Er du gravid og usikker? Få gratis hjelp hos Amathea

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre hvis du oppdager at du er gravid. Da er det godt å snakke med noen.

EGNE VALG: Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg knyttet til prevensjon, graviditet og abort. Foto: Colourbox

Loven om svangerskapsavbrudd gjør at du som jente kan bestemme over egen kropp og om du ønsker å ta abort (innen 12. uke). Du har krav på å få råd og helsehjelp fra fagpersoner hvis du ønsker det. Det er godt å få snakket med noen på Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din, og hos Amathea kan du få gratis veiledning.

Gratis hjelp

Amathea tilbyr samtaler med deg som er usikker på om du vil ta en abort eller fortsette graviditeten. De tilbyr også samtaler med deg som er gutt og har opplevd at jenta har blitt gravid. Hos Amathea får du gratis graviditetstest, kondomer og prevensjonsveiledning.

Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg. De har ingen fasitsvar eller føringer, men lytter og hjelper deg med å reflektere og ta et valg som kjennes riktig for deg.

Samtaler etter abort

Hos Amathea kan du også snakke med noen etter en eventuell abort. Det er ikke slik at alle får en reaksjon etter en abort, men det er ikke helt uvanlig å få det. Vi mennesker reagerer forskjellig.

Noen kan få reaksjoner umiddelbart etter aborten, mens for andre kan det komme senere. Og noen reagerer ikke i det hele tatt. Hvis du opplever en reaksjon etter en selvbestemt abort, kan det være godt å få pratet litt om det du går og tenker på.

Alle skal kunne leve godt med sine valg

Veilederne hos Amathea har taushetsplikt, og du kan gjerne være anonym hvis du ønsker det. Amathea har kontorer i 14 byer, og tilbyr parsamtaler, kurs, og veiledning om graviditet og etnisitet.

Du kan komme i kontakt med Amathea på telefon 906 59 060, på chat (amathea.no) eller på e-post post@amathea.no. (NB! Husk at du ikke er anonym dersom du velger e-post).

Skrevet av redaksjonen, ung.no.

Sist oppdatert: 10.08.2021

Offentlig og kvalitetssikret
EGNE VALG: Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg knyttet til prevensjon, graviditet og abort. Foto: Colourbox
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Abort

I Norge har jenter rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Aktuelt

Nudes av meg er delt, hva gjør jeg?

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet intime bilder eller videoer av deg som er blitt delt.

Jente som ser bekymringsfullt på telefonen sin.

Lukt fra underlivet

Alle, både gutter og jenter, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen er fullstendig luktfri, men det skal ikke lukte vondt.

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Hva er informasjonskapsler (cookies)?

Hva brukes de til, er de farlige og hvordan kan du slette dem?

Illustrasjon av en cookie som ligger på et tastatur.