Gravid og usikker? Få gratis hjelp hos Amathea

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre hvis du oppdager at du er gravid. Da er det godt å snakke med noen. Amathea har til alle som trenger det - på telefon, chat eller e-post.

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).
EGNE VALG: Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg knyttet til prevensjon, graviditet og abort. Foto: Colourbox

Loven om svangerskapsavbrudd gir deg som jente råderett over egen kropp og rett til å ta abort. Du har krav på faglig veiledning ved behov, og må ta en beslutning innen 12. uke av svangerskapet. Dette kan helsepersonell veilede deg mer om. Snakk gjerne med noen på Helsestasjon for ungdom eller fastlege. Hos Amathea kan du også få slik veiledning.

Gratis hjelp

Amathea tilbyr samtaler med deg som er usikker på om du vil ta en abort eller fortsette graviditeten. Amathea tilbyr også samtaler med deg som er gutt og har opplevd at jenta har blitt gravid. Hos Amathea kan du få gratis graviditetstest, kondomer og prevensjonsveiledning.

Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg og har ingen fasitsvar eller føringer, men lytter og hjelper deg med å reflektere og ta et valg som kjennes riktig for deg.

Samtaler etter abort

Hos Amathea kan du også få samtaler etter en abort. Det er ikke slik at alle får en reaksjon etter en abort, men det er ikke helt uvanlig å få det. Mennesker reagerer forskjellig, noen kan få reaksjoner umiddelbart etter aborten, mens for andre kan det komme senere, eller ikke i det hele tatt. Hvis du opplever en reaksjon etter en selvbestemt abort så kan det være godt å få prate litt om det du går og tenker på.

Alle skal kunne leve godt med sine valg

Veilederne hos Amathea har taushetsplikt, og du kan gjerne være anonym hvis du ønsker det. Amathea har også kontorer i 14 byer, og tilbyr parsamtaler, kurs, og veiledning om graviditet og etnisitet.

Du kan komme i kontakt med Amathea på telefon 906 59 060, på chat mathea.no eller på e-post post@amathea.no. (NB! Husk at du ikke er anonym dersom du velger e-post).

Skrevet av redaksjonen, ung.no.

Sist oppdatert: 06.05.2021

Offentlig og kvalitetssikret
Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).
EGNE VALG: Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg knyttet til prevensjon, graviditet og abort. Foto: Colourbox
Fikk du svar på det du lurte på?