Hopp til hovedinnholdet

Lær om kropp og sex på ditt språk

Se og hør informasjon om kropp, seksualitet, følelser og forhold. På zanzu.no får du forklaringer på norsk og mange andre språk.

Les mer

Må du leve et dobbeltliv?

Har du en hemmelig kjæreste? En mobil familien ikke vet om? Er du redd for at dobbeltlivet kan bli avslørt?

Les mer

Krysskulturell eller religiøs og skeiv?

Å være for eksempel samisk eller muslim, og samtidig være skeiv, kan være vanskelig. Husk at du ikke er alene - det er mange som tenker som deg!

Les mer

Får du ikke lov til å ha kjæreste?

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Hvilke jobber kan du søke på, og hvordan finne drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først.

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Hvilke jobber kan du søke på, og hvordan finne drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først.

Les mer

Mat, drikke, trening og søvn under Ramadan

Under Ramadan, som varer i en måned, faster mange muslimer verden over. Da faster man fra soloppgang til solnedgang.

Les mer

5 på gata: Samisk mangfold

Samisk ungdom er som annen ungdom, det er et stort mangfold. Interesser, oppvekst og hva som er viktig for den enkelte varierer. Ungdomsjournalist Amalie har snakket med fem unge samer om identitet, samisk kultur og språk. Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Tips til deg som bor trangt under korona

Savner du tiden før korona? Nå er mange ungdommer hjemme med familien sin hele dagen. Her er noen tips til å takle å bo trangt og ha lite privatliv.

Les mer

Samehets

Samehets eksisterer dessverre fremdeles. Ungdomsjournalist Amalie har tatt en prat med Jonill (22), som har opplevd å bli kalt "samefaen" og blitt bedt om "å dra tilbake dit hun kom fra".

Les mer

Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke deg om det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

Les mer

Muslim, men ikke jomfru - hva gjør jeg?

Jeg er ei jente på 19 år. Jeg har vært forelska i en gutt lenge og vi har nå tenkt til å gifte oss. Problemet er at jeg ikke er jomfru.

Les mer

Er du i utlandet og trenger hjelp?

Om du er blitt tvunget til å inngå ekteskap eller står i fare for å bli utsatt for tvangsekteskap i utlandet, kan du be en norsk ambassade om hjelp og bistand.

Les mer