Sånn kan du lage ditt eget sexleketøy

Har du begynt å onanere og lurer på om du kan bruke flere ting enn bare enn hendene? Her får du tips til noe av det du kan prøve.

Sist oppdatert: 27.06.2023 Av: sexologisk rådgiver i samarbeid med ung.no

Illustrasjon av en gulrot med en kondom rundt.
IKKE TLBAKE I KJØLESKAPET: Har du brukt en matvare som sexleketøy? Da er det greit å kaste den etterpå. Illustrasjon: ung.no/ Endre Hesthagen

Det kan være morsomt, nyttig og spennende å prøve noe nytt når du onanerer, men det å kjøpe et sexleketøy i butikken kan være veldig dyrt – og kanskje litt flaut?

Se hva du finner!

Heldigvis finnes det mangemuligheter, som attpåtil er gratis. Ta en kikk rundt i leiligheten eller huset der du bor, så får du kanskje noen ideer. Her er våreforslag:

Dildo: Det er nesten barefantasien som setter grenser for hva du kan bruke som dildo, men unngå det som knekker lett.

Du kan for eksempel prøve et stearinlys, en gulrot, skaftet på sminkekosten eller tannbørsten din.

Tips: Tre et kondom utenpå det du skal bruke, så slipper du at det svir, samtidig som det holder gjenstanden ren. Kondomet vil også gjøre at gjenstanden holdes sammen, hvis du skulle være så uheldig at det knekker.

Anal: Visste du at det er mulig å «miste» gjenstander inn i endetarmsåpningen? En tapt gjenstand kan være vanskelig å fiske ut igjen, utenen tur på legevakta. Sexleketøy for anal stimulering er laget med en «stopper»som hindrer at dette skjer.

Vi anbefaler ikke å bruke hjemmelagede sexleketøy i endetarmsåpningen.

Vibrator: Her kan du bruke kreativiteten! Du kan for eksempel bruke en elektrisk tannbørste eller barbermaskin som du presser mot klitoris ellerdet du bruker som dildo.

Husk å putte det du bruker i en plastpose for å holde den ren.

Renhold

Uansett om sexleketøyet ditt et kjøpt i butikk eller er noe du har laget selv, er det viktig å holde det rent. Hvis du velger å ikke brukekondom som beskyttelse, bør du vaske gjenstanden med mildt såpevann og skylle godt av når du er ferdig.

Låne av andre?

Har du funnet en annen sitt sexleketøy? Selv om det kan være fristende, er det ikke greit å låne andres sexleketøy.

Hvis du allerede har lånt et sexleketøy, er det viktig at du rengjørdet med mildt såpevann før du skylder godt av og legger det tilbake.

Hvis sexleketøyet ikke var vasket før du brukte det kan du få en ubalanse i skjeden.

Hvis dere deler sexleketøy uten å bruke kondom kan dere også smitte hverandre med seksuelt overførbare infeksjoner (SOI).

Nyt kroppen din

Kanskje finner du akkurat den gjenstanden som gjør onaneringen ekstra deilig.

Det kan også hende at sexleketøy ikke er noe for deg og at du syns det er deiligst å bruke fingre og hender.

Uansett hva du liker best, husk ånyte og utforske kroppen din med god samvittighet!

Illustrasjon av en gulrot med en kondom rundt.
IKKE TLBAKE I KJØLESKAPET: Har du brukt en matvare som sexleketøy? Da er det greit å kaste den etterpå. Illustrasjon: ung.no/ Endre Hesthagen

Spørsmål og svar

Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider