Hvordan har homofile sex sammen?

Mange lurer på hvordan to gutter eller to jenter har sex sammen. Kanskje vet du at du er homo eller lesbisk, men tør ikke sjekke noen opp fordi du ikke vet hva som skal skje videre?

To jenter ligger i senga i undertøy
LIKER: Snakk sammen, bruk fantasien og lytt til hverandre. Da finner dere ut hva dere liker - og ikke liker. Foto: Colourbox

Siden ikke alle som vil ha sex med en av samme kjønn, ønsker å definere seg som homofil eller lesbisk, bruker vi begrepene MSM (menn som har sex med menn) og KSK (kvinner som har sex med kvinner) i denne artikkelen.

Som hos alle andre finnes det ikke en spesiell måte MSM og KSK har sex på. MSM og KSK kan gjøre mer eller mindre det samme og ha like mye variasjon som de som definerer seg som heterofile. Eneste forskjell er at de ikke får før penis inn i en skjede, siden det er to av samme kjønn.

Er dere to av samme kjønn, utforsker dere hverandres kropper og finner ut hvor det er deilig å bli tatt på - og hvor det ikke er så deilig. Utforsk kjønnsorganene til hverandre og stimuler på forskjellige måter.

Det er ikke uvanlig å onanere hverandre eller sammen, og dere kan bruke munnen til å stimulere med (oralsex/munnex). Dere kan også bruke de samme hjelpemidlene som alle andre hvis dere ønsker det.

Det er vanskelig å gi en oppskrift på hvordan du kan ha sex med en av samme kjønn, fordi det er så utrolig forskjellig hva hver enkelt liker og ønsker. Det er bare dere to som skal ha sex sammen som kan finne ut og vite hva dere synes er deilig. Det er bare fantasien, fysikken og tyngdekraften som setter grenser for hva dere kan gjøre.

MSM - menn som har sex med menn

Blant MSM er suging (oralsex) og runking det som er mest vanlig. Mange tror at alle MSM har analsex, men det stemmer ikke. Studier viser at under 40 % av MSM har analsex sammen. Mer vanlig er det for eksempel å stimulere penis mellom lårene til den andre.

De fleste stillinger kan brukes. Men hvis penis skal føres inn i analåpningen, er stillinger som for eksempel på rygg med beina over skuldrene til partneren, doggy style eller det å ligge i skje fungere fint.

KSK - kvinner som har sex med kvinner

Mest vanlig blant KSK er gjensidig onanering (fingring) og oralsex. I tillegg er det mange som gnikker seg mot hverandres kjønnsorgan.

Det som kanskje flere KSK gjør og som ikke er så vanlig ellers, er å sakse. Det vil si at dere ligger mellom bena til hverandre (motsatt vei) med kjønnsorganene sammen og gnikker mot hverandre slik at klitoris blir stimulert.

Noen KSK ønsker å bli stimulert og stimulere partnerem i skjeden eller analåpningen, og mange benytter fingrene til det. Det er også mulig at en av dere bruker en strapon (et belte med en dildo) som føres inn i skjeden - eller at dere bruker en dobbeldildo.

Bruk fantasien, lek og lytt til hverandre. På den måten vil dere finne ut hva som føles best. Det viktigste er at dere finner noe som fungerer og gir nytelse for dere begge to.

Skrevet av sexologisk rådgiver i samarbeid med ung.no

Sist oppdatert: 18.02.2021

Offentlig og kvalitetssikret
To jenter ligger i senga i undertøy
LIKER: Snakk sammen, bruk fantasien og lytt til hverandre. Da finner dere ut hva dere liker - og ikke liker. Foto: Colourbox
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Jente som holder mobilen sin og smiler.

Jeg er homofil, lesbisk eller bifil

I ungdomstida kan du være opptatt av å finne ut hvem nettopp du er. Kanskje har du funnet ut at du er skeiv og trenger noen råd?

To gutter som klemmer, den ene blinker til kamera.
Aktuelt

Å be om unnskyldning

Hvordan kan man få sagt unnskyld på best mulig måte? Her får du tips.


Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Unnskyld på mobil (ung.no)

Angrer du etter ”one-night stand” og tilfeldig sex?

Har du opplevd å ha sex med noen uten at det ble noe mer? Du er ikke alene. Tilfeldig sex, eller "one-night stand", er relativt vanlig.

Jenter sitter i senga og angrer (colourbox.com)

Slik takler du stress

Det er tungt for kroppen å være stressa over lang tid. Derfor er det lurt å lære seg teknikker for å mestre det.

Jente sitter ved pulten og er sliten (www.colourbox.com)