Emma: Jeg sendte en melding til mine nærmeste og fortalte dem at jeg var bi..... Les innlegg

Kommentaren

Spørreundersøkelse ung.no (colourbox.com)
Spørreundersøkelse ung.no (colourbox.com)

 

Søk i spørsmål og svar

Loading

Still oss et spørsmål

Sjekk ditt svar

Tast inn koden (5 tegn)Sjekk ditt svar

Tast inn koden (5 tegn)

Svarpanelet på ung.no består av fagpersoner innen de ulike emnene, og gir deg anbefalinger på bakgrunn av informasjonen du deler i spørsmålet ditt. Husk på at spørretjenesten på ung.no ikke erstatter lege- eller krisehjelp, men skal være en råd- og veiledende tjeneste. Redaksjonen forbeholder seg retten til å slette spørsmål som betraktes som useriøse. Still oss et spørsmål.

Trenger noen å snakke med? Prøv vår hjelpekalkulator får råd og tips om hvem du kan kontakte. Spørsmål om helse, kropp og seksualitet kan du sende til Klara Klok (anonymt/gratis). 

Siste spørsmål og svar

 1. Foreldrene mine tror at jeg er voldelig når jeg egentlig ikke har slått noen
 2. Det er mye å gjøre på skolen.
 3. Hvor kan jeg få rådgivning og veiledning etter vgs?
 4. Kan jeg gå drama hvis jeg vil bli nevrokirurug?
 5. Hvor mye koster det å ta lett motorsykkel lappen ?
 6. Hva kan og bør jeg gjøre hvis jeg mistenker at noen kjører uten førerkort ?
 7. Hvordan er prosessen om jeg skulle legalisert cannabis i Norge?
 8. Kan jeg ta førerkort på lett motorsykkel før jeg fyller 16 år ?
 9. Jeg har noen spørsmål til moped, kan dere hjelpe meg med disse ?
 10. Jeg sa ja til noe jeg ikke burde gjort, det ble sak og jeg fikk bot. Nå opplever jeg å ikke fungere optimalt i hverdagen. Hva bør jeg...
 11. Har en mor som ønsker å dø
 12. Hvordan få være mer med venner og være sosial når foreldrene ikke gir deg lov?
 13. Hvordan bli buddhist?
 14. Hvordan kan man bli inkludert i internettspill?
 15. Redd for å bestige Prekestolen
 16. Familien min skal flytte til utlandet, men jeg blir her for å gå på skole. Kan jeg få penger til det?
 17. Er det lov å ha prøve på mandag?
 18. Hvilke fag trenger jeg?
 19. Hvor mye kan jeg få i stipend når jeg har fylt 18 år og når jeg bare har en forelder og denne tjener 340000kr?
 20. Kan skolen overvåke skole-pc'en døgnet rundt?
 21. Hvordan søker jeg VGS i Oslo?
 22. Kan jeg klage på grunnstipendet?
 23. Trenger vi ikke å møte opp hvis læreren er 15 min for sen?
 24. Læreren ler av meg!
 25. Har arvet bestefaren min, men vil ikke miste borteboerstipendet mitt. Kan jeg overføre det til foreldre mine slik at de kan ha det til jeg er ferdig &...
 26. Det har blitt spredt nakenbilder av min venninne på 15 år. Hun vil ikke anmelde fordi hun er redd for at foreldrene kommer til å finne ut a...
 27. Feil billett på kollektivtransport, personalia til politiet
 28. Effektanlegg lett MC
 29. Er det trygt å bli med på undersøkelser for penger på nett?
 30. Finnes det noen datingsider for de som er under 18?
 31. Tror han er homofil, problemet er at han er muslim. Hva kan han gjøre?
 32. Forelsket i en jente i klassen over, men tør ikke snakke med henne.
 33. Jeg har lyst å komme ut med at jeg er trans, er det lurt?
 34. Jeg føler meg utestengt. 
 35. Pappaen trodde hun tullet da hun sa hun var lesbisk.
 36. Jeg har kjærlighetssorg. 
 37. Hvor gammel kan man være for å møte foreldrene sine igjen vis vi bor i ett fosterhjem??
 38. Hvor jobber psykologer?
 39. Hvordan kan jeg leve ett sundere liv?
 40. Jeg krangler mye med mamma at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre.

Oversikt over gode hjelpetjenester

Hjelp forstørrelsesglass
Her har vi samlet et knippe gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort. 

Noen å snakke med


Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

De fleste barn har det godt, med god familie og et hjem. Men noen barn opplever omsorgssvikt, overgrep og vold. Kjenner du noen som lever under slike forhold? Eller lever du selv under slike forhold? Ring Alarmtelefonen, de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil! Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Kors på halsen

Kors på halsen – Røde kors’ samtaletilbud for deg under 18 år. I Kors på halsen kan du snakke anonymt og gratis med en voksen om det DU er opptatt av på telefon, chat eller mail. Telefonnummeret er 800 333 21, og du finner chat og mail på korspahalsen.no. På nettsiden er det også et forum hvor barn/ungdom svarer på hverandres innlegg.

Telefonen er åpen mandag-fredag klokken 14:00-20:00, chatten er åpen mandag-fredag 17:00-20:00, og mail kan sendes når som helst. Alle mail besvares innen to døgn, eller mandag etter helg. Alle henvendelser besvares av frivillige med god opplæring i å lytte, støtte og snakke med barn og ungdom. De har taushetsplikt om det du forteller.

Kirkens SOS

Kirkens SOS tilbyr et lyttende medmenneske for mennesker i krise via krisetelefonen 22400040. www.kirkens-sos.no.

Helsesøster

Du kan alltid snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Hun er vant til å snakke om det som kan være litt vanskelig og har taushetsplikt. Du kan også prate med henne om kropp og helse, om seksualitet og om problemer hjemme, mobbing, vennskap og trivsel.

 

Kropp, helse og seksualitet


Klara Klok

Klara Klok svarer på spørsmål om seksualitet, kropp, helse, graviditet, familieforhold eller overgrep? På klara-klok.no kan du anonymt stille spørsmål og få svar innen det meste. Du kan også lese andres spørsmål. De har helsesøstre, leger, psykologer, jordmødre, tannlege, fysioterapeut, prest, ruskonsulent og familieterapeuter. Du får svar innen en uke.

De har også oversikt over hvilke hjelpetjenester som finnes DER DU BOR.

Sex og samfunn - chat

På Sex og samfunns chat kan du ta opp spørsmål som handler om seksualitet og seksuell helse. De som sitter på chatten er helsepersonell eller medisinstudenter, og du kan være trygg på at vi gir gode faglige svar basert på forskning. Du er helt anonym på chatten og de du chatter med har taushetsplikt.

Chatten er åpen mandag-torsdag mellom kl. 17.00 og 20.00.

Diabeteslinjen

Dette er en landsdekkende tjeneste drevet av Diabetesforbundet. Lurer du på noe om diabetes/sukkersyke kan du ringe 815 21 948 (hverdager 9-15) eller stille spørsmål på diabeteslinjen.no.

PilerLes mer om kropp og helse og sex og samliv her på ung.no.

 

Graviditet


Helsesøster/helsestasjon for ungdom

Snakk med helsesøster! Helsesøster treffer du på skolen din eller ved helsestasjon for ungdom. Lurer du på om du er gravid, bør du ta en graviditetstest. Den får du hos helsestasjon for ungdom eller kjøpt på apoteket.

Amathea

Dersom du er gravid og ønsker å snakke med noen, kan du også ta kontakt med jordmor på helsestasjonen, fastlegen, eller med Rådgivningstjenesten for ufrivillig gravide, Amathea.

Sex og samfunn - chat

På Sex og samfunns chat kan du ta opp spørsmål som handler om seksualitet og seksuell helse. De som sitter på chatten er helsepersonell eller medisinstudenter, og du kan være trygg på at vi gir gode faglige svar basert på forskning. Du er helt anonym på chatten og de du chatter med har taushetsplikt.

Chatten er åpen mandag-torsdag mellom kl. 17.00 og 20.00.

Klara Klok

Still spørsmål til en helsesøster gratis og anonymt. Gå inn på klara-klok.no.

PilerLes mer om graviditet her på ung.no.

 

Seksuelle overgrep


Incesttelefonen

Incesttelefonen 800 57 000 er alltid åpen. Dette er en landsdekkende telefon for incestutsatte og betjenes/driftes av Incestsenteret i Vestfold.

Voldtektsmottak

Har du vært utsatt for voldtekt eller et annet seksuelt overgrep? Kontakt voldtekstmottaket nærmest deg. For en oversikt, se www.dixi.no .

DIXI

DIXI er et ressurssenteret for voldtatte. Telefon dit er 22 44 40 50, Mobil: 930 58 070. De kan enten hjelpe deg direkte eller gi deg god hjelp med å komme deg videre.

