om graviditet på klara-klok.no. Vi har dessverre ingen helsesøster som kan svare på dette for tiden).
hjelp
2
21.07.2009 17:39:55
jeg er en jente på 14 pr og lurer på noe? er det mange jenter som begyner og fingreseg selv når de er 13 år gammle og oppåver til 14 år er det sjelden eller vanlig (red. Du kan stille spørsmål på ung.no/oss)
13
0
10.05.2013 16:29:05
Når man begynner å fingre, varierer veldig. Jeg er 13 år og fingrer
liv redd!!
0
05.07.2009 23:30:00
Hei, jeg er en jente på 16 som er livredd og har et hastespørsmål. Jeg hadde sex for noen dager siden. Jeg er livredd for at jeg kanskje ble gravid, for han jeg hadde sex med brukte ikke kondom, og de p-pillene jeg går på er ikke for prevensjon. de kalles cerazette. og uansett hadde jeg glemt å ta dem den dagen så de hadde ikke funket uansett. Det jeg lurer på er om det er mulighet for at jeg ikke er gravid? for han fikk ikke sæd utløsning, så jeg kan jo ikke være gravid. kan jeg vel..? Svar fort! jeg klarer ikke slutte å gråte! (red: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
shhh
0
25.05.2009 19:21:31
Noen som veit om jeg bør ta angrepille? For noen dager siden sprakk kondomet og da tok jeg angrepille, men nå har kondomet sprokket igjen og nå er det bare noen dager siden jeg tok angre pille.
redd!
2
24.02.2009 18:16:30
Hei! jeg og kjæresten min hadde samleie og kondomet sprakk. Hun tok angrepillen ca 45 min etter og det er ca 3 dager til det er 14 dager siden hun hadde mensen sist. Tror du hun blir gravid da? (red: Hun må ta en graviditetstest som fås kjøpt på apoteket. Du kan ellers stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
emilie
1
18.08.2008 21:23:18
Jeg har tatt angrepille en gang, var fordi kondomet sprakk. Og den funka!!

Spørsmål og svar

Når kan man tidligst ta en graviditetstest etter et ubeskyttet samleie?
Hei! På noen tester står det at man kan ta testen og få et resultat å stole på etter ca. 12 dager, men jeg vil anbefale å vente til tid for m...
Hvor lenge etter ubeskyttet sex kan en ta angrepille og hvor mye koster det?
Hei Det finnes to forskjellige typer nødprevensjon. Den ene heter Norlevo, og den kan teas inne 72 timer etter samleie. Effekten er bedre jo raskere...
Uteblitt mens etter jeg har tatt angrepille
Hei Så bra at du er opptatt av å beskytte deg mot å bli ufrivillig gravid. Uteblitt mens kan komme av alle de tre årsakene du beskriver: Gravi...
Hvor får man tak i angrepiller og hvordan funker de? Hvor lenge etter samleiet kan man ta de for at de virker?
Hei! Nødprevensjon(angrepille) må tas så raskt som mulig etter ubeskyttet samleiet, helst innen 12 og SENEST innen 72 timer etter. Effekten er ...
Hvor kan jeg få tak i angrepille raskt
Hei Så bra at du er opptatt av å beskytte deg mot å bli ufrivillig gravid. Det er mulig å få tak i nødprevensjon i noen butikker og ved helsest...
Kan man bli gravid selv om man har tatt angrepille?
Hei Så fint at du skriver til Ung.no Ja, man kan bli gravid selv om man har tatt angrepille. Men det skal også sies at en av bivirkningene til ang...
13 år og gravid med min onkel på 54. Hva skal jeg gjøre
Hei jente! Takk for at du skriver til oss. Jeg skjønner godt at du er fortvilet og ikke vet hva du skal gjøre. Du skriver at du er gravid ogda gå...
Hvor kan jeg få gratis angrepille?
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!   Du skriver at du har hatt sex med kjæresten din og at kondomet sprakk. Det går dessverre ikke an å ...
Kan man bli gravid rett før mensen?
Hei Så fint at du skriver til ung.no.   Du stiller et vanskelig spørsmål fordi man vet ikke når man har en eggløsning i syklusen. For mange e...
Er det farlig å ta angrepille?
Hei Så fint at du ta kontakt med Ung.no Det er ikke farlig å ta en angrepille selv om ikke kondomet har sprukket, men man skal være klar over at ...
Hvordan kan man vite at man er gravid,uten å ha tatt noe graviditetstest?
Hei! Det sikreste tegnet på at man er gravid er ofte at menstruasjonen ikke kommer. Andre symptomer er svangerskapskvalme, gjerne om morgenen et...
Kan jeg få "angrepille" på helsestasjon for ungdom, og når kan jeg ta graviditetstest?
Hei Så fint at du skriver inn til Ung.no for å få hjelp! Jeg anbefaler deg å ta nødprevensjon siden dere hadde ubeskyttet sex. Selv om faren er...
Har hat ubeskyttet sex med kjæresten min 5 ganger i dag. Jeg kom ikke inni henne og var å tisset mellom hver gang.  Hva er sjansen for at hun kan ha blitt gravid?
Hei! Det er nå uansett økt fare for graviditet når man har ubeskyttet sex. Det kan være sædceller i sekretet som kommer før selve utløsningen...
Virker også angrepillen etter at eggløsningen har skjedd?
Hei Så fint at du skriver til ung.no. Hvis kondomet sprekker eller glir av, kan nødprevensjon (også kalt angrepille) hindre graviditet. Det kan o...
Kan jeg bli gravid uten at han kom inni meg?
Hei Så fint at du kontakter ung.no. Hvis dere hadde samleie uten kondom kan du bli gravid. Da må du ta nødprevensjon/angrepille for å være sikker...
Hvor lenge etter angrepillen, kan man få bivirkninger?
Hei Det er vanskelig å svare nøyaktig på ditt spørsmål. For det vil variere hvor lenge etter en angrepille, man kan få bivirkninger. Noen KAN f...
Kan man ta p-piller og angrepille samme dag?
Hei Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år! Dersom du bruker p-piller til vanlig, og har tatt dem sånn som du skal, trenger du ikke å ...
Jeg har et gigaspørsmål om cerazette
Hei! Med Cerazette kan man jo få litt uregelmessig mens eller utenom-blødninger, størst fare i starten, men det kan også skje senere. Det er n...
Fikk satt inn p-stav for 5 dager siden. Hadde sex. Kan jeg bli gravid.
Hei Hvis p-staven ble satt inne før femte dag i menstruasjonen, var du sikker fra første dag. Dersom den ble satt inn etter 5 dag i menstruasjonen e...
Jeg hadde sex med en gutt og kondomen sprakk.
Hei jente 17 år. Takk for spørsmålet ditt.Dersom kondomet sprakk under samleie, og dere oppdaget det etter at gutten hadde fått utløsning, så h...
Se alle