Vil du jobbe som frivillig i julen?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Frivillig på julaften?
FRIVILLIG I JULA: Ønsker du å hjelpe andre som ikke har det så bra som deg på julaften?

Ikke alle har noen å feire jul med, og mange sliter med ensomhet både på julaften og i dagene før og etter. Ved å jobbe som frivillig kan du være med på å gjøre julaften til en minneverdig dag for vanskeligstilte, full av god mat og godt selskap.

Har du ikke mulighet til å jobbe som frivillig på selve julaften, kan du fremdeles melde deg som frivillig til de andre dagene i julen.

Hvor kan jeg melde meg som frivillig?

Det er flere ulike organisasjoner som arrangerer jul for mennesker som opplever julen som vanskelig. Disse trenger mange frivillige, og vi har derfor laget en oversikt over noen av stedene som ønsker frivillige til julehøytiden:

OBS: Merk at behov og arrangementer kan være påvirket av koronarestriksjoner.

Behov for frivillige hele året

Har du ikke mulighet til å jobbe som frivillig i julen, men ønsker å bidra på andre måter? Les mer om frivillig arbeid i vår artikkel om frivillig arbeid i Norge.

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 07.12.2021

Offentlig og kvalitetssikret
Frivillig på julaften?
FRIVILLIG I JULA: Ønsker du å hjelpe andre som ikke har det så bra som deg på julaften?
Fikk du svar på det du lurte på?
Aktuelt

Hvordan få til smarte endringer i kostholdet?

Hva og hvordan du spiser er et resultat av vaner du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Det kan være vanskelig å endre en vane, men denne metoden kan gjøre det både moro og enkelt!

LAG EN PLAN: Tegn med grønn farge de dagene du klarer målet ditt. På den måten kan du se at du blir litt flinkere hver dag/uke. Foto: Estée Janssens/Unsplash

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Promping, rumling og luft i magen

De fleste opplever ulike former for plager i magen og fordøyelsen i blant. Men hva skyldes det egentlig, hva er normalt og hva kan du gjøre med det?