9 flørtetips for Snapchat

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Sist oppdatert: 06.04.2020 Av: Ungdomsjournalist i samarbeid med redaksjonen, ung.no

Illustrasjon av en som har fått en melding på Snapchat fra en flørt
FLØRTETIPS: Snapchat kan være et fint sted å starte en flørt, men husk at du før eller senere må ta kontakt ansikt til ansikt også hvis det skal kunne bli noe mer. (Illustrasjon: Colourbox / ung.no)

1. Ikke ta deg selv så høytidelig

Gjerne unngå filter som endrer på ansiktet ditt, eller å bruke mye tid på å velge ut riktig selfie før du sender den. Det kan ofte virke mer sjarmerende at du ikke tar deg selv så høytidelig, men heller sender av gårde en morsom snap.

Det er vanlig å ville se bra ut for den du liker, men hvis du er veldig opptatt av hvordan du ser ut, kan det også oppfattes negativt. Det å smile, skrive morsomme tekster eller sende bilder av andre ting kan ofte fungere vel så bra - om ikke bedre.

2. Send personlige snapper

Hvis du bare sender «fellessnapper» til personen du liker, eller snapper som oppleves som om de er sendt til mange, er det ikke sikkert at det er så tydelig at du er interessert. Du kan gjerne starte med noen fellessnapper for å få oppmerksomheten til personen. Etter hvert kan det være lurt å heller sende personlige bilder og meldinger. På denne måten forstår den du sender til at de bare er til den personen.

Hvis dere for eksempel har snakket om noe dere begge syntes er morsomt, eller har noen interne spøker, kan det være fine ting å spille på. Du kan legge til utklipp eller GIF-er som spiller på en intern spøk, eller ta med en bitmoji. Dersom snappen oppleves direkte og personlig, er sannsynligheten også større for at du får et svar.

Hvis du sjelden eller aldri får svar, eller eventuelt bare korte og upersonlige svar, så er det sannsynlig at personen ikke er så interessert i å flørte tilbake. Ikke ta det personlig! Ingen kan bli likt av alle, og selv om det kan føles sårt og vanskelig å bli avvist, så finnes det måter å komme seg videre på!

3. Still spørsmål

Det er ikke uvanlig å sende «tomme snapper» fordi man er redd for at samtalen dør ut. Kanskje trenger du ikke dette, men kan heller følge opp med noen gode spørsmål? Dette gjelder både på sosiale medier og ellers når du flørter. Det å stille spørsmål er en måte å vise at du er interessert og ikke ønsker å avslutte samtalen på. Prøv derfor å stille spørsmål som passer inn i samtalen.

Om den andre personen sender deg et bilde av et sted, kan du spørre hvor han eller hun er, eller hva personen driver med. Ikke gjør det for komplisert, enkle spørsmål fungerer ofte bra for å få samtalen til å vare litt lenger.

4. Gi små komplimenter

Hvis du liker noen, men ikke vil si det rett ut med en gang, kan du starte med å gi små komplimenter. Hvis du får et bilde av personen du liker, kan du gi små komplimenter som for eksempel «så fin du er i dag», «så fin jakke du har» eller lignende.

Det går også an å gi komplimenter på bilder som ikke er av den andre personen, men av ting han eller hun driver med. Du kan for eksempel skrive «det så morsomt ut» eller «Hvor er du? Det så skikkelig fint ut» eller andre ting som måtte passe. Hvis du vil og forsøker kan du nok klare å gi komplimenter på det meste.

5. Bruk chatten

Det kan være fint å bytte mellom å sende bilder og å chatte. Det å sende et bilde er ofte et godt utgangspunkt for å starte samtalen, men fortsett gjerne samtalen i chatten etter hvert. Det samme gjelder hvis du får tilsendt et bilde fra crushet dit. Du trenger ikke alltid å svare med et bilde - det å svare med et spørsmål eller en kommentar i chatten kan noen ganger være like effektivt.

Et godt tips er å lagre meldingene, eller å prøve og huske hva du skrev sist i chatten. Ettersom meldingene forsvinner, kan det være vanskelig å huske hva du skrev sist dersom personen bruker litt tid på å svare.

