Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

A-Å

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)
FOR STOR? Det er en del utfordringer når aldersforskjellen blir stor, men når man blir eldre er det mindre viktig.

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)
FOR STOR? Det er en del utfordringer når aldersforskjellen blir stor, men når man blir eldre er det mindre viktig.

Aldersforskjell er ikke så uvanlig i et kjæresteforhold, men det er når denne aldersforskjellen blir stor at mange møter på utfordringer. Utfordringene kan være reaksjoner fra venner eller familie, eller andre ting av mer praktisk art.

 

Stor alderforskjell når man er ung er ikke så stor når man blir eldre

En aldersforskell på mellom 1 og 3 år kan være vanlig. Om dette er mye eller lite kommer veldig an på hvor gammel du er. Hvis du selv er 13 år og er sammen med en på 16 kan dette føles som stor aldersforskjell. Dette fordi mange utvikler seg såpass mye i denne tiden, og vokser veldig fort på de tre årene. Hvis du er 16 og sammen med en på 19, er det kanskje noe enklere. Jo eldre man blir, jo mindre betydelig vil aldersforskjellen være. Det er jo heller ikke alltid selve forskjellen i alder som er av størst betydning, men livserfaringer, modenhet og interesser.

Én utfordring kan komme når kjæresten din er gammel nok til å dra ut på byen og feste og komme inn på utesteder, mens du fortsatt må være igjen hjemme. Hvordan takler du det at kjæresten din er ute på byen uten deg, og kanskje tilbringer mer tid ute med venner enn ellers? Og hvordan takler kjæresten din det at det kanskje er lenge til du kan gjøre det samme? Her er det ekstra viktig å respektere hverandre og kunne stole på hverandre. Man må kunne respektere at den ene har mulighet å gjøre noe den andre ikke kan gjøre, og ikke hindre hverandre, men samtidig ha trygghet i forholdet slik at man kan stole på hverandre. Det kan bli utfordrende å stole på den andre når man ikke kan gjøre de samme tingene. Man må også fortsatt passe på å ha tid til å være sammen og gjøre noe annet, og kjenne at det er mye dere har felles og trives med å gjøre sammen.

 

Gutten eller jenta eldst?

Mange har et forhold der gutten er eldst. Selv om det er litt forskjell i alderen, kan begge føle at man er på samme modenhetsnivå - eller rett og slett bare trives sammen. At de har det fint sammen.

Det er mer uvanlig at jenta er eldre enn gutten, men det skjer det også, kanskje vanligere når man bli litt eldre. Hvis man føler at man er på samme bølgelengde, har samme interesser og har det fint sammen og sammen med hverandres venner, kan det være bare fint.

 

Felles interesser

Det er viktig å tenke på hvordan det blir når man skal henge sammen og finne på ting sammen. Har man felles interesser? Er man opptatt av det samme? Interessene forandrer seg med alderen, samtidig som dere har vokst opp med litt ulike ting. Det kan være forskjellige tradisjoner, sanger, kjendiser og lignende. Det er viktig å kunne ha ting til felles for å kunne ha gode samtaler sammen og for å kunne gjøre ting sammen.

 

Felles venner

I et forhold med stor aldersforskjell kan det være vanskelig å få hverandres venner til å komme overens ettersom aldersforskjellen mellom dem også er betydelig. Også det har med interesser og samtaleemner å gjøre. Kanskje er den ene gruppen gammel nok til å feste og drikke alkohol, og ikke interessert i å være sammen med noen som er mye yngre og som ikke kan være med på det? Kanskje er noen gamle nok til å bestemme mye selv, være ute så lenge de vil, reise på turer og styre det meste selv, mens andre har strenge regler å forholde seg til og må gjøre som foreldrene sier.

Det er viktig i et forhold å også kunne være sammen med venner – ikke bare hver for seg med sine venner. Det gjør at forholdet blir litt mer spennende og solid. Venner er jo gjerne viktig for en selv og da er det viktig at også kjæresten din liker dem og kan ha det hyggelig sammen med dem.

 

På ulike stadier i livet

Kanskje går du fortsatt på ungdomsskolen mens kjæresten din snart er ferdig på videregående? Hva skal dere gjøre når han/hun eventuelt skal studere eller ut i jobb, og du ennå har mange år igjen før du er ferdig med med videregående? Også dette gjør at man har ulike interesser og omgangskretser. Hvis dere er eldre, kan dere få den problemstillingen at kanskje en av dere begynner å bli klar til å stifte familie. Det blir en del ekstra hensyn å ta når dere er på ulike stadier i livet. Skal man lykkes med et slikt forhold, er det lurt å prate om de utfordringene som er, og prøve å finne gode løsninger som ivaretar begges behov på en brukbar måte.

Armer

 

Sexpress?

Spesielt når du er 13-16 vil en utfordring være at den du er sammen med som er eldre kanskje er klar til ting du ikke er klar til. Rundt 16-18 år blir mange veldig nysgjerrig på sex, og det å være sammen med en som ikke er klar for det når man selv er det, kan være vanskelig.

For det første vil den som er yngst føle presset nesten uansett om det er der eller ikke. Man er nok klar over at kjæresten kanskje har lyst til å ha sex, eller i alle fall ønsker å ta det neste skrittet forbi kyssing, og det kan være vanskelig å forholde seg til. Det er også mange som er redd for at kjæresten skal synes at forholdet blir kjedelig om man ikke vil ha sex ennå, og man blir redd for at kjæresten skal gjøre det slutt på grunn av det. Dette kan gjøre at man velger å ha sex selv om man ikke egentlig følte seg klar for det. Noen risikerer også at kjæresten faktisk prøver å legge litt press på for å ha sex. Skal man være sammen må man også respektere hverandre og ikke krysse noen grenser som ikke begge to er klare til å krysse. Det er viktig å stole på og respektere hverandre, og at den som eventuelt er klar for å ha sex er tålmodig og venter til kjæresten har lyst til det.

Hvis den ene eller begge i et kjæresteforhold er under 16 år, kommer i stor grad også hensynet til seksuell lavalder inn. Har du sex med en som er under den seksuelle lavalderen (16 år), risikerer du å bli anmeldt og straffet for det. Les mer om dette i artikkelen "Seksuell lavalder - hva sier loven?"

 

Reaksjoner fra venner og familie

Selv om det ikke er noe man vanligvis burde bry seg om, så kommer det i de fleste tilfeller med stor aldersforskjell i forholdet reaksjoner fra venner og familie. De som er rundt deg vil det beste for deg, og de tenker nok på de samme problemstillingene som er beskrevet ovenfor. Man kan også oppleve mobbing fra kjente dersom man er sammen med en som er veldig mye yngre eller veldig mye eldre. Da er det viktig å være åpen med dine nærmeste, fortelle dem hva du føler, og be dem om å stole på deg og støtte deg. Ikke trekk deg vekk fra dem – de kan være gode å ha om det skulle gå galt.

 

Selvsagt kan det gå bra!

Selv med aldersforskjell i et forhold kan det naturligvis gå veldig bra. I noen tilfeller merker man ikke aldersforskjellen en gang. Hvis man føler at alt det ovenstående ikke gjør noe, at begge to er enige om det, og at man har felles interesser og kjærligheten er stor, så kan det gå bra. Utfordringene med et forhold der aldersforskjellen er stor må vurderes i hvert enkelt tilfelle, men helt uproblematisk er det ikke.


 

Lykke til med kjærligheten!


Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Ravioli
0
28.05.2018 15:28:41
Fml når du er 13 og forelska i en 09 er
Anonym
0
14.05.2018 06:44:30
Er det rart vis en jente på 12 år blir sammen med en gutt på 14 år??
mann (24)
0
19.03.2018 13:47:09
hei, liker en jente som blir 16 neste år er det dumt
EasyorCrazydiffer
1
11.11.2017 01:43:42
holder sikkert på bli forelsket i en jente fra romania og hun er 27 år, men jeg er 18 år og matematisk så er hun 50 % eldre en meg. Jeg og hun chatter veldig ofte på chat og var veldig mye med hverandre når vi var i Roma i 2 dager så det er jo reint framgang. Svar om at det finnes håp i dette ? :D (Red: Skriv til oss på ung.no/oss, så vi en i fagpanelet svare deg, vi svarer ikke på spørsmål i kommentarfeltet).
Håpløsforelska
2
27.08.2017 22:12:57
Okei... jeg er veldig glad i og forelska i en gutt/mann på 24 år! Men jeg er selv bare 15 (jente):( hva skal jeg gjøre??? Vi henger sammen nesten hver dag og kommer veldig godt over ens men det er veeeldig stor aldersforskjell:::((((( pliiis svar
Kim
0
11.11.2017 01:54:00
Om 3 år så vil du være litt av samme situasjon som meg når vi snakker om alderforskjeller, det blir ikkje problematisk, det gjelder å være seg selv med litt voksent trekk
Verre her
2
08.10.2017 12:28:46
Jeg er 15 og er forelsket i en på 35, og han liker også meg. 20 års aldersforskjell RIP
Love
3
01.08.2017 23:43:51
Kan en 10(snart 11) åring bli sammen med en 15 åring?
Jente
0
09.08.2017 22:33:32
Ja, det e greitt har hvert saman med en 15 åring sjølv
Emma
0
01.08.2017 23:39:09
Som*
J15
0
04.06.2017 13:04:03
Jeg er 15 og liker en på 19. Vi har mye felles venner siden jeg ofte henger med de som er eldre. Jeg føles dette er grovt, men jeg liker ham. Vi snapper mye hver dag, og for litt siden klina vi xD. Jeg liker ham
J15 (samme person)
0
28.06.2017 00:53:35
Vi er sammen nå, er dette drøyt?
Julie
0
10.02.2018 07:33:57
Det er vel ikke drøyt.. Hvis begge to føler det er greit så kan det gå fint..!
J14
4
13.05.2017 18:38:35
Hei.. jeg blir 14 neste uke og liker en en som er 21 nå. Jeg vet det høres HELT på tryne ut, derfor lurer jeg på om det er like ille hvis jeg venter til jeg blir 16? Hver så snill å svar. Jeg har ikke tenkt på noe annet enn han de siste 6 månedene ://
gjest
0
02.09.2017 05:16:53
Flørt mere med han. Vis at du har føleser et kyss er ikke farlig. Se hvor det leder veien
G15
0
29.05.2017 09:48:25
jeg er 15 og blir 16 om noen måneder, og jeg liker en jente på 21... jeg har samme problemet. de andre i klassen min kaller henne for pedofil, noe jeg ikke liker I DET HELE TATT. jeg har ikke sagt dem imot i tilfelle dem har rett. Er det egt pedofili om dette skjer?
05 og 03
3
17.04.2017 22:23:23
Hei, jeg er selv 05 og er sammen med en gutt som er 03. Familien min digger han, vi har masse felles interesser og ler masse når vi er sammen. Vi kysser, men har ikke no planer om sex. Er dette innafor?
Gutt 18
2
25.03.2017 02:35:32
Jeg er en gutt på 18 ('98) og er utrolig forelsket i ei jente jeg nylig har møtt i forbindelse med idrett, hun er '02. Jeg tror vi har en del felles interesser. Hun virker litt sjenert, (noe jeg også er) sier ikke så mye, men virker heller ikke uinteressert. Jeg er usikker på hvordan jeg skal fremstå, og hvordan jeg kan få bedre kontakt med henne. Noen som har noen tips?
Peeta
0
22.02.2017 14:24:50
Er en 7års aldersforskjell mye?
jente 16
0
01.02.2017 21:03:55
forelsket
Wolfyboy
4
17.01.2017 22:45:32
Jeg liker en jente som er eldre enn meg men hun er sammen med kompisen min hva skal jeg gjøre
Julie
0
10.02.2018 07:36:29
Du må bare passe på at det ikke blir noe krangling om den jente og ødlegge forholde med en venn.. wolfyboy
J16
3
28.12.2016 18:53:29
Jeg har nettopp begynt og like en som er veldig perfekt men han er 20 eller han er lzm 96 modell.. mamma godtar det osv men han har en søster som e like gammal som meg .. jeg er livredd han forlater meg på grunn av alderen eller at kompisene Hannes ikke skal like meg .. og at eg ser kjempe liten ut i deres øyne .. noen råd til hvordan eg kan slutte og tenke sånn på det og være så redd ?
Kitten
4
22.12.2016 19:04:41
Jeg er 14, og han er 21. Det er ikke noe galt med det;)
Jente 14
3
18.06.2017 00:34:26
Det er 7 års forskjell. Han er en fullvoksen mann og du er fremdeles et barn/ tenåring. Du bør nok vente et par år til du har blitt litt eldre
TroubledTeenagerG16(Snart17)
4
19.10.2016 13:46:52
Er '99 og begynner og få interesse av ei som er 03.. Vg2 og 8.Klasse, veit selv bare fra 8-9 modnet veldig, burde jeg ta avstand of vente til hu blir eldre?
G17
3
19.08.2016 00:49:44
Jeg er 17 år og er sammen med en jente på 18 år, forholdet fungerer veldig bra og vi er føler oss begge like moden når det gjelder alt, sexen er helt på topp, vi tok jomfrudommen på hverandre når vi gikk på ungdomsskolen og har vært sammen siden det, vi føler forholdet bare blir bedre og bedre, men skal ikke legge skjul på at min frykt for at hon skal bli lei av meg og heller bli interessert i eldre gutter den er der, jeg er redd for at hon skal tro at sexen osv er mye bedre sammen med en eldre gutt, jeg har ikke en dårlig penis størrelse (16,7 cm) så penis størrelse er ikke det jeg frykter. Har noen noe kommentarer?
MegJo
1
19.10.2016 13:48:41
Ikke ver redd for det, om du er redd hubskal være utro burde du snakke med henne... Og stole på noen er noe av det viktigste i et forhold, trust me, FUCKET og med dama mi fordi jeg ikke snakket med henne tidligere...:/
gutt
2
15.08.2016 09:17:17
gutt 21 år og jente 39 år. Vil det funke?
Megji
0
19.10.2016 13:49:21
Alt kan funke, litt vel stor forskjell men om dere deler felles interesser så går det nokk fint:) good luck
J16
0
19.07.2016 09:03:02
Jeg er snart 17 år, og er sammen med en på 29 år. Moren og broren min som er de eneste som vet jeg har kjæreste, tror han er 23 eller 24 år, så skal vente til de har møt han (og likt han), eller til jeg fyller 18 år med å si den ekte alderen hans. Jeg er faktisk ikke lenger tiltrukket av gutter rundt min egen alder lenger dessverre. Vi er sammen fordi vi liker hverandre, og har følelser for hverandre, vi ble ikke sammen fordi vi syns det var spennende at aldersforskjellen er stor, vi ville bare ikke la den stå i veien for oss. Men ute kan det se ut som vi er venner eller familiemedlemmer, fordi vi aldri holder hender eller kysser, men det skjønner jeg. Uansett om jeg ser eldre ut for alderen, kan man nok se at det er en stor aldersforskjell. Så jenter, blir dere sammen med en mye eldre, kan dere bli så uheldige som meg å ikke lenger være tiltrukket av gutter rundt deres egen alder, så dere tar en risiko sånn sett. Jeg får bare håpe at det endrer seg når de jevnaldrende guttene er i 20—åra, og at jeg da ikke bare er tiltrukket av de i 30—åra...
J13
2
21.03.2017 19:21:34
Jeg er en jente selv på 13 år og ikke er tiltrukket av gutter på min alder lenger..Jeg er sammen med en som er 17 år og det er er ingen i familien min som vet det.Det er bare noen venninner av meg..De i familien vet ikke engang at jeg har en kjæreste.Jeg holder dette hemmelig og det går engenlig ganske bra..Bare hold på han hvis dere liker hverandre..Og bare si det når dere er klare for å si at dere er sammen
Ugh, komplisert.
2
18.07.2016 03:56:57
Jeg er 02'er og er sammen med dn 96'er (er klar over alderen men vi bryr oss ikke) vi (jeg) vil ha sex med han/hverandre men er redd for at noen anmelder han
Same shit
0
16.09.2016 10:10:36
Sliter me akkuratt det samme, jeg er og 02 og sammen med 97. Pappa truer med å anmelde han og det er skikkelig komplisert
J14
4
11.07.2016 04:15:00
Eg er sammen med en som er 19 år gammel, foreldrene mine og hans synst det er helt greit og vi har vært sammen i snart 2 år og eg er 15 under et år
Hva skal jeg gjøre
0
03.07.2016 23:09:54
Hei jeg er en jente på 12 år og er sykt forelska i en gutt og han er 15 år så hva skal jeg gjøre jeg har bare snakket med han en gang så han vet mest sannsynlig ikke hvem jeg er
Help!!
2
24.06.2016 02:47:30
Heii Jente 15 blir/er/føler jeg er på vei til å bli ordenklig forelsket i en som er 5 år eldre. (20-år) jeg har aldri møtt han, men vi har snakket og sendt hverandre bilder på snap. Sånn at jeg vet han ikke er 60 eller noe. Jeg og han føler det blir litt feil hvis jeg blir forelsket eller hvis jeg og han blir sammen. Derfor har vi avtalt at det kommer aldri til å skje. Jeg fortalte han at jeg begynte å bli forelsket i han så vi ble enige om at vi skulle slutte å snakke sammen. Det funket bare 1 uke før han sendte "skjer?" Til meg. Haha. (Btw:Han som ville slutte. Jeg skrev jeg ikke ville, men ble fortsatt enige om at vi skulle slutte) Etter det