Sånn skaffer du gratis kondomer

Kondomer kommer i ulike størrelser, passform, og med og uten smak. Du kan få tilsendt kondomer gratis i posten i en konvolutt som gjør at ingen kan se hva som er inni.

Holder et kondom (colourbox.com)
GRATIS: Du kan få gratis kondomer hos helsesykepleier på skolen og på helsestasjon for ungdom, Du kan og få dem sendt hjem til deg.

Du får kondomer flere steder

Du kan få gratis kondomer hos helsesykepleier og på helsestasjon for ungdom, eller du kan bestille kondomer på nettet og få dem tilsendt hjem i posten.

Bestille kondomer kan du gjøre her.

En pakke med 10 - 15 kondomer sendes da i en diskret boblekonvolutt med CEFEM AS som avsender og leveres innen en uke fra du bekrefter bestillingen.

Alt er helt gratis. Du betaler ikke for kondomene, porto eller sms (utover normal kostnad hos din operatør).

Lateksallergi?

Noen reagerer allergisk på lateks, og kan derfor ikke bruke kondomene man bestiller på nettet.

Ta kontakt med helsestasjon for unge eller skolehelsesøster for gratis lateksfrie kondomer. Lateksfrie kondomer kan også kjøpes på apotek og i enkelte dagligvareforretninger.

Kondomer er et trygt prevensjonsmiddel som i tillegg til å beskytte mot graviditet, også beskytter godt mot seksuelt overførbare infeksjoner. Det er lurt å ha kondomer tilgjengelig slik at du ikke tar sjansen på et ubeskyttet samleie.

Skrevet av Redaksjonen ung.no

Sist oppdatert: 01.07.2021

Offentlig og kvalitetssikret
Holder et kondom (colourbox.com)
GRATIS: Du kan få gratis kondomer hos helsesykepleier på skolen og på helsestasjon for ungdom, Du kan og få dem sendt hjem til deg.

Fakta

  • Kondom beskytter mot både graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner.
  • Ha kondom tilgjengelig. Du kan få bruk for det uten at det var planlagt.
  • Øv deg på å bruke kondom, så du blir skikkelig god!
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Hvordan bruker du kondom?

Kondom brukes på penis under sex for å unngå graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner. Det er det eneste sikre prevensjonsmiddelet som gutter kan bruke.

Nærbilde av to hender som holder i hverandre med et kondom i midten.

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp til psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Aktuelt

Skal du fjerne hår eller ikke?

Du bestemmer selv om du vil fjerne hår på kroppen og i ansiktet eller ikke. Her får du noen tips og råd om hårfjerning.

Tegning av gutt på badet som har barbert seg på halve kroppen. Illustrasjon: ung.no

Alarmtelefonen har døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge hele døgnet.

Holder mobil med Alarmtelefonen 116111 åpent (foto: ung.no)

Små og store penisplager

Svie, nupper, blemmer eller kløe? Plager med penis som ikke har vært der før? Noe er helt ufarlige og forsvinner av seg selv mens annet bør kanskje vurderes av lege.

HJELP?! Noe ukjent som skjer i underlivet? Gradvise forandringer som skjer i ungdomstiden er som oftest helt normal. Foto: Colourbox