Hopp til hovedinnholdet

Gått ned 20 kilo siden februar. Ønsker å legge på seg.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er jente på 15 år, 170cm høy, veier ca 39kg. I de siste mnd har jeg gått utrolig ned i vekt. Eller for meg er det mye, veide 59kg ca i Februar/ mars. Jeg får ikke til å spise lenger, kanskje presser jeg i meg litt reste middag en gang i blandt, men blir så kvalm og dårlig av å spise. Jeg sliter egentlig ikke med at jeg syns jeg er feit eller noe, men nå sliter jeg mer med at jeg syns jeg er for tynn. Ribbeinene mine begynner å vises og bein stikker ut på en litt ‘ekkel’ måte, i tillegg har folk begynt å kommentere på utseende mitt (at jeg er ‘for tynn’, ‘anorexia’)Har så gjerne lyst til å legge på meg, å se normal ut men jeg trenger hjelp! Hva kan jeg eventuelt spise/drikke som er lett å ta inn men både energi rikt? Vil ikke se ut som et skjellett når skolen starter. Takk for svar

SVAR

Besvart 22.07.2019 14:27:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle