Angrer du etter ”one-night stand” og tilfeldig sex?

Har du opplevd å ha sex med noen uten at det ble noe mer? Du er ikke alene. Tilfeldig sex, eller "one-night stand", er relativt vanlig.

Jenter sitter i senga og angrer (colourbox.com)
ANGRER: Hva bør du tenke gjennom når du har en one night stand? Foto: Colourbox

”One-night stand” er er et engelsk uttrykk, og på norsk kaller vi det ofte for ”tilfeldig sex”. Det betyr å ha sex sammen, uten noen planer om et varig forhold. Det dreier seg ofte også om to som ikke kjente hverandre på forhånd.

Bakgrunnen for at man har tilfeldig sex kan være mange og sammensatte, for eksempel nytelse, spenning, forandring, selvbekreftelse eller rett og slett bare for å tilfredsstille seksuelle behov.

Hva bør du tenke på etter tilfeldig sex?

Det du først og fremst bør tenke på, er muligheten for graviditet og smitte av seksuelt overførbare infeksjoner (soi). Særlig hvis du har hatt sex med en helt ukjent person du ikke kjenner og vet historien til.

Siden sexen er tilfeldig, er det ikke alle som har sørget for beskyttelse på forhånd, og bare ble ”revet med” og sjanset på at det ville gå bra. Ofte gjør det jo det, men for å være helt sikker, er det lurt å vurdere å ta nødprevensjon hvis dere ikke brukte noen form for prevensjon. I tillegg bør dere teste dere for soi to uker etter sexen hvis dere ikke brukte kondom.

Hva hvis du ?

Det kan være ulike grunner til at noen angrer etter tilfeldig sex. Hvis du f.eks. hadde bestemt deg for at du skulle være en som ikke har tilfeldig sex, kan skuffelsen over deg selv være årsak.

Andre opplever at de legger mer i sexen enn det som kommer ut av det. De så kanskje for seg at ved å ha sex med den andre, så ville de bli kjærester. Når det ikke skjer, kan angeren eller skuffelse komme. Bekymring i ettertid for graviditet og smitte, kan også gi en følelse av anger.

Situasjonen det skjedde i kan også spille inn på følelsen av anger. Kanskje hadde du drukket, og vet at dette er noe du ikke ville gjort om du var edru? Kanskje er du også redd for hva andre vil tenke om deg? Uansett hvorfor du skulle angre, så er det kanskje en trøst å vite at andre har opplevd det samme.

Tillat deg å nyte!

Du bestemmer hvilke valg du tar. Så lenge hensynet til det som føles riktig for deg og den du har sex med er tatt, er det det viktige.

Er du i et forhold med en annen, og velger å ha tilfeldig sex med andre, gjør det ting mer komplisert, men det er fremdeles ditt eget valg.

Om du har hatt tilfeldig sex, eller kjenner at du kunne tenkt deg sex om anledningen byr seg, så husk at det er lov å nyte. Og jenter har like stor rett til det, som gutter.

Valg av trygg prevensjon, gjør også nytelsen større og bekymringen i etterkant mindre.

Fakta

En studie viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”

Skrevet av sexologisk rådgiver i samarbeid med ung.no

Sist oppdatert: 09.06.2021

Offentleg og kvalitetssikra
Jenter sitter i senga og angrer (colourbox.com)
ANGRER: Hva bør du tenke gjennom når du har en one night stand? Foto: Colourbox

Fakta

En studie viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”

Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Alt du bør vite om kondomer

Visste du at du kan få gratis kondomer i posten? I denne artikkelen kan du lese mer om hva et kondom er, hvordan du bruker kondom, og hvor du får tak i dem.

Hva gjør at du blir kåt?

Hva som gjør oss kåte varierer fra person til person. De fleste har et eller annet som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen blir sjelden kåte, mens andre blir det ofte.

Aktuelt

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Hva skjer hvis du blir tatt med falsk legitimasjon?

Det kan være fristende å låne legitimasjon av andre for å komme inn på utesteder eller konserter, men hvis du blir tatt kan du få problemer.

Ungdom ved gjerde på festival (Foto: www.colourbox.com)

Gutt og utsatt for overgrep?

Gutter opplever også seksuelle overgrep. For å få hjelp til å takle de vonde opplevelsene, er det viktig å snakke om det som er vanskelig.

Trist jente