Hvordan flørte på nett?

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Sist oppdatert: 30.08.2020 Av: Ungdomsjournalist i samarbeid med redaksjonen, ung.no

Jente i tenårene ser interessert på mobilen sin
ET GODT UTGANGSPUNKT: Bruk mobilen til å starte en uformell samtale og bygg videre derfra. (Foto: Charlotte May/Pexels)

Det er med flørting over nett som med all flørting: Det er en lek! Å flørte skal være en hyggelig greie som gir den du flørter med en god følelse. Det skal gjerne gi den andre litt kribling i magen og spenning i tilværelsen.

Start med noen enkle spørsmål

Begynn med å vise din interesse for personen, og stille hen spørsmål. Det kan være hva som helst: Hva hen gjør, hvilke planer hen har, eller hva hen synes om noe. Prøv å finne en felles interesse som dere kan snakke om. Du vil at den du flørter med skal føle seg sett på en positiv måte.

Tilpass hyppigheten på meldingene etter responsen du får. Hvis du ikke får svar med en gang, ikke gi opp, men send en hyggelig melding en gang innimellom. La den andre bli litt nysgjerrig, og få sjansen til å vente litt på meldingene dine. Får du lite respons, kan det hende personen rett og slett ikke er interessert. Da må du avbryte flørtingen.

Gå gradvis over i flørting

Prøv å holde tonen lett og skrive morsomme ting. Da er det lettere å snike inn litt flørting. Er personen ikke interessert blir det også lettere for hen å tulle det bort, men hvis hen er interessert hiver hen seg kanskje med.

Finn deres «greie», noe som får personen til å føle at dere har noe eget og spesielt. Kanskje kan dere ha en egen ting dere alltid sier når dere starter en samtale, men som er internt og spesielt for kun dere to. Slik skiller du deg ut og kan gjøre personen mer interessert.

I flørtingens spill er emojis din beste venn. Finn en åpning til å begynne å sende hjerter uten at det blir kleint. Sender personen hjerter tilbake, er det et godt tegn.

Et godt tips er å vise personen at du tenker på hen også når dere ikke snakker sammen, uten at det føles som en kjærlighetserklæring.

Finn på noe sammen

Etter en stund er det naturlig å ville møtes ansikt til ansikt.

Du kan prøve å lure en invitasjon inn i en samtale. Snakker dere om film? Inviter hen på kino. Er dere uenige om hvem som er best i bowling? Bli enige om å møtes for en liten konkurranse!

Jente i tenårene ser interessert på mobilen sin
ET GODT UTGANGSPUNKT: Bruk mobilen til å starte en uformell samtale og bygg videre derfra. (Foto: Charlotte May/Pexels)

Spørsmål og svar

Fikk du svar på det du lurte på?
Temasider