  Andre
 • Tipstelefonen for seksuelle overgrep mot barn: 800 80 018. Telefonen drives av politiet og du kan være anonym.
 • Stiftelsen Fellesskap mot seksuelle overgrep (FMSO) er en paraplyorganisasjon for 16 sentre mot incest og seksuelle overgrep. Du kan ringe den døgnåpne og landsdekkende hjelpetelefonen deres på 800 57000
 • Støttesenter mot Incest (SMI) er en privat selvhjelpsorganisasjon som drives og ledes av kvinner som har vært utsatt for incest og mødre til incestutsatte barn. Tel: 23 31 46 50 / postmaster@sentermotincest.no. Se hjemmesiden for telefontider. Alle spørsmål du sender inn til SMI vil bli besvart personlig pr. mail og de har taushetsplikt.
 • Incestsenter for gutter (IFM) har telefonnummer 22 42 42 02 (Oslo) og 33 31 87 50 (Tønsberg).
 • Krise- og rådgivningstelefonen for gutter og menn har telefonnummer 22 41 90 16.

PilerLes mer om seksuelle overgrep her på ung.no.

 

Spiseforstyrrelser


IKS

De aller fleste ungdom er fine som de er, men mange lurer på om de er for tynne eller tykke. Snakk med helsesøster på skolen om du lurer veldig eller om du føler at du har et anstrengt forhold til kropp og mat. Har du problemer og lurer på om du har spiseforstyrrelser? Du kan sjekke nettsidene til IKS (interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelser. Der finner du kontaktinformasjon om råd. De hjelper også gutter, til tross for navnet.

ROS

ROS (Rådgivning om Spiseforstyrrelser) er en interesseorganisasjon for alle som har eller har hatt en spiseforstyrrelse og deres pårørende. ROS skal drive rådgivning og informasjon overfor personer som er berørt av en spiseforstyrrelse, skape møteplasser øke forståelsen for hva spiseforstyrrelser er. Les mer på nettros.no, ring 948 17 818 eller send e-post til info@nettros.no.

PilerLes mer om spiseforstyrrelser her på ung.no.

 

Psykisk helse


Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Mental helses hjelpetelefon

Alle som vil snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonen . Dette er et døgnåpent tilbud der man kan snakke om enklere eller vanskeligere tema. Det er gratis å ringe 116 123

Tjenesten består også av to nettjenester, sidetmedord.no og kameratstøtte.no

Barneombudet

Ønsker du personlig veiledning i forhold til barne- og ungdomspsykiatri, barnevern eller skilsmisse, kan du kontakte Barneombudet (dagtid) på telefon 22 99 39 50.

PilerLes mer om psykisk helse her på ung.no.

 

Mobbing


Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Kors på halsen

Kors på halsen – Røde kors’ samtaletilbud for deg under 18 år. I Kors på halsen kan du snakke anonymt og gratis med en voksen om det DU er opptatt av på telefon, chat eller mail. Telefonnummeret er 800 333 21, og du finner chat og mail på korspahalsen.no. På nettsiden er det også et forum hvor barn/ungdom svarer på hverandres innlegg.

Telefonen er åpen mandag-fredag klokken 14:00-20:00, chatten er åpen mandag-fredag 17:00-20:00, og mail kan sendes når som helst. Alle mail besvares innen to døgn, eller mandag etter helg. Alle henvendelser besvares av frivillige med god opplæring i å lytte, støtte og snakke med barn og ungdom. De har taushetsplikt om det du forteller.

PilerLes mer om mobbing her på ung.no.

 

Problemer hjemme


Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Familiekontor

Snakk med noen du stoler på om det. Helsesøster er en du kan prate med om dette, eller du kan ta kontakt med et familiekontor der du bor for å be om å få en prat med dem. De jobber for at situasjonen hjemme skal bli bedre. Oversikt over familiekontorene finner du på bufetat.no. Er det skikkelig trøblete hjemme, kan du også få hjelp hos barnevernet der du bor.

PilerLes mer om problemer hjemme her på ung.no.

 

Tvangsekteskap


ung.no

www.ung.no/oss kan du stille spørsmål om tvangsekteskap. Du er anonym og får personlige svar og råd fra fagpersoner på området.

Røde Kors-telefonen om tvangsekteskap

Denne tjenesten har telefonnummer 815 55 201, og drives i regi av Oslo Røde Kors Internasjonale Senter (ORKIS). Telefonen er åpen mandag til fredag mellom 9 og 16. E-post: info.tvangsekteskap@redcross.no.

PilerLes mer om tvangsekteskap her på ung.no.

 

Kriminalitet


Konfliktrådet

Megling i konfliktråd er en mulighet for deg som er involvert i en konflikt eller et straffbart forhold. Det er gratis, og dersom saken din løses her vil den ikke bli registrert på den ordinære politiattesten. Les mer på konfliktraadet.no og finn ditt konfliktråd nederst på siden.

ung.no/lovbrudd

Sjekk hva konsekvensen kan bli av forskjellige tilfeller av lovbrudd - og se hvem som eventuelt kan hjelpe deg. Les mer på ung.no/lovbrudd.

