Fagpersoner som helsesykepleiere, psykologer, sexologer, leger, tannleger, fysioterapeuter, jordmødre og fagpersoner innen ernæring og trening, gir deg svar på spørsmål om kropp, helse og sex.

Vi kan ikke erstatte din fastlege eller helsesykepleier

De som svarer på dine helsespørsmål på ung.no er helsepersonell, men det er ikke det samme å stille et anonymt spørsmål, som å ha en samtale eller en konsultasjon med dem.

Svarerne på ung.no har ikke anledning til å stille en diagnose eller foreskrive en behandling. Ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp, men er en rådgivende og veiledende tjeneste.

Les mer om regelverk knyttet til helsehjelp.

Snakk med fastlegen din om du føler deg syk og trenger behandling. Du kan gå til fastlegen uten å spørre foreldrene dine.

FAKTA

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp. ung.no er en rådgivende og veiledende tjeneste.

Snakk med fastlegen din om du føler deg syk og trenger behandling. Du kan gå til fastlegen uten å spørre foreldrene dine.

Hvem kan du oppsøke for å få hjelp?

Når det er noe du plages med, eller noe du bekymrer deg for, kan du snakke med helsesykepleier på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Du trenger ikke tillatelse fra foreldrene dine. Du kan prate med ham/henne om kropp og helse, om seksualitet, vanskelige tanker og følelser og om problemer hjemme, mobbing, vennskap og trivsel.

Fastlegen og helsesykepleiere skjønner at ting kan være flaut eller ubehagelig å ta opp. De er vant til å snakke om det som kan være litt vanskelig og de har taushetsplikt. Helsesykepleier eller fastlegen kan også hjelpe deg å finne den riktige helsehjelpen for akkurat deg på ditt hjemsted.

Finn svar i artikler og tidligere besvarte spørsmål

Du kan se om du finner svar på det du lurer på i artikler og i tidligere besvarte spørsmål om helse.

Sjekk ut artikler:

Sjekk ut besvarte spørsmål:

Finner du ikke svar på det du lurer på, kan du selv stille spørsmål og få svar fra en fagperson på ung.no/oss.