Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for min venn som har det vanskelig, hvordan kan jeg hjelpe?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg har en kompis av meg på 18 år som sliter ganske mye. Jeg har store tanker om at han er depresiv og kanskje på sitt kraftigste litt suicidal. Han har familietrøbbel og diverse andre problemer med sykdom i familien. Han sliter med å finne løsning på problemene sine og drikker de bort eller gjør andre dårlige valg for å ungå de. Han snakker ikke med noen om de utenom til meg, idag han fikk et "panikk" anfall idag noe jeg aldri har sett før der han hylgråt og var helt ute av seg. Han skrek han hatet seg selv og han bare skapte problemer alt dette foregikk i edru tilstand. Jeg er ganske god i å forstå mennesker og har hjulpet han en hel del med diverse problemer men dette begynner å bli utenfor min fatte evne. Jeg begynner å bli veldig bekymret, å vil gjerne ha synet på noen som kan dette på hva jeg burde gjøre. Har vurdert å få han med meg til en psykolog eller lignende men han er litt skeptisk til det men jeg håper dette kan gi meg bedre råd i hvordan få ting bedre for han.

SVAR

Besvart 30.07.2017 20:53:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle