Er du gravid og usikker? Få gratis hjelp hos Amathea

Hvis du oppdager at du er gravid, kan det være vanskelig å vite hva du skal gjøre. Hos Amathea får du noen å snakke med, samt gratis råd og veiledning.

Sist oppdatert: 10.08.2021 Av: Redaksjonen, ung.no.

EGNE VALG: Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg knyttet til prevensjon, graviditet og abort. (Foto: Colourbox)

Er du gravid, har du krav på å få råd og helsehjelp fra fagpersoner hvis du ønsker det. Det er godt å få snakket med noen på Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din, og hos Amathea kan du få gratis veiledning.

Loven om svangerskapsavbrudd gjør at du som jente kan bestemme over egen kropp og om du ønsker å ta abort (innen 12. uke).

Gratis hjelp til jenter og gutter

Er du usikker på om du vil ta en abort eller fortsette graviditeten, kan Amathea hjelpe deg gjennom samtaler. De tilbyr også samtaler med deg som er gutt og har opplevd at jenta har blitt gravid. Hos Amathea får du også gratis graviditetstester, kondomer og prevensjonsveiledning.

Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg. De har ingen fasitsvar eller føringer, men lytter og hjelper deg med å reflektere og ta et valg som kjennes riktig for deg.

Amathea tilbyr samtaler etter abort

Hos Amathea kan du også snakke med noen etter en eventuell abort. Det er ikke slik at alle får en reaksjon etter en abort, men det er ikke helt uvanlig å få det. Vi mennesker reagerer forskjellig.

Noen kan få reaksjoner umiddelbart etter aborten, mens for andre kan det komme senere. Og noen reagerer ikke i det hele tatt. Hvis du opplever en reaksjon etter en selvbestemt abort, kan det være godt å få pratet litt om det du går og tenker på.

Alle skal kunne leve godt med sine valg

Veilederne hos Amathea har taushetsplikt, og du kan gjerne være anonym hvis du ønsker det. Amathea har kontorer i 14 byer, og tilbyr parsamtaler, kurs, og veiledning om graviditet og etnisitet.

Du kan komme i kontakt med Amathea på telefon 906 59 060, på chat (amathea.no) eller på e-post post@amathea.no. (NB! Husk at du ikke er anonym dersom du velger e-post).

EGNE VALG: Amathea jobber med å styrke jenter i å ta egne valg knyttet til prevensjon, graviditet og abort. (Foto: Colourbox)
Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider

Graviditet

Les mer

Prevensjon

Les mer

Kropp

Les mer