Spørsmål og svar

Kan jeg bli dårlig av å spise bacon som ikke er stekt, men toastet?

Gutt, 17

Hei! I dag morges lagde jeg en toast med ost og baconterninger. Jeg la baconterningene i toasten sammen med osten, og stekte ikke baconterningene først. Er dette farlig? Kan jeg bli matforgiftet av at jeg ikke stekte baconterningene? De var varme da jeg spiste toasten. Takk på forhånd.

Svar

Hei!

Du kommer nok ikke opp i høy nok temperatur inne i toasten til at baconet blir helt gjennomstekt, men det kommer også an på hvor lenge du steker den. Det er ikke bra å spise rått bacon, fordi det kan være bakterier der som gjør deg syk. Det er imidlertid ikke stor sjanse for at det skjer, og hvis du blir matforgiftet får du symptomer (oppkast, diaré) i løpet av 4-12 timer. Hvis du ikke har merket noe enda så er det ingen grunn til bekymring. 

Neste gang ville jeg derimot stekt baconet på forhånd, eller brukt annet (og magrere) kjøtt i toasten.

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Besvart: 5.5.2021

Oppdatert: 5.5.2021

Fikk du svar på det du lurte på?

Still oss et spørsmål

Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.

Still et spørsmål