begynte vi å snakke sammen om at vi skulle ha sex sammen når jeg blir eldre (16 år gammel) og jeg som var/er så forelsket var helt med på det, men nå når jeg har tenkt så mye på det har jeg ikke så lyst til det. Har ikke lyst til å miste jomfrudommen med en jeg aldri har møtt som har sagt til meg at han ikke vil møte meg. Jeg vill ikke være friends with benefits med noen mens jeg er 16 og aldri hatt det før. Jeg som har aldri kysset noen planlegger nå å ha sex om 1 år med en jeg ikke kjenner. Og nå når vi snakker sammen er det bare kleint. Vi skriver bare. Hei. Hei. Skjer? Chiller. Der? Samme. Også ikke noe mer. Hjelp!! Hva skal jeg gjøre. Dette dreper meg. Klarer ikke å slutte å tenke på noe annet. Selv om jeg er med venner og gjør masse annet.
What to do?
0
13.06.2016 21:23:22
17 år og forelsket i en på 21. Vi er begge kristne og sex kommer nok ikke til å være et problem. Kan dette fungere?
Ingen liker meg
2
14.05.2016 18:26:41
Jente 13 har et problem.. Ingen gutter liker meg uansett hva. Slle likte meg når jeg var 9-10 men nå er det helt omvendt.. Så snart de blir kjent med meg blir jeg for kjedlig sier de...
teit situasjon
3
10.05.2016 19:29:49
Jeg er 15 og blir 16 I år, men liker en gutt på 21. problemet er at jeg er eldre enn alderen min. Det er bare sykt vanskelig å snakke med han om det ettersom ingen egentlig tror på at jeg føler meg eldre :/ trenger egentlig hjelp
jente21
0
09.07.2017 22:42:21
Hvor lenge har du kjent ham?
Sssssssss
1
24.03.2016 01:55:43
Bestefar var 10 år eldre enn bestemor, så alder har ingenting å si.
lol
0
05.06.2016 03:56:28
hvis han er 50 og hun 20 har det vel litt å si a
5
08.05.2016 22:15:47
Alder kan ha noe å si, hvis en 10åring blir sammen med en 20 åring, vil det trolig være problemer
jente 04
2
28.02.2016 22:04:03
Jeg føler meg mye mer moden enn de på min alder (stuck i en 04er kropp, som 04-eren sier xD) Foretrekker gutter som er minst 2-3 år eldre (ikke veldig veldig veldig stor aldersforskjell da..) De fleste jentene i klassa mi har kjæreste på 10-12årsalderen, jeg er singel, men jeg greier ikke å bli sjalu for det :D guttene i klassen har ikke utviklet seg mentalt siden barnehagen.
beccyg
6
28.02.2016 12:55:07
Jeg er 21 og han blir 28 i høst. Er det en stor aldersforskjell?
Crazydiffer
0
11.11.2017 01:45:28
Neida" love like that is still love"
Tja
2
08.05.2016 22:17:10
Ja, ganske stor, men hvis dere liker hverandre er det trolig ikke et problem. Dere er begge over 20, og da blir aldersforskjeller alltid mye mindre
Emilie
0
26.02.2016 23:59:09
Jeg fortsetter mer nå. Ja vi var 17-18 år da:-) Når klokka nærmet seg 02:30 la vi oss. Da hadde vi fått av oss litt kler, jeg la meg i bh-en og trusa han la seg i boxeren men etter en stund holdet eg på og sovne men det likte ikke han fordi han var jo ikke ferdig med dagen enno.
Emma
0
01.08.2017 23:38:55
Ehh hørtes ut dom en historie?
Emilie
0
26.02.2016 23:56:19
Vi lekte monjoc - leken. Vi var hjemme på ei hytte vekke fra familiene våres, på tur! Det nærmet seg kveld, solnedgangen var i gang. Vi hadde romantisk musikk og jeg trakte et kort han hadde laget til, det sto kyss meg og kle av deg et plagg. Jeg gjorde det. Han trakte et kort og der stod det: ta av deg buksa og dans til meg. Han gjorde det. Jeg tok av meg buksa frivillig så vi var litt like i stilen akkurat da, vi fortsette og vi hadde det veldig gøy. Han tok av seg t-skjorta og viste six - packen sin. Vi begynte og ta på hverandre, klemme og kysse, vi var jo alene. Jeg tok av meg t-skjorta mi så jeg bare var i BH-en han likte det godt!
Gutt 14
1
08.02.2016 21:45:45
Jeg har lyst på kjæreste, men ingen vil være sammen med meg:( noen tips? Føler meg veldig ensom fordi kompisen min fikk seg kjæreste og har veldig lyst på:)
J14
0
09.08.2017 22:37:24
Du finner nåkk en :)
J14
0
24.10.2016 23:34:21
Jeg har også da lyst på kj jeg..
jente 14
0
08.02.2016 22:02:51
same problem haha, har ingen tips pga ingen liker meg heller og jeg er så loner pga alle har kj utenom meg haha
tullingen som ikke har kontroll over følsene sine
1
07.02.2016 19:51:49
sliter sykt mye nå pga jeg er 14, fyller 15 snart og jeg liker en som er 23 år. vi flørter hele tiden og han synger til meg og er den eneste som får meg til å le siden ja jeg har det ikke noe bra i live mitt, men det skal jeg ikke snakke om her men hva skal jeg gjøre
MEG
3
02.02.2016 22:27:38
Dette er lit rart men de er vel bare og få det åverstått. får ikke så lenge siden hadde broren min besøk av en venn. jeg synes han er sykt kjekk, og jeg tror han syns det samme om meg. Men hvertfall så var vi litt alene siden broren min var litt opptatt, Så vi drev og flørts og tulla da hsn plutselig satt seg oppå meg mot .eg og begynte og ta på meg. Jeg synes det var greit siden jeg ar forelka i han , og selvfølgelig ble jeg revet med. vi tok på hverandre, kysset , klinte og smålo. Så begynte han og kle av meg og jeg gjorde det samme med han. vi lå der og klinte koste digget hversndre og hadde sex. Han spurte meg og jeg svarte selvfølgelig JA!!!! Men det er bare det at han er tre år eldre en meg er det normalt?
Desucon xD
0
23.02.2016 13:18:01
Hahah tror nokk det går bra, siden det er tre år, og om du får lov av foreldrene dine. Jeg selv har en kjæreste som er 19 (jeg er straks fjorten selv) å det eneste du burde være obs på er å være klar med grenser. Liksom at om han går for langt sier du N.E.I. Uansett, poenget er at det kommer mest ann på hvor gamle dere er :)
Lovely
0
01.02.2016 05:26:40
Men jeg elsker han
Lovely
1
23.01.2016 08:27:16
Hei jeg er jenta 17 og har kjæreste som er 17år han vi ha sex med meg og jeg er u klar nå og han blir sint når jeg sier nei Hva kan jeg gjøre kan dere hjelp meg.
0
08.02.2016 17:51:00
du kan ikke bli tvunget til noe d ikke vil
..
0
28.01.2016 12:59:42
Slå opp..
Rea
3
21.01.2016 11:56:44
Vet jeg kommer til å erte på meg mange negative kommentarer og slikt, men jeg bare må. Jeg bor sammen med en som er mye eldre enn meg, og dette fungerer for oss, og vi er lykkelige i sammen, men allikavel, så vil jeg anbefalle dere unge jenter her inne med å holde dere unna disse gamle grisene. For det er absolutt ikke alle som har gode gjerninger. Det å tru at noen i 20 åra er forelsket i en på 12-13 år, er nok litt naivt. Jeg vet hvordan det er, og har driti meg ut på dette selv. Det er ikke noe gøy, når du finner ut at alt bare var løgn og bedrag. Mest sannsynlig, så gjør disse mennene det samme med andre jenter også, så dere er nok ikke de eneste de chatter med på nettet og lurer. Jeg er av den som aldri har møtt noen på nettet, og jeg vil anbefalle dere unge jenter til å holde dere langt unna også! Dere kan heller finne dere en på skolen, eller i idretten, aktiviteten som dere holder på med. Det er mye bedre, og dere vet hvem gutten er, og kjenner han. Ikke bli sammen med noen på nett, uannsett om de sier de er på samme alder som dere! Mitt lille råd :-)
Gris
4
28.01.2016 13:02:07
20-åringer er gamle griser... Interessant.
Rea
0
29.01.2016 12:09:11
Hehe, sier ikke at de er gamle griser. Men her er det jente i 12 års alderen som snakker om kjærester som er mellom 20 - 30 år... Om 20 åringer er gamle griser, så er nok jeg en selv :-p 20 og grisete som jeg er! ;-) Men uannsett om jeg "bare" er 20, så kunne jeg aldri tenkt meg å hatt meg med en som er 12-15 år.. Ikke er det lovlig heller.
J12
1
16.01.2016 20:25:23
Jeg er 12 år og er sammen med en som er 17(Blir 18) vi bor ikke i samme land men skal møtes en gang. Er det greit at han er 6 år eldre enn meg?
Rea
3
21.01.2016 11:49:02
Siden du er så ung, så er 6 år en veldig stor aldersforskjell, spesielt når dere ikke bor i samme land og ikke har møtt hverandre. Jeg synes ikke du skal møte han, og at du heller skal finne deg en her i Norge, som er på samme alder som deg :-) Når du blir eldre, så er ikke 6 år så mye, da kan du heller finne deg en som er eldre, men dette finner du ut av.
NEI!
2
20.01.2016 14:47:28
NEI! Ikke greit... Du har ikke møtt han og e 6 år eldre? sier bare at du blir voldtatt....
..
0
03.01.2016 16:55:28
jeg er 13år, men er forelsket i en som er 7år eldre enn meg.. Han er forelsket i meg, å vi har snakket utrolig masse sammen, neste hele tiden. Men jeg vet ikke hvordan foreldrene mine og vennene mine reagerer på forholdet, hvis vi blir kjærester. Er det galt med så høy aldersforskjell?
Nei
1
20.01.2016 14:47:54
ikke greit azz veldig ekkelt
admin
0
17.01.2016 10:41:28
det er ikke greit.
Jente, 16
1
05.12.2015 22:10:36
Jeg er sammen med en som er 4,5 år eldre. Det funker bra mellom oss. Moren og Faren min har aldri hatt noe i mot han. Mormor derimot sa at jeg måtte være forsiktig fordi han har så mye mer erfaring med sex og alt det enn meg. Men alt han sier om sex og sånt er for å erte meg eller gjøre meg flau. Også vil han ikke ha sex med meg før han er 120% sikker på at jeg er klar for det. Nesten skummelt hvordan han tenker på det. Til og med tungekyssing er noe han vurderer om jeg er klar for. Alt kan gå, hvis begge er klar over aldresforskjellen og respekterer det, tror jeg :)
Jente, 13
2
13.11.2015 20:23:20
Jeg er 13, jeg er interessert i en 24 åring... Begge vet at det kommer ikke til å funke. Han er i tillegg håndball treneren min, kan det bli noe verre? Vi flørter hele tida på Messenger osv. Jeg er seriøst forelska i en som er 11 år eldre en meg!
Whaaat? !
2
28.01.2016 00:47:00
Viss håndball læreren din faktisk flørter med deg og syns at det er greit så er han sikkert pedofil eller noe! Sorry å si det men hold deg langt vekk, menn som oppfører seg slikt meg ei så ung jente tenker bare på en ting! Tro meg! ! Foreldrene dine ville sikkert annmeldt han og revet huet av deg om de får vite det!
NEI!
0
20.01.2016 14:48:58
viss en 24 åring seriøst snakke med en som e 11 år yngre... da har han særr ikke sjanse på folk....
meg
1
29.11.2015 17:27:41
Haha, jeg selv er snart 16 og har følelser for en som er 24.. føler det helt feil.. men man kan jo ingenting for følelsene sine
Meg
0
09.11.2015 17:21:29
Hei jeg liker broren til en venn og jeg føler selv at han liker meg men jeg er ikke helt sikker han er snart 15 og jeg er 12 men han blir 16 neste sommer
meep
0
06.11.2015 14:34:11
Hei, jeg er 16 og liker gitar læreren min og miljø duden som er 31 og 37 år gammel hva gjør jeg?
J 15 (00-er)
2
05.11.2015 12:56:32
æ har en fantastisk kjæreste på 18 snart 19 å det nermere "sex" vi har hatt/kommer til å ha er rolplay på mesenger. sex er noe av det som ligger nesten neders på ting av det vi vill. vi ligger heller å koser på soffan eller bare være nert hverandre, kanskje noen kyss nu å da~
AnJI
1
25.10.2015 10:58:13
Jeg er en gutt på14, går i 9. og forelska i ei 15 år gammel jente i 10. Vi går på en veldig liten skole (20 elever) der alle er venner. Jeg er mye høyere enn ho og vi har mange felles interesser og sånt. Er dette greit? Og hvordan skal jeg be ho ut?
Heyoo
0
14.10.2015 18:19:23
Ikke at dette har skjedd med meg da, men hva om en 13 åring og en 23 åring blir sammen da?
NEI!
2
20.01.2016 14:50:04
det blir veldig ekkelt... hadde drept meg sjøl hadde jeg vært ilag med en som hadde vært 10 år yngre... da vet jeg bare at jeg ikke har sjans med noen!
jente, 15
5
06.10.2015 16:16:53
Jeg er 15 år og kjæresten er 19. Går helt supert :-) foreldrene mine elsker han, og jeg har blitt en del av hans familie. Vært sammen i 1 år snart!
Thomas V
0
31.08.2015 16:39:59
Jeg liker en som er 18 år og henne liker meg som er 16 år hun er usikker på alderen på forhold. Hva burde jeg gjøre, skal jeg vise min personligheten min?Jeg liker en som er 18 år og henne liker meg som er 16 år hun er usikker på alderen på forhold. Hva burde jeg gjøre, skal jeg vise min personligheten min til henne?
J14
2
01.09.2015 22:01:58
Er selv jente, og det er ikke noe jeg liker bedre enn personligheten. Jeg ser alltid på personlighet og dersom gutten også ser bra ut, er det bare en bonus. Kjør på!
J14
1
26.08.2015 15:31:10
Jeg er forelska i en som er 5 år eldre (19 år) jeg er da 14 år, eller forelska og forelska, vi er sammen, selv om vi ikke bor i samme by en gang. Vi bor 6 timer fra hverandre, vi skyper hele tiden og snakker på telefon og sånn. Har ikke lyst til å fortelle foreldrene mine om det enda, men tror at forholdet kommer til å vare utrolig lenge, ettersom vi har lovet hverandre om å aldri slå opp, ahahah. Han skal komme til min by snart da, for å besøke en kompis, da skal vi treffes (er ikke alene når vi treffes, vi treffes offentlig og jeg har med ei venninne, men jeg stoler selvfølgelig 100% på ham) Kjærlighet har absolutt INGENTING med alder å gjøre, og jeg tror når jeg blir over 16, kan foreldre og familie bli innblanda også, det er faktisk ingen press i å fortelle dem før du er klar.
NEI!
0
20.01.2016 14:51:17
Selvom du møter med bare ei vennine så kan han fordeom gjøre noe med deg.... altså det her er bare for drøyt
J11
1
27.12.2015 15:21:55
Som om jeg skulle sagt det selv. Feel u girl.
Hæ?
0
12.11.2017 15:34:23
"For drøyt"? Faen meg bullshit.

