Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kjæreste og har fått klamydia og skal ta Azitromax. Bør jeg sjekke meg først? Har hatt feber og hatt smerter i nedre del av magen. Jeg vil ikke ha mensen i ferien og lurte på noe med p-pillene mine.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 17 år, som nettopp har fått ny kjæreste. Idag ringte han meg og sa at han hadde testet positivt på klamydia, og sa at han hadde fikset tabletter til oss (azitromax). Jeg er ikke sikker på om det var jeg som smittet ham, eller ham som smittet meg. Jeg har enda ikke testet meg, men har i de siste ukene gått med feber og vært syk - i lengre tid enn hva jeg vanligvis pleier å være syk. Idag, før han ringte og fortalte om klamydiaen, fikk jeg ekstremt vondt i nedre del av magen. Det var nesten som messmerter, men allikevel ikke helt likt. Jeg skal reise imorgen, og får derfor ikke sjans til å gå til legen med en urinprøve for å skjekke meg - men jeg har lest en del på nettet om symptomer og slikt. Jeg har jo vært syk ganske lenge, og hatt en god del sex med kjæresten min. Jeg ble syk etter at jeg hadde samleie med ham.

Mitt spørsmål da, er om det er farlig for meg å bare ta Azitromax? Uten å skjekke meg, mener jeg - om det kan være farlig? Jeg går på Marcilon 28, hvis det har noe å si. Jeg er veldig sikker på at jeg har blitt smittet, og skal skjekke når jeg kommer hjem. Jeg begynner på den imorgen, man skal jo bare ta 2 tabl..


En ting til - siden en helst ikke skal ha sex på 2 uker etter kuren, så bestemte jeg meg for å få mensen i denne perioden. Jeg har hoppet over mensen et par ganger, og syntes det virket OK for min egen del å ha mensen nå rett før ferien, slik at jeg heller kan droppe det i sommer. Problemet er - at jeg ble ferdig med de store pillene på lørdag. Jeg hoppet over placebotabl, og begynte rett på de store pillene igjen - slik at jeg skulle slippe mensen. Jeg hadde fortsatt placebotabl. fra forrige brett, slik at jeg kastet den første av de 7 placebotabl, og tok pille nr. 2. Går dette greit? Legen min snakket om at man kunne gjøre det på den måten da jeg begynte med p-piller (litt over 1 år siden), men husker ikke helt hva det var han sa.. Tror du dette går greit?


Tusen takk for all hjelp :)
account_circle