Piler Les mer om kriminalitet her på ung.no.

 

Konfliktløsning


Konfliktrådet

Megling i konfliktråd er en mulighet for deg som er involvert i en konflikt eller et straffbart forhold. Det er gratis, og dersom saken din løses her vil den ikke bli registrert på den ordinære politiattesten. Les mer på konfliktraadet.no og finn ditt konfliktråd.

PilerLes mer om konfliktløsning her på ung.no.

 

Rus / tobakk


Rustelefonen

RUStelefonen har en anonym spørretjeneste hvor du kan stille spørsmål om rus hele døgnet. Svarene blir deretter lagt ut hjemmesiden. Der kan du også ringe 08588 eller sende sms anonymt.

Røyketelefonen

Ring Røyketelefonen på 800 400 85 dersom du har spørsmål om røyk, snus, tobakk eller ønsker tips om hvordan du kan slutte. Sjekk også slutta.no.

PilerLes mer om rusmidler og tobakk her på ung.no.

 

Utdanning / skole


ung.no

Lurer du på hva du skal velge? Still også spørsmål til ung.nos utdanningsrådgiver på ung.no/oss. Vi har også laget en oversikt over hva du bør tenke på når du skal velge. Les også artikkelen "Hvem svarer på spørsmål om utdanning?"

Lånekassen

På sidene til Lånekassen kan du lese alt om stipend og støtte knyttet til videregående og høyere utdanning. Der har de også en støttekalkulator som kan anslå hva du kan få i stipend og støtte.

PilerLes mer om utdanning og din skolehverdag her på ung.no.

 

Arbeid / jobb


Arbeidstilsynet

Mangel på arbeidskontrakt, ikke utbetalt lønn, dårlige arbeidsforhold? Ta kontakt med Arbeidstilsynet på telefon 815 48 222 eller e-post. Åpen telefonlinje alle hverdager 08:00 til 15:00. I tillegg svarer Arbeidstilsynet på spørsmål du sender inn på ung.no/oss.

Sommerjobb

Problemer med sommerjobben? LOs sommerpatrulje kan du nå på telefon 8100 1999.

Arbeidslivstelefonen

På telefon 815 44 544 kan du få svar på alle psykiske og fysiske problemer knyttet til arbeidslivet, og spørsmål om lover og rettigheter du har i arbeidslivet. Drives av Mental helse.

PilerLes mer om arbeid og rettigheter her på ung.no.

 

Verneplikt / Forsvaret


Vernepliktsverket

Har du spørsmål om verneplikt eller forsvar, kan du ta kontakt med Vernepliktsverket på telefon 03003 eller på e-post.

PilerLes mer om verneplikt og Forsvaret her på ung.no.

 

Førerkort


Vegvesenet

Har du spørsmål om førerkort, teoriprøven eller trafikkregler får du gode svar ved å ringe Statens vegvesen på telefon 02030, eller en kjøreskole der du bor.

PilerLes mer om førerkortet her på ung.no.

 

Spilleavhengighet


Hjelpelinjen for spilleavhengige

Hjelpelinjen for spilleavhengige 800 800 40 kan du ringe hver dag mellom 09:00 og 21:00. Dit kan du ringe om du har et problem eller om du er pårørende til en som er spilleavhengig.

PilerLes mer under spill her på ung.no.

 

Tips oss


I denne artikkelen og på siden Hjelpetjenester her på ung.no har vi samlet flere nyttige nettsteder og tjenester du kan ha glede av. Har du funnet feil eller kjenner du til tilbud du mener vi har glemt? Send gjerne en e-post til redaksjonen og tips oss om andre gode svartjenester.

ung.no/hjelpStill oss et spørsmål

Sjekk ditt svar

Tast inn koden (5 tegn)Sjekk ditt svar

Tast inn koden (5 tegn)

Svarpanelet på ung.no består av fagpersoner innen de ulike emnene, og gir deg anbefalinger på bakgrunn av informasjonen du deler i spørsmålet ditt. Husk på at spørretjenesten på ung.no ikke erstatter lege- eller krisehjelp, men skal være en råd- og veiledende tjeneste. Redaksjonen forbeholder seg retten til å slette spørsmål som betraktes som useriøse. Still oss et spørsmål.

Trenger noen å snakke med? Prøv vår hjelpekalkulator får råd og tips om hvem du kan kontakte. Spørsmål om helse, kropp og seksualitet kan du sende til Klara Klok (anonymt/gratis).