Nasjonalt forløp for barnevern

Får du eller familien din hjelp av barnevernet? Da kan det være greit å vite at barnevernet også kan hjelpe deg med helsen din.

Sist oppdatert: 27.06.2023 Av: redaksjonen, Ung.no

DU SKAL BLI LYTTET TIL: Du har rett til å bli lyttet til når det gjelder spørsmål om helsen din. Dette gjelder også i Nasjonalt forløp for barnevern.

Barnevernet hjelper mange ungdommer som har det vanskelig. De kan for eksempel gi råd og støtte sånn at familien får det bedre sammen. Men visste du at barnevernet også kan hjelpe deg med helsen din?

Kropp, søvn, rus og mange andre ting

Det er vondt og slitsomt når det er problemer i familien.

Hvis du for eksempel har vondt i kroppen, sover dårlig, er mye redd, har vanskelige følelser, ruser deg, trenger hjelp med din seksuelle helse eller er bekymret for helsen din av andre grunner, kan barnevernet hjelpe deg å få den helsehjelpen du trenger.

Det kan de gjøre ved å starte det som heter «Nasjonalt forløp for barnevern».

Hva skjer nå?

Nasjonalt forløp for barnevern betyr at barnevernet inviterer deg og familien din til faste møter sammen med helsetjenesten, for å finne ut hva du trenger hjelp med. De skal høre på deg og lytte til dine meninger.

Hvem kan du få hjelp av?

I forløpet kan du for eksempel få hjelp fra en lege, psykolog, tannlege eller kanskje en helsesykepleier.

Hvis barnevernet sier at de vil starte Nasjonalt forløp for barnevern, så vet du litt om hva det betyr. Det betyr at du skal få den helsehjelpen du trenger.

DU SKAL BLI LYTTET TIL: Du har rett til å bli lyttet til når det gjelder spørsmål om helsen din. Dette gjelder også i Nasjonalt forløp for barnevern.

Spørsmål og svar

Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider