Lurer du på noe om diabetes ("sukkersyke") kan du få svar av veiledere og helsepersonell på chat og telefon 815 21 948 (kl. 10:00-16:00) eller sende inn et spørsmål på Diabeteslinjen.
Dopingkontakten er en tjeneste du kan prate med anonymt dersom du kunne tenke deg å bruke midler for å gå ned i vekt, få økt muskelmasse eller mer energi. Vi har faginformasjon om hva pillene inneholder, og vi kan mye om helse og trening.
Trenger du hjelp og råd ved akutte forgiftninger og forgiftningsfare? Tjenesten Giftinformajonen er en døgnåpen telefon du kan ringe til på 22 59 13 00. Tjenesten drives av helsenorge.no.
Du kan snakke med helsesykepleier på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Hun/han er vant til å gi råd om det som kan være litt vanskelig å snakke om. I tillegg til sex, kropp og helse, kan du også prate med helsesykepleier om problemer hjemme, mobbing, vennskap og trivsel.Helsesykepleieren har taushetsplikt og kan gi resept på prevensjon hvis du er over 16 år.
Er du usikker på egen kjønnsidentitet? Ønsker du å utforske de ulike måtene å være kjønn på? Trenger du hjelp til å finne støtte og behandling? På ichatten.no kan både barn, unge, foresatte og helsepersonell chatte med helsepersonell. Chatten er åpen mandag- torsdag 17:00-20.00.
Chat for ungdom som selv er syke eller som er pårørende. Du møter fagfolk som svarer på spørsmål om hjerte-, kar- og lungesykdom, hjerneslag, kosthold, astma, allergi, eksem, sykdomsmestring og pasientrettigheter.
Uansett hvor du er i Norge og trenger legehjelp raskt, kan du ringe det nasjonale legevaktnummeret 116 117. Da vil du komme i kontakt med den legevakten som er nærmest der du ringer fra.
Er det en akutt og livstruende situasjon, må du ringe nødnummer 113
Har du søsken, foreldre, kjæreste eller en venn som er fysisk eller psykisk syk, kan du få råd og veiledning hos Pårørendesenteret. Ta kontakt via chat eller ringe på 90 90 48 48.
Ring frivillige jusstudenter på 21 45 60 07 for informasjon om hvilke rettigheter du har i kontakt med kommunale tilbud, fastlege, sykehus, BUP, avtalepsykologi, NAV, utdanning, arbeidsliv og mer. Sjekk også rettighetstelefonen.no.
På Sex og samfunns chat kan du ta opp spørsmål som handler om seksualitet og seksuell helse. De som sitter på chatten er helsepersonell, og du kan være trygg på at du får gode faglige svar basert på forskning. Du er anonym på chatten og de du chatter med har taushetsplikt. Se chattens åpningstider her
Studenter spør er en spørsmål- og svartjeneste fra SiO Helse. I Studenter spør kan du lese andres spørsmål om egen helse, for kanskje er det noen andre som har lurt på akkurat det samme som deg. Du kan også stille dine egne spørsmål. SiO Helses fagpersoner som psykologer, rådgivere, leger, fysioterapeuter, tannleger og helsesykepleiere svarer på spørsmålene dine.
Ungdomstelefonen er Skeiv Ungdoms telefon-, melding- og chattetjeneste. Tilbudet er til deg som trenger noen å snakke med om forelskelse, seksualitet, kjønn og identitet, aktivitetstilbud eller sikrere sex.
Har du en funksjonshemming eller kronisk sykdom, finnes det en interesseorganisasjon eller et forbund der du kan melde deg inn i, ta kontakt med eller med nyttig informasjon for deg. Unge funksjonshemmede har samlet 37 ulike organisasjoner, klikk deg inn her for en oversikt.
Chat anonymt om det du har på hjertet - med unge skeive frivillige.
En anonym chat for unge skeive og ungdom som er usikker på sin legning.