Å ikke ha kjæreste

For mange har det aldri helt passet. Kanskje er det ikke rett tidspunkt, kanskje har du ikke tid, eller kanskje liker du friheten. Ungdomsjournalist Julie har med om det å være singel.

Sist oppdatert: 09.02.2020 Av: Ungdomsjournalist i samarbeid med redaksjonen, ung.no

Nærbilde av jente som smiler inn i kamera
ALENE? Mange har ikke kjæreste rett og slett fordi de liker friheten. Andre ønsker seg veldig en kjæreste.


Noen synes det er trist å ikke ha kjæreste, men for andre kan det være et aktivt valg, eller de er helt fornøyd med å ikke være i et forhold. Å være singel betyr at du kan være fri til å ta spontane avgjørelser.

Kanskje ønsker du å ta et semester i utlandet, flytte, reise på en lang ferie, eller bare føle at du kan gjøre akkurat det som faller deg inn der og da. Du kan gjøre mye bare for deg selv, og ta avgjørelser for deg og ikke for andre. Alle trenger å gjøre ting for seg selv.

Frihet til å ta individuelle valg

Noen ganger kan et forhold hindre slike avgjørelser, og noen ender opp med å ta hensyn som går ut over sin egen fremtid og egne interesser. Du kan gjøre helt egne valg.

For mange er det godt å kunne være singel spesielt i den perioden hvor man skal bestemme seg for hva man skal gjøre etter videregående. Da er det godt å ikke måtte ta hensyn, men heller å kunne ta valget basert på hva du selv ønsker og hvor du selv ønsker deg. Mange kvier seg for å flytte for å studere hvis man har en kjæreste hjemme.

Mer fritid

Er du singel har du enda bedre tid til venner og egne interesser. Du kan arrangere fritiden din akkurat som du selv vil, og du har ingen du må ta hensyn til når du skal legge planer.

Mange opplever å miste kontakten med vennene sine når de går inn i et forhold. Kanskje bruker du mesteparten av tiden din med kjæresten, og får veldig liten tid til å bruke på venner. Hvis du driver med mange fritidsaktiviteter kan det rett og slett være vanskelig å få tid til en kjæreste i tillegg, og noen prioriterer det derfor bort.

Selvstendighet

Du kan gjøre akkurat som du vil, når du vil. Du lærer å bli selvstendig, og er ikke avhengig av noen andre for å føle deg vellykket.

Det er veldig viktig å kunne vite at man får til ting alene, og det er viktig å utvikle selvtillit basert på det du synes om deg selv, og ikke det kjæresten synes om deg. Det kan lærer deg å klare ting på egenhånd i større grad.

Flørting og spenning i hverdagen

Er du fri og frank kan du også flørte med hvem du vil, når du vil. Alt uten å ta hensyn til at det sitter noen hjemme og venter på deg. Du har ingen å såre, og du blir ikke lett såret selv. Du er ikke bundet til noen.

Mange liker friheten ved å kunne se en man liker og bestemme seg for at «den skal jeg ha!». Det gir litt spenning i hverdagen. Ikke alle liker å måtte forholde seg til én person, men foretrekker å kunne prøve ut flere, og få litt flere impulser. Det er spennende og morsomt å flørte, og det gir selvtillit når andre prøver seg på deg.

Stengt

Psykisk helse og følelserMobbingVennskap
Nærbilde av jente som smiler inn i kamera
ALENE? Mange har ikke kjæreste rett og slett fordi de liker friheten. Andre ønsker seg veldig en kjæreste.

Stengt

Psykisk helse og følelserMobbingVennskap

Spørsmål og svar

Fikk du svar på det du lurte på?