Valentinsdagen - gavetips til kjæresten din!

Med Valentinsdagen kommer også forventninger om romantiske gester og gaver. Hvor mye man skal legge i dag, og om man bør bruke penger på gave, er opp til hver enkelt.

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Sist oppdatert: 02.02.2020 Av: Redaksjonen, ung.no

Jente holder fram et hjerte


For noen er Valentinsdagen veldig viktig, og du kan jobbe med å finne den perfekte gaven til kjæresten din i lang tid. For andre er ikke Valentinsdagen like viktig, og det kan være nok å bruke anledninger til å si at du er glad i noen. Det trenger ikke være en kjæreste. Gi noen en ekstra oppmerksomhet. Kanskje et fint kort, noen gode ord, eller en ekstra god klem.

Dersom du ønsker å gjøre noe litt spesielt, og trenger tips til gave, kan du lese videre i denne artikkelen.

Vil du gi en fysisk gave til kjæresten din?

Et kort

Den selvskrevne delen av en valentinsgave er kortet, og for mange er dette nok. Kort er et must!

Dere to i ramme

Kanskje kan du lage et bilde av dere sammen, eller en montasje av flere bilder. Du kan også lage fotoalbum/minnealbum fra tiden dere har vært sammen - søtt, søtt, søtt.

Klassikeren

Så har du også den originale, sikre valentinsgaven: sjokolade, rose og en bamse. Sistnevnte kan selvfølgelig bli i meste laget, men det er ingen hemmelighet at sjokolade er noe alle blir glad for. Og så har du jo de elskede endorfinene!

Smykker

Smykker, øredobber og armbånd er alltid søte gaver å gi, men noen gang kan slike gaver bli litt i meste for valentinsdagen. Hvis dere derimot har vært sammen lenge eller planlagt å gi hverandre dyre gaver, kan dette være prima.

Vil du heller gi en opplevelse?

Gi kjæresten et gavekort på noe dere kan gjøre sammen, som for eksempel go-kart eller lignende. Morsomt for begge to! Det kan også være noe så enkelt som å gå på kino sammen på valentinsdagen, og det er jo alltids en slager.

Inviter til middag

Hva med et gavekort på hjemmelaget middag? Disk opp til en skikkelig middag i romantisk atmosfære. Her hører med romantiske lys og musikk. Gjør det ordentlig, det er ingenting som kan vise like godt at du bryr deg som det at du orker å gjøre noe for kjæresten

Personlige gavekort

Gavekort på kosekvelder, klemmer, kyss, tjenester. Dette er en veldig søt og omtenksom gave for de mer kosete parene.

Vær poetisk

For den mer kreative og forelskede sjelen er tipset et selvskrevent dikt. Her har du muligheten til å legge alt på bordet for kjæresten din på en veldig enkel og gjennomtenkt måte!

For den musikalske

Spiller eller synger du, kan en sang være tingen. Syng inn en sang på cd eller inn på dataen til kjæresten, eller framfør den personlig. For de ekstra begavede er det mulig å skrive den selv!

Tur på kafé

Ta med kjæresten ut på kafé! Og selvfølgelig; betal regningen. Dette er noe utrolig romantisk dere kan gjøre sammen, og det er få par som faktisk tar seg tid til å gjøre slik i hverdagen. Dette er den perfekte anledningen til at dere kan gjøre noe koselig sammen - bare dere to.

""
Jente holder fram et hjerte

Spørsmål og svar

Fikk du svar på det du lurte på?