Å ikke ha kjæreste

For mange har det aldri helt passet. Kanskje er det ikke rett tidspunkt, kanskje har du ikke tid, eller kanskje liker du friheten. Ungdomsjournalist Julie har med om det å være singel.

Jente smiler (colourbox.com)
ALENE? Mange har ikke kjæreste rett og slett fordi de liker friheten. Andre ønsker seg veldig en kjæreste.


Noen synes det er trist å ikke ha kjæreste, men for andre kan det være et aktivt valg, eller de er helt fornøyd med å ikke være i et forhold. Å være singel betyr at du kan være fri til å ta spontane avgjørelser.

Kanskje ønsker du å ta et semester i utlandet, flytte, reise på en lang ferie, eller bare føle at du kan gjøre akkurat det som faller deg inn der og da. Du kan gjøre mye bare for deg selv, og ta avgjørelser for deg og ikke for andre. Alle trenger å gjøre ting for seg selv.

Frihet til å ta individuelle valg

Noen ganger kan et forhold hindre slike avgjørelser, og noen ender opp med å ta hensyn som går ut over sin egen fremtid og egne interesser. Du kan gjøre helt egne valg.

For mange er det godt å kunne være singel spesielt i den perioden hvor man skal bestemme seg for hva man skal gjøre etter videregående. Da er det godt å ikke måtte ta hensyn, men heller å kunne ta valget basert på hva du selv ønsker og hvor du selv ønsker deg. Mange kvier seg for å flytte for å studere hvis man har en kjæreste hjemme.

Mer fritid

Er du singel har du enda bedre tid til venner og egne interesser. Du kan arrangere fritiden din akkurat som du selv vil, og du har ingen du må ta hensyn til når du skal legge planer.

Mange opplever å miste kontakten med vennene sine når de går inn i et forhold. Kanskje bruker du mesteparten av tiden din med kjæresten, og får veldig liten tid til å bruke på venner. Hvis du driver med mange fritidsaktiviteter kan det rett og slett være vanskelig å få tid til en kjæreste i tillegg, og noen prioriterer det derfor bort.

Selvstendighet

Du kan gjøre akkurat som du vil, når du vil. Du lærer å bli selvstendig, og er ikke avhengig av noen andre for å føle deg vellykket.

Det er veldig viktig å kunne vite at man får til ting alene, og det er viktig å utvikle selvtillit basert på det du synes om deg selv, og ikke det kjæresten synes om deg. Det kan lærer deg å klare ting på egenhånd i større grad.

Flørting og spenning i hverdagen

Er du fri og frank kan du også flørte med hvem du vil, når du vil. Alt uten å ta hensyn til at det sitter noen hjemme og venter på deg. Du har ingen å såre, og du blir ikke lett såret selv. Du er ikke bundet til noen.

Mange liker friheten ved å kunne se en man liker og bestemme seg for at «den skal jeg ha!». Det gir litt spenning i hverdagen. Ikke alle liker å måtte forholde seg til én person, men foretrekker å kunne prøve ut flere, og få litt flere impulser. Det er spennende og morsomt å flørte, og det gir selvtillit når andre prøver seg på deg.

Skrevet av Ungdomsjournalist i samarbeid med redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 09.02.2020

Offentleg og kvalitetssikra
Jente smiler (colourbox.com)
ALENE? Mange har ikke kjæreste rett og slett fordi de liker friheten. Andre ønsker seg veldig en kjæreste.
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Jentegjeng

9 flørtetips for Snapchat

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Illustrasjon av gutt som sjekker mobilen og som har fått en melding på Snapchat.
Aktuelt

Å nei, ikke mensen nå!

Skal du ha mensen akkurat den uka du skal på badeferie? Her er noen tips hvis det passer dårlig med mensen akkurat nå.

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

Hva skjer hvis du ikke består alle fag?

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag på VGS? Her kan du lese om konsekvensene av det – og hvordan du kan komme deg videre.

Norges grunnlovsdag - 17. mai

17. mai feirer vi Grunnloven og at Norge er et demokrati hvor alle borgerne har de samme rettighetene.

17. mai-tog (foto: colourbox.com)