6. Send gjerne bilder av deg selv – men ikke bare det

Det kan være fint å sende litt bilder av deg selv, der du for eksempel smiler eller gjør noe morsomt. Å se et ansikt kan mange ganger oppleves personlig. Samtidig er det ikke nødvendigvis så lurt å bare sende selfier.

Prøv å variere hva du sender bilder av. Vil du vise personen hva dine interesser er, eller hva du holder med på akkurat nå? Send bilder som viser dette. Kanskje kan du også sende en video eller taleopptak hvor du snakker om noe som skjer. Dette kan føles som en mer personlig kommunikasjon, og det viser også at du bruker tid på personen.

7. Ikke overøs personen med snapper

Selv om det er fint å vise interesse, er det også viktig å ikke fremstå masete. Det kan fort bli litt mye hvis du sender masse snapper etter hverandre i løpet av en dag, uten at personen svarer i mellomtiden. Hvis du opplever at crushet ditt ikke svarer, prøv å ha litt tålmodighet.

Det kan være mange grunner til at personen ikke svarer, og det er sjeldent det hjelper å mase. Prøv derfor å gi det et par dager før du sender en ny snap. Ikke alle er like aktive på Snapchat - kan det hende at personen du prøver å flørte med heller bruker andre sosiale medier?

Hvis du fortsatt ikke får noe respons, er nok dette et tegn på at personen ikke er interessert i det samme som deg. Når man liker noen finner man måter å ta kontakt på.

8. Nakenbilder er spennende, men...

Å sende lettkledde bilder eller nudes er ikke helt uvanlig, og kan selvfølgelig oppleves veldig spennende. Dessverre kan det å sende slike bilder få alvorlige konsekvenser for deg. Ikke bare har slike bilder lett for å bli spredd rundt, de kan bli brukt til mobbing og utpressing, og mange opplever at bildene sirkulerer på nettet til evig tid.

I tillegg er det slik at noen faktisk kan miste interessen for deg hvis du sender nakenbilder av deg selv fordi de opplever at spenningen forsvinner.

Uansett hvor godt du kjenner en person, så vet du aldri hvor slike bilder kan havne. Er personen kun interessert i deg for å få lettkledde- eller nakenbilder, så er han eller hun kanskje ikke verdt å bruke så mye tid på uansett? Hvis du opplever mas om nudes, og ikke vil sende, kan du lese tips til hva du kan svare i denne artikkelen.

9. Ta kontakt med personen ansikt til ansikt

Snapchat kan være et fint sted å ta, eller opprettholde, kontakt med personen du liker, men for at et forhold skal kunne utvikle seg er det nødvendig å ta kontakt i virkeligheten også.

Hvis dere går på samme skole eller ser hverandre fra tid til annen, er et godt råd å fortsette samtalen i det «virkelige» liv. Når dere har snappet litt frem og tilbake har dere sikkert også mer å snakke om, og det å starte en samtale vil kanskje være lettere enn hvis dere aldri hadde snakket sammen før. Dersom du ikke vil møtes fysisk kan du også starte med å ringe på Facetime eller gjennom Snapchat. Det krever kanskje litt ekstra mot - men blir med en gang mer personlig.

Det kan føles skummelt og vanskelig, men å ta kontakt er faktisk det eneste som funker hvis det skal blir noe mer.

Lykke til!

Fakta

Har du spørsmål om forelskelse og flørting? I vår spørretjeneste finner du tusenvis av spørsmål fra andre ungdommer, og du kan stille ditt eget spørsmål anonymt.

Illustrasjon av en som har fått en melding på Snapchat fra en flørt
FLØRTETIPS: Snapchat kan være et fint sted å starte en flørt, men husk at du før eller senere må ta kontakt ansikt til ansikt også hvis det skal kunne bli noe mer. (Illustrasjon: Colourbox / ung.no)

Fakta

Har du spørsmål om forelskelse og flørting? I vår spørretjeneste finner du tusenvis av spørsmål fra andre ungdommer, og du kan stille ditt eget spørsmål anonymt.

Spørsmål og svar

Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider