Angrer du etter ”one-night stand” og tilfeldig sex?

Har du opplevd å ha sex med noen uten at det ble noe mer? Du er ikke alene. Tilfeldig sex, eller "one-night stand", er relativt vanlig.

Sist oppdatert: 09.06.2021 Av: sexologisk rådgiver

Ung jente angrer seg etter et one night stand
ANGRER: Hva bør du tenke gjennom når du har en one night stand? Foto: Colourbox

”One-night stand” er er et engelsk uttrykk, og på norsk kaller vi det ofte for ”tilfeldig sex”. Det betyr å ha sex sammen, uten noen planer om et varig forhold.

Et "one night stand" dreier seg ofte også om to som ikke kjente hverandre på forhånd.

Bakgrunnen for at man har tilfeldig sex kan være mange, som for eksempel nytelse, spenning, forandring, selvbekreftelse, eller rett og slett bare for å tilfredsstille seksuelle behov.

Hva bør du tenke på etter tilfeldig sex?

Det du først og fremst bør tenke på, er muligheten for graviditet og smitte av seksuelt overførbare infeksjoner (soi). Særlig hvis du har hatt sex med en helt ukjent person du ikke kjenner og vet historien til.

Siden sexen er tilfeldig, er det ikke alle som har sørget for beskyttelse på forhånd og bare ble ”revet med” og sjanset på at det ville gå bra.

Ofte gjør det jo det, men for å være helt sikker, er det lurt å vurdere å ta nødprevensjon hvis dere ikke brukte noen form for prevensjon.

I tillegg bør dere teste dere for soi to uker etter sexen hvis dere ikke brukte kondom.

Hva hvis du angrer?

Det kan være ulike grunner til at noen angrer etter tilfeldig sex. Hvis du f.eks. hadde bestemt deg for at du skulle være en som ikke har tilfeldig sex, kan skuffelsen over deg selv være årsak.

Andre opplever at de legger mer i sexen enn det som kommer ut av det. De så kanskje for seg at ved å ha sex med den andre, så ville de bli kjærester.

Når det ikke skjer, kan angeren eller skuffelse komme. Bekymring i ettertid for graviditet og smitte, kan også gi en følelse av anger.

Situasjonen det skjedde i kan også spille inn på følelsen av anger. Kanskje hadde du drukket, og vet at dette er noe du ikke ville gjort om du var edru? Kanskje er du også redd for hva andre vil tenke om deg?

Uansett hvorfor du skulle angre, så er det kanskje en trøst å vite at andre har opplevd det samme.

Tillat deg å nyte!

Du bestemmer hvilke valg du tar. Så lenge hensynet til det som føles riktig for deg og den du har sex med er tatt, er det det viktige.

Er du i et forhold med en annen, og velger å ha tilfeldig sex med andre, gjør det ting mer komplisert, men det er fremdeles ditt eget valg.

Om du har hatt tilfeldig sex, eller kjenner at du kunne tenkt deg sex om anledningen byr seg, så husk at det er lov å nyte. Og jenter har like stor rett til det, som gutter.

Valg av trygg prevensjon, gjør også nytelsen større og bekymringen i etterkant mindre.

Stengt

SexKjønnssykdommerKjønnsidentitet
Ung jente angrer seg etter et one night stand
ANGRER: Hva bør du tenke gjennom når du har en one night stand? Foto: Colourbox

Stengt

SexKjønnssykdommerKjønnsidentitet

Spørsmål og svar

Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider