Sånn kan du ta initiativ til sex

Vil du ha sex med noen, men vet ikke helt hvordan du skal vise det? Her er noen gode råd.

Sist oppdatert: 11.03.2020 Av: redaksjonen i samarbeid med klinisk sexolog

Et par holder hender og kysser (colourbox.com)
SNAKKE: Ta det skritt for skritt og snakk sammen når dere utforsker sex. Foto: Colourbox

Skal du spørre, skal du prøve deg frem, skal du bare la det som skjer skje, eller skal du gi hint av noe slag? Hvordan vil initiativet ditt, eller mangelen på det bli møtt? Og hva om du kanskje blir avvist, eller «dummer deg ut».

Sjenanse, usikkerhet, redsel for å ikke være «god i senga», ikke vite helt hva en skal gjøre eller ikke få det til kan være et hinder for å komme i gang.

Usikkerhet er vanlig

Det er vanlig å fomle litt. Det er vanlig å ikke vite helt hvordan en skal gå frem. Ingen er proff første gangen og om du har hatt sex før, vil det likevel være på en ny måte med en ny partner. Du vil bli tryggere etter hvert med partneren din.

Det er viktig å snakke sammen om hva dere liker og ikke liker, hvilke berøringer og stimuleringer som føles gode, og hvilke som ikke føles gode. Det kreves også øvelse og trygghet for å greie nettopp å prate sammen.

Onanering av hverandre

Ofte starter en med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt, kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.

Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme med en finger mot den ytre delen av klitoris, eventuelt en finger eller to i skjeden, hånd rundt penis, eventuelt med munn/oralsex hvis en liker det, før en har annen form for sex slik som samleie.

Kanskje sitter dere sammen og holder hender eller holder rundt hverandre?

Da kan du begynne å stryke forsiktig på armen til partneren, på hendene, og du kan føle på nakken, ørene, øreflippene og tilbake til halsen. Du kan også kysse partneren forsiktig, klemme og holde rundt partneren.

Deretter kan du spørre om det er greit at du føler utenpå genseren på kroppen, og deretter innenfor. Du kan kjenne på magen, brystet og ryggen.

Så kan du spørre om det er greit at du kjenner på lårene, på utsiden, deretter på innsiden opp mot kjønnet, og deretter at du spør om det er greit at du kjenner forsiktig på kjønnet på utsiden av buksen.

Du kan spørre om du kan åpne buksen og ta på kjønnet og hvis partneren sier ja, at du deretter kjenner forsiktig på kjønnet.

Deretter kan du spørre om partneren vil at du skal stimulere kjønnet/onanere partneren. Hvis du får et klart ja, kan du starte onaneringen.

Se artikkelen om kåthet onanering og orgasme.

Onanering

Guttekjønn: Hvis partneren har guttekjønn kan du spørre om du holder på rett sted på penisen. Spør om grepet du holder på penisen er passelig, for svakt eller for hardt. Spør også om takten du onanerer i er passelig, for rask eller for sakte. Følg også med på reaksjonene.

Etter hvert som du merker at partneren nyter, puster raskere, kanskje beveger seg, kan du holde med et sterkere grep og eventuelt øke takten du onanerer i.

Du kan onanere til orgasme/sædavgang, eller dere kan stoppe, og at partneren så stimulerer ditt kjønn.

Det kan være greit å ha en plan for hvor sæden skal komme. Ofte er det greit å la sæden komme på magen til partneren.

Jentekjønn: Hvis partneren har jentekjønn, kan du spørre på hvilken måte partneren får orgasme. Det vanligste er ved stimulering av den ytre delen av klitoris.

Se denne artikkelen for informasjon om jentekjønn og onanering, inkludert det å få orgasme.

Når du vet hva partneren liker, kan du prøve deg fram med forsiktige stimuleringer. Hvis partneren er kåt, kan du hente ut litt skjedesekret og bruke på den ytre delen av klitoris. Det føles best når det er vått. Hvis det er tørt kan det bli vondt. '

Beveg fingertuppen forsiktig. Spør hvordan det føles. Spør om du beveger fingeren passelig, for raskt eller for sakte. Spør også om du beveger fingeren for mykt eller for hardt. Følg med på reaksjonene.

Etter hvert som du merker at partneren nyter, puster raskere, kanskje beveger seg, kan du øke litt på trykket og eventuelt øke takten du onanerer i.

Små pauser, der en henter ut mer skjedesekret, kan ha god effekt på kåtheten slik at orgasmen kommer raskere.

Ta det skritt for skritt og snakk sammen

Det er ikke vanlig at en får alt til med en gang. Det tar tid å bli kjent med hverandres kjønn og hva den andre liker. Det tar også tid å bli trygge på hverandre.

Snakk sammen. Spør hvordan det føltes. Er det noe en skal tenke på, gjøre annerledes neste gang? Hvis en først begynner å «fake» kan det være vanskelig å komme ut av. Etter hvert vil du få god selvtillit på seksualitet.

Og husk også at det alltid er lov å stoppe opp om du ikke vil mer akkurat nå. Respekter om partneren din sier stopp eller gir signaler om at du må stoppe.

Et par holder hender og kysser (colourbox.com)
SNAKKE: Ta det skritt for skritt og snakk sammen når dere utforsker sex. Foto: Colourbox
Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider