Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

A-Å

Alt du må vite om interrail

TOG: Å oppleve verdenen fra togskinner kan være en fin opplevelse!

Sommeren er høytidssesong for interrailere. Nye mennesker, store inntrykk og minner for livet gjør det verdt å drasse på tunge ryggsekker og slite gamle togseter i timevis.

Offentlig og kvalitetssikret
TOG: Å oppleve verdenen fra togskinner kan være en fin opplevelse!

Sommermånedene byr ofte på nye utfordringer og spennende erfaringer for eventyrlystne mennesker. I lang tid har impulsreising med tog vært svært populært blant spesielt ungdommer.

Hva er interrail?

Når man reiser på interrail kjøper man som regel en togbillett som gjelder innenfor ønsket antall land i Europa. Denne billetten har gyldighet i alt fra 3 dager til 1 måned. Da reiser man fra by til by, og land til land, med tog i denne tidsperioden. Mange velger å fly til ønsket land, og deretter benytte seg av tog når man skal komme seg fra by til by.

Finnes det noen aldersgrense?

Akkurat som med flybilletter, finnes det ingen aldersgrense på å reise på interrail. Det anbefales likevel ikke å sende barn og unge på en slik reise alene, da det innebærer stort ansvar og man kan komme til å støte på ulike vanskeligheter og problemer.

Hvor kan man reise?

Interrail-billetter gir deg mulighet til å reise til alle land i Europa hvor toget stopper. Se ulike muligheter på www.interrail.net.

Kjøpe billett

Den enkleste måten å kjøpe en interrail-billett på er på en jernbanestasjon. Reisebyråer kjenner ofte ikke til alle detaljene om interrail. Du kan også kjøpe billetten din i et fremmed land. Du kan også kjøpe billetten din over internett.

Hva koster det?

Billettprisen regnes ut etter hvor gammel du er og hvor mange dager du tenker å reise. Du kan velge mellom global pass og en soneinndelt billett for det enkelte land over kortere eller lenger tid. Les mer på

 • Les også: Søk om pass
 • Hva må jeg ha med meg på turen?

  • Alltid pakk i ryggsekk. Det er mer praktisk, du får pakket mer i den, og den er lettere å bære med seg. Ryggsekken bør være omtrent 75 liter.
  • Behagelige sko som er gode å gå i er et must. Interrail byr ofte på lange gåturer, og det er kjipt om vonde bein stopper deg i å nyte opplevelsene.
  • Ta med deg vaskemiddel i reisestørrelse. Da har du mulighet til å vaske klær hvis det skulle være nødvendig.
  • Det kan være lurt å ta med seg et reiseapotek som inneholder plaster, smertestillende, gnagsårplaster, Idoform og lignende.
  • Planlegger du å sove ute i det fri? Da må du huske å ta med deg både telt og sovepose. HIhostels har ellers god standard til rimelige priser på vandrerhjem.
  • Det er alltid lurt å ha med seg sysaker i reiseformat i tilfelle noe skulle rakne eller bli ødelagt.

  Tips til turen

  • Oppbevar penger, billett og pass på et trygt sted. Interrailere er ofte utsatt for tyverier.
  • Ta alltid med deg identifikasjon.
  • Ikke gå alene på kveldene.
  • Vær heller skeptisk enn naiv til folk du møter.
  • Drikk masse vann dersom du oppholder deg på et varmt sted med tørt klima.
  • Ta heller med deg et lite kontantbeløp når du skal ut på kvelden eller på dagtid enn å bruke bankkortet.

  Interrail byr på nye bekjentskaper, mange nye inntrykk, gode erfaringer, og sjansen til å se verden og oppleve nye ting!

  Kilder: Interrail.net

  Interrail.eu

  Interrail.com

  NSB

  Var dette til hjelp?
  Var dette til hjelp?

  Kommentarer fra brukere Kommentarer


  Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

  Legg inn en melding!

  Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

  (HTML-tagger fjernes)
  12xinterrail
  0
  07.10.2013 02:55:31
  Osprey Meridian 28"/75L, den perfekte interrail sekken.
  K
  6
  17.06.2012 14:06:46
  Jentegjengen planlegger sydentur til neste sommer, jeg vil heller reise rundt Europa på en måned. Hvorfor er folk så redde for å oppleve noe nytt?
  Geir Olav
  2
  06.02.2011 21:29:06
  Må man være 18 år?
  sofie
  2
  29.01.2010 14:57:00
  gad! har en kjempegiga samfunn oppgave om dette, atm. :D skal tydeligvis gjennom sverige, tyskland, nederland, belgia, øst-frankrike og så ned til roma.
  to ivrige jenter XD
  0
  14.11.2009 22:42:48
  Utrolig smart side dette her, tusen takk. Gleder meg masse :D
  hoih
  1
  18.05.2009 09:43:48
  hadde vert kult, er ikkje atten enda;(!
  Pålemann
  0
  22.04.2009 18:48:27
  Blir så bra, gjøre øst-Europa på tre uker, faen så konge!! TUUT-TUUT jo godt tips, stikk i en sportsbutikk og kjøp en bitteliten sovepose, de minste er ikke større enn en lakenpose men gir litt mer varme, er ikke alltid like varmt om du må oppholde deg noen timer ute om natta.
  Kv
  0
  04.01.2009 12:42:04
  Har tenkt meg på interrail neste sommer, men ser ut som ingen av vennene mine har noe spesielt lyst. Er 18 til sommeren, og vil oppleve noe nytt UTEN foreldre. Even, ryggsekk får man på sportsbutikk eller på nettet. Helst norsk side for å være sikker.
  Even
  0
  18.11.2008 08:58:05
  Forresten.. er det noken som veit om ein kjempe stor ryggsekk til meg ? Minst 100 Liter. Eg gledar meg ! Steikje asså !
  Even
  1
  18.11.2008 08:54:16
  JAHA, der skal iallefall eg ! På toget meine eg ... Eg ska ifra Sverige til Italia. Juhu ! Naise! Im in! Kjør på ! AU!
  f
  0
  19.07.2007 21:02:19
  d ska eg på. fra moskva te kina!

  Spørsmål og svar

  Pris interrail.
  Hei I denne brosjyren (pdf-format) fra NSB finner du priser på de ulike interrailbillett-typene. Listen er oppdatert for 2011. Hilsen redaksjonen...
  Har så lyst til å dra på utveksling, men det blir for dyrt..
  Hei Beklager at jeg svarer så sent. Jeg skjønner godt at du syntes det er trist og dumt at det blir for dyrt å gjøre dette. Det å dra på utvek...
  Tips til interrail?
  Hei! Så lenge man passer på seg selv, ikke oppsøker de verste stedene, lytter til råd og tips, ikke stoler blindt på alle man treffer på, er ...
  Tips om interrail.
  Hei Det er ikke noe i veien for at du som er 17 år reiser på interrail, men så lenge du ikke er myndig har f.eks. foreldrene dine lov til å nekte...
  Har planer om å reise på interrail.
  Hei Vi har en artikkel her på ung.no om det å reise på interrail. Les den - i tillegg til å lese mer på NSBs interrailsider.   God tur! H...
  Vil på interrail neste sommer
  Hei   Så spennende å glede seg til reise på egenhånd! Interrail er en fin måte å reise på, fordi man kan stoppe mange steder og samtidig har...
  Jeg skal på interrail denne sommeren, og jeg sliter med å finne informasjon om billettkjøp.
  Hei! Du kan lese vår artikkel om Interrail for mer informasjon. På Nettsidene Interrail.net kan du lese mer om hvor du får kjøpt billetter. Det e...