Finn info om helsa di på helsenorge.no

Helsemyndighetene anbefaler alle over 16 år å lage en bruker på helsenorge.no. Der kan du blant annet se reseptene dine og finne svar på koronatest.

FULL OVERSIKT: Er du over 16 år, kan du blant annet sjekke hvem fastlegen din er og finne prøvesvar via Helsenorge-appen. (Foto: Ida K. Holm/Ung.no)

Du kan bruke nettsiden helsenorge.no eller laste ned appen Helsenorge og lage deg bruker. Du logger inn med bank ID. Før du ble 16 var det foresatte som gjorde dette for deg, men nå må du ordne det selv.

Her ser du hvordan du lager deg en bruker på helsenorge.no:

Du finner også koronasertifikatet ditt på helsenorge.no.

Over 16 og trenger legetime?

Vet du ikke hvem fastlegen din er? Det kan du også finne ut av på Helsenorge.

Noen fastleger tilbyr timebestilling og mulighet til å sende melding/få svar på Helsenorge. Slik kan du, via Helsenorge-appen, ha dialog med fastlegen din.

Andre fastleger har andre digitale kontaktmuligheter for å bestille time eller sende spørsmål og få svar. Det kan du finne informasjon om på nettsiden til legekontoret eller på nettsiden til din kommune. Du kan også ringe legekontoret for å bestille time.

Under 16 og trenger legetime?

Hvis du er under 16 år, kan du også selv bestille time hos fastlege. Da kan du ringe, sende SMS, sende mail eller møte opp.

Bestille time på HFU eller hos helsesykepleier?

I noen kommuner gir også tjenesten på helsenorge.no deg mulighet til å bestille time og ha dialog med helsesykepleier og helsestasjon for ungdom, hvis du er over 16 år.

Hvis de ikke bruker helsenorge.no-tjenesten eller hvis du under 16 år, kan du selv ta kontakt med helsesykepleier eller HFU der du bor og få time.

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 11.10.2021

Kilder:

helsenorge.no

Offentlig og kvalitetssikret
FULL OVERSIKT: Er du over 16 år, kan du blant annet sjekke hvem fastlegen din er og finne prøvesvar via Helsenorge-appen. (Foto: Ida K. Holm/Ung.no)

Fakta

Når du har blitt 16 år bør du få deg en bruker på helsenorge.no for å ha oversikt over helseinformasjonen din.

Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Tegning av en gutt som er hos fastlegen sin (illustrasjon: ung.no)

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp til psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Tegning av venterommet hos helsesykepleieren (illustrasjon: ung.no)
Aktuelt

Små og store penisplager

Ser du noe på penis som ikke har vært der før? Noen plager er ufarlige og forsvinner av seg selv, andre er mer alvorlige og må behandles. Her er en oversikt.

HJELP?! Noe ukjent som skjer i underlivet? Gradvise forandringer som skjer i ungdomstiden er som oftest helt normal. Foto: Colourbox

Er det toll på gaver fra utlandet?

Får du tilsendt en gave fra en privatperson bosatt i utlandet, er den toll- og avgiftsfri hvis verdien på varen er 1 000 norske kroner eller mindre.

Pakke leveers ut fra posten (colourbpx.com)

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet består av både oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger kan du trenge litt hjelp for å takle det.

Tenåringsgutt lener seg på tenåringsjente mens han holder rundt henne.