Kan jeg få matforgiftning av egg?
Jente, 20
Hei Jeg var nettopp og lagde en omelett med løk,egg, tomatpure og brød. I det jeg tok første bit merket jeg at noe smaket annerledes. Det var ikke en stygg smak, men som om jeg hadde lagt in noe ekstra krydder liksom (det gjorde jeg ikke) Jeg var veldig sulten så jeg brydde meg ikke så mye og forsatte å spise. Fordi igjen det var ikke en stygg smao, bare annerledes. Men nå når jeg er blitt mett så lurer jeg på om jeg kunne ha spist noe dårlig liksom? Jeg husket at jeg orignialt skulle beuke et til egg men da jeg knekte den i et annet fat virket den litt før "slimete" så jeg lot være å bruke den. Kan det være at de andre eggene jeg brukte var også dårøige eller slimete uten at jeg har merket det? Hva gjør jeg nå? Blir jeg syk? Bør jeg kontakt lege? Kan man få matforgiftning av dette, for jeg spiste jo en hel fat med brødet.
Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss i ung.no.
Dårlige egg kan gi matforgiftning. Matforgiftning kan gi symptomer som både oppkast og diaré, eller bare en av delene. Vi i ung.no kan dessverre ikke si noe mer hva gjelder din situasjon, ettersom vi ikke har mulighet til å snakke med deg eller undersøke deg selv.
Heldigvis går matforgiftning vanligvis over i løpet av 1-2 døgn. Hvis du får sterke symptomer, blir dårlig eller er bekymret bør du oppsøke lege for en vurdering.
Jeg håper dette var til hjelp, og ønsker deg alt godt!
Vennlig hilsen
Klinisk ernæringsfysiolog, ung.no
Besvart: 27.2.2025
Vi har valgt ut dette for deg
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål