Er du gravid og usikker? Få gratis hjelp hos Amathea

Hvis du oppdager at du er gravid, kan det være vanskelig å vite hva du skal gjøre. Hos Amathea får du noen å snakke med, samt gratis råd og veiledning.

EGNE VALG: Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg knyttet til prevensjon, graviditet og abort. (Foto: Colourbox)

Er du gravid, har du krav på å få råd og helsehjelp fra fagpersoner hvis du ønsker det. Det er godt å få snakket med noen på Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din, og hos Amathea kan du få gratis veiledning.

Loven om svangerskapsavbrudd gjør at du som jente kan bestemme over egen kropp og om du ønsker å ta abort (innen 12. uke).

Gratis hjelp til jenter og gutter

Er du usikker på om du vil ta en abort eller fortsette graviditeten, kan Amathea hjelpe deg gjennom samtaler. De tilbyr også samtaler med deg som er gutt og har opplevd at jenta har blitt gravid. Hos Amathea får du også gratis graviditetstester, kondomer og prevensjonsveiledning.

Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg. De har ingen fasitsvar eller føringer, men lytter og hjelper deg med å reflektere og ta et valg som kjennes riktig for deg.

Amathea tilbyr samtaler etter abort

Hos Amathea kan du også snakke med noen etter en eventuell abort. Det er ikke slik at alle får en reaksjon etter en abort, men det er ikke helt uvanlig å få det. Vi mennesker reagerer forskjellig.

Noen kan få reaksjoner umiddelbart etter aborten, mens for andre kan det komme senere. Og noen reagerer ikke i det hele tatt. Hvis du opplever en reaksjon etter en selvbestemt abort, kan det være godt å få pratet litt om det du går og tenker på.

Alle skal kunne leve godt med sine valg

Veilederne hos Amathea har taushetsplikt, og du kan gjerne være anonym hvis du ønsker det. Amathea har kontorer i 14 byer, og tilbyr parsamtaler, kurs, og veiledning om graviditet og etnisitet.

Du kan komme i kontakt med Amathea på telefon 906 59 060, på chat (amathea.no) eller på e-post post@amathea.no. (NB! Husk at du ikke er anonym dersom du velger e-post).

Skrevet av Redaksjonen, ung.no.

Sist oppdatert: 10.08.2021

Offentleg og kvalitetssikra
EGNE VALG: Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg knyttet til prevensjon, graviditet og abort. (Foto: Colourbox)
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Skal jeg ta abort eller ikke?

I Norge har jenter rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke. Hvis du vurderer abort, kan det være lurt å snakke med noen om det.

Aktuelt

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Hva skjer hvis du blir tatt med falsk legitimasjon?

Det kan være fristende å låne legitimasjon av andre for å komme inn på utesteder eller konserter, men hvis du blir tatt kan du få problemer.

Ungdom ved gjerde på festival (Foto: www.colourbox.com)

Gutt og utsatt for overgrep?

Gutter opplever også seksuelle overgrep. For å få hjelp til å takle de vonde opplevelsene, er det viktig å snakke om det som er vanskelig.

Trist jente