Hopp til hovedinnholdet

Martin: Jeg føler meg trygg, når jeg har mobilen med meg overalt. Les innlegg Liten pil høyre

Kommentaren

Alarmtelefonen 116 111
Alarmtelefonen 116 111

A-Å

Er du forsikret?

Mange ungdom i grunnskolen er ikke forsikret så lenge de er på skolen. Dermed har de kun Folketrygdens bestemmelser å støtte seg til dersom uhellet skulle være ute i skolegården eller på vei til eller fra skolen.

Hva betyr de økonomiske ordene?

Arbeidsledighet? Budsjettbalanse? Deflasjon? Finanspolitikk? Det er ikke lett å forstå hva alle økonomiske ord egentlig betyr, men det kan være viktig. Få en oversikt over ulike økonomiske ord - og en forståelig forklaring på dem her!

Betale skatt eller jobbe svart?
Svart eller hvitt arbeid

Alle penger vi får i form av trygder og gjennom velferdsordningen er finansiert av skattebetalerne. Det er greit å tenke gjennom hvis du føler mye av lønna di forsvinner. Husk at det både er straffbart og egoistisk å jobbe svart!

Fattigdom i Norge
Trist gutt (colourbox.com)

Kjenner du noen som alltid har en unnskyldning for ikke å bli med på kino eller i slalåmbakken? Eller vet du om noen som svarer unnvikende når du spør hva de gjorde i ferien?

Arveregler

Gjøvik kirke
Hvis du står oppført i testamentet til en person som er død, er arving. Du er også arving dersom det står i arveloven at du (som barn, foreldre e.l.) er det.

Statsbudsjettet

Hvert år når finansministeren offentliggjør statsbudsjettet, skrives det mye i mediene. Statsbudsjettet er det budsjettet som omhandler den norske statens utgifter og inntekter i ett år.