Det er vanskelig å oppdage at man er forelsket i samme person som bestevennen sin. Du risikerer å såre bestevennen din, samtidig som du selv kan bli såret. I verste fall kan det ende opp med at du mister din beste venn. Samtidig har man ikke lyst til å gi slipp på den man er forelsket i heller.

Vær åpen om det

Det er viktig at du og vennen din snakker om hva dere føler og ikke later som ingenting. Det er kanskje enda mer sårende å få vite at bestevennen din har noe på gang med gutten eller jenta du er forelsket i, hvis du ikke engang visste at bestevennen hadde sånne følelser - og omvendt.

Vær åpen og ærlig om hva du føler – selv om bestevennen din skulle være først ute med å fortelle om sine følelser. Med en gang begge vet om problemstillingen kan dere prate ut om det å forsøke og ta hensyn til hverandre.

Forestill deg hvordan bestevennen din ville følt det

Selv om det er vanskelig så prøv etter beste evne å se objektivt på situasjonen. Er det for eksempel noe mellom bestevennen din og forelskelsen din - er følelsene gjensidige? Har det vært det tidligere? Eller er det noe mellom deg og forelskelsen din? Hvem av dere to har mest kontakt med han/henne?

Forsøk å forestille deg hvordan det vil påvirke bestevennen din at du eventuelt blir sammen med han/henne, og omvendt - hvordan ville du taklet at det eventuelt ble dem to når du har de følelsene du har. Det er stor sannsynlighet for at vennen din ville taklet det omtrent likt som deg. Hvis du føler du hadde fått hjertet ditt knust, så er det antakelig akkurat slik vennen din vil føle seg også.

Følelsene kan forandre seg

Det er også forskjell på hvor forelsket man er. I en periode i livet er det ikke uvanlig å være forelsket i flere personer samtidig, selv om det kanskje er én man er mest interessert i. Forelskelsen kan også gå over helt av seg selv ved at en av dere finner seg noen andre. Det kan også være slik at den dere er forelsket i ikke er interessert i noen av dere, og at begge to kommer over han/hennne og blir forelsket i noen andre. Husk at følelser forandrer seg, og at du mest sannsynlig ikke vil føle det du føler nå for resten av livet.

Er det verdt det?

Tenk over hva og hvem som er viktigst for deg. Er bestevennen din så forelsket at det ville ha ødelagt vennskapet om du ble sammen med han/henne? Vil bestevennen din bli såret? Og hva ville du selv ha følt om det ble bestevennen din som fikk han/henne? Hva er viktigst for deg; vennskapet eller forelskelsen? Av og til blir man nødt til å velge, og da må du tenke over det du har å miste.

Et godt vennskap kan tåle at en av dere blir sammen med forelskelsen, så lenge dere har vært flinke til å prate om følelsene og blitt enige om noen «regler» på forhånd. Vil du beholde bestevennene din er det også viktig at dere er åpne og ærlige med hverandre, og at dere er enige om hva som er greit å gjøre når det kommer til gutten eller jenta dere begge er forelsket i.

Snakk sammen om hvordan dere kan løse det

Fortell hverandre hva dere føler, og hva dere ville ha følt om den andre ble sammen med den dere er forelsket i. Hvis bestevennen din lenge har flørtet med denne personen bør du vurdere om det kanskje er best at du trekker deg unna. Hvis du tror det vil ødelegge vennskapet dersom bestevennen din blir sammen med denne jenta eller gutten, må du si det før det er for sent.

Det er viktig å huske på at det alltid vil komme flere jenter/gutter. Hvis begge er like forelsket og ingen vil gi slipp på forelskelsen til fordel for den andre, må man kanskje bestemme at begge dropper det? Det vennskapet dere har er trolig mer verdt enn å krangle om en gutt eller en jente?