Hvordan ha sex med en av samme kjønn?

Lurer du på hvordan to jenter eller to gutter har sex? Kanskje ønsker du å ha sex med en av samme kjønn, men vet ikke helt hvordan du gjør det?

Sist oppdatert: 15.08.2022 Av: sexologisk rådgiver, i samarbeid med ung.no

To jenter ligger i senga i undertøy
LIKER: Snakk sammen, bruk fantasien og lytt til hverandre. Da finner dere ut hva dere liker - og ikke liker. Foto: Colourbox

Noen kan tenke at de må definere seg selv som lesbisk, homofil, bifil eller skeiv om de blir kåt på og vil ha sex med noen av samme kjønn. For noen er dette riktig og fint, men for andre stemmer det ikke med hvordan en tenker på seg selv.

Siden ikke alle som vil ha sex med en av samme kjønn ønsker å sette en "merkelapp" på seg selv, bruker vi uttrykkene "jenter som har sex med jenter" og "gutter som har sex med gutter" i denne artikkelen.

Bare fantasien setter grenser

De fleste av oss tenker at å ha sex er det samme som samleie; penis inn i en skjede. Har to jenter eller to gutter sex, vil det ikke være mulig siden de fleste jenter ikke har penis og de fleste gutter ikke har skjede.

Uavhengig av om en liker gutter, jenter eller andre kjønn er sex veldig mye mer enn et samleie! En kan kysse, kline, stimulere hverandres erogene soner, fingre og onanere hverandre, gi hverandre munnsex og stimulere skjede eller endetarm/rumpe.

Det er vanskelig å gi en oppskrift på hvordan du kan ha sex med en av samme kjønn, fordi det er så utrolig forskjellig hva hver enkelt liker og ønsker. Det er bare dere to som skal ha sex sammen som kan finne ut og vite hva dere synes er deilig.

Gutter som har sex med gutter

Det er lett å tenke seg til at to gutter må ha analsex om de har sex. Da er det greit å vite at under 40% av gutter som har sex med gutter liker analsex.

De fleste foretrekker å gi hverandre munnsex eller runke hverandre.

Jenter som har sex med jenter

Den enkleste måten jenter får orgasmer på, er å stimulere klitoris. En kan fingre og onanere hverandre eller gi hverandre munnsex.

Jenter kan også stimulere hverandres klitoris om en sakser. Det vil si at en ligger mellom bena til hverandre (motsatt vei) med kjønnsorganene sammen og gnir klitorisene mot hverandre.

Jenter som har sex med jenter kan også like å få skjeden stimulert av fingre, dildo eller strap-on.

Oppsummering

  • Dere som har sex med av samme kjønn kan gjøre mer eller mindre det samme og ha like mye variasjon som andre - den eneste forskjellen er at dere ikke får føre penis inn i skjede.
  • Det er ingen spesiell måte to jenter eller to gutter har sex på - det er bare fantasien som setter grenser for hvordan en kan gjøre det godt for hverandre.
  • Vær kreativ, lek og lytt til hverandre. På den måten vil dere finne ut hva som føles best. Det viktigste er at dere finner noe som fungerer og gir nytelse for dere begge to!

Stengt

KjønnsidentitetSkeivForelskelse
To jenter ligger i senga i undertøy
LIKER: Snakk sammen, bruk fantasien og lytt til hverandre. Da finner dere ut hva dere liker - og ikke liker. Foto: Colourbox

Stengt

KjønnsidentitetSkeivForelskelse

Spørsmål og svar

Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider