Det kan være ubehagelig å snakke om hva dere gjør med boligen og det økonomiske dersom dere blir uvenner eller slår opp. Det er likevel viktig å ha papirene i orden, for dere har ingen garantier for at samboerskapet går bra.

 

  1. Sørg for at begges navn står oppført på leiekontrakten, hvis ikke er det kun den som står på leiekontrakten som egentlig har rett til å bo i boligen.
  2. Samboerkontrakt er lurt å ha dersom det blir brudd eller uvennskap.
  3. Det anbefales at begge parter står på depositumskontoen, men det kan også lønne seg at det opprettes to depositumskontoer med utleier hvis utleier synes det er greit. Dette for å sikre at den ene parten ikke taper sin del av depositumet ved et eventuelt brudd eller uvennskap.
  4. Det kan være lurt å ha en felles konto tilknyttet et bankkort som dere kan bruke til f.eks. husleie, mat og husholdningsartikler, møbler eller andre utgifter som gjelder begge parter. Dette er mest aktuelt for kjærester som flytter sammen.
  5. Bli enige om fordelingen av husarbeid før dere flytter sammen, for å unngå uenigheter om dette når dere bor sammen.
  6. Selv om kontrakten med utleier trolig sier noe om at det skal være stille etter et visst tidspunkt, kan det være lurt å bli enig med samboeren din om ordensregler også. Dette gjelder for eksempel hensyn til hverandre om morgenene eller kveldene hvis dere har ulike døgnrytmer, arbeidstider og lignende.
  7. Et godt tips er å skrive handlelister sammen, spesielt dersom dere har en felles konto til for eksempel mat.
  8. Bli kjent med hverandres behov og ønsker, så dere er enige om hvor mye dere for eksempel kan ha besøk av venner.
  9. Hvis du merker at den ene parten trenger alenetid så bør du gi han eller henne det, og ikke ta deg nær av dette. Selv om dere er kjærester eller bestevenner er det ikke nødvendig å finne på noe eller være sammen hele tiden. Det er sunt med litt alenetid.
  10. Si ifra tidlig dersom du er misfornøyd med noe i samboerskapet før det blir et veldig stort problem.