Spørsmål og svar

Sex med lærer
Hei Ja det er ulovlig og straffbart om din lærer har sex med deg. Det er altså læreren som gjør noe ulovlig. Når man er over 16 år kan man ha ...
Jeg chatter og har sex med eldre menn. Er det noe galt med meg?
Hei Så fint at du reflekterer over ditt eget seksualliv, det er viktig. Det er i utvikling og nettopp i ungdomstiden er det ekstra nyttig å se om m...
Er det ok å ha sex med moren til venninna mi?
Hei gutt 17! Takk for spørsmål. I spørsmålet ditt, lurer du om det er ok å ha sex med moren til en venninne av deg. Rent lovmessig, er det in...
Har sex med en mann på 40 som har kone og barn
Hei! Dette er veldig galt. For det første er han 24 år eldre enn deg, mye mer enn dobbelt så gammel som deg. Det skulle være nok til at dette var...
Sex med venninna mi sin bror
Hei Så bra at du tenker igjennom hva du vil og hva som kan være konsekvensene av de valgene du tar. Det er bare du som kan vite hva som er bra for...
Bor på hybel og har sex med mindreårig datter i huset. Er sex leketøy ok?
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det kan være mange grunner til at hun er stram. Hun kan være engstelig for at foreldrene skal få vite, hun tre...
Fikk meg kjæreste i russetiden, hva bør jeg gjøre?
Hei Takk for at du skriver til oss! Dette må du nesten kjenne litt på selv. Hvem vil du egentlig være sammen med?:) Du må rett og slett kjenne ...
20 år gammel, sex med barn under 16 år, frivillig, hva skjer nå?
Hei Du forklarer at du har blitt anmeldt av din ekskjæreste for at du har hatt sex med henne og at hun i etterkant har sagt at dette var noe hun ikk...
Jeg tenner på voksne damer fra 30-50 år
Hei Takk for at du skriver til oss i ung.no. Det å tenne på en person som er eldre enn seg selv, er en kjent og vanlig form for seksuell fetisj. ...
Er det greit å ha sex med en eldre dame?
Hei Takk for at du skriver til oss i ung.no.Du spør om det er greit å ha sex med en dame på 38 år? Hvis samleiet er helt frivillig og noe dere b...
Har en voldelig kjæreste med mye sinne.
Hei jente 15 ! Du MÅ gå til politiet  med dette. Det kjæresten din gjør mot deg er både ulovlig, alvorlig og svært krenkende. Hvis du kan, bø...
Utfordringer ved aldersforskjell i kjæresteforhold
Hei Om aldersforskjellen mellom dere er for stor kommer litt an på dere. Det er helt greit med 5 års aldersforskjell i den alderen dere er i nå, h...
Kan jeg skrive til læreren min.
Hei! Takk for at du skriver til oss.Jeg forstår ut fra det du skriver her at du liker læreren din ekstremt godt. Du skriver at du elsker henne, og ...
Er det ok å ha sex med mora til kompisen min?
Hei gutt 17! Takk for spørsmål. I spørsmålet ditt, lurer du om det er ok å ha sex med moren til en kompis av deg. Rent lovmessig, er det ingen...
Sex med eldre menn. Hva gjør jeg?
Hei Takk for spørsmål. Så bra du tar kontakt med oss. Som du kanskje vet er den seksuelle lavalder i Norge på 16 år. Det betyr at du som 16 år...
Redd for at venninnen min skal bli sur om vi blir sammen
Hei Takk for at du skriver til oss! Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon. Jeg vil råde deg til å snakke med venninnen din før du even...
Jeg har et forhold til min 30 år gamle lærer - er dette ulovlig?
Hei Som du er inne på er dette ulovlig ja. Den det er ulovlig for er læreren din, og han risikerer å ødelegge fryktelig mye for seg selv ved å h...
Jente er usikker på forholdet til kjæresten sin
Hei Flott at du skriver til ung.no!Jeg kan godt forstå at du kjenner på frustrasjon og forvirring! Når det gjelder p-piller anbefaler vi at når ...
Vurderer å fortelle moren hans at han liker eldre pedofile menn, hva bør æ gjøre?
Hei Takk for at du skriver til oss.Hvorfor ønsker du å fortelle moren hans om dette? Er det fordi du er sjalu og ønsker at han skal like deg? Ten...
Se alle