Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg ta studiespesialisering eller IB?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Går i 10.klasse og må snart begynne å tenke litt på hvilken linje jeg skal gå på vgs. Valget tror jeg står mellom studiespesialisering (realfag) eller IB. Hva bør jeg velge? Har veldig lyst til å dra på utveksling i 2klasse. Og jeg her heller ikke noe peiling på hva jeg skal bli. Har også hørt at IB er veldig krevende og det er mye å gjøre. Men har jo lyst til å liksom få lært meg ordentlig engelsk og å bli ordentlig god i det. Ligger på rundt 5,2 i snitt. Har også prøvd å finne informasjon om hva man egentlig gjør på IB men er litt vanskelig. Har hørt at man har mange eksamener og må skrive lange essays, stemmer det? Spørsmålet mitt er i hovedsak hva er forskjellen på studiespesialisering og IB annet enn at det foregår på engelsk istedenfor norsk. Og om IB er MYE mer krevende enn studiespesialisering.

SVAR

Besvart 14.11.2019 23:34:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ønsker du å ta Vg2 som utvekslingselev?

Her får du tips til planleggingen og oversikt over hvordan du kan få støtte fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Hva er IB? (International Baccalaureate)

Visste du at du kan ta to år av videregående på en internasjonal linje i Norge? Her kan du lese mer om hva IB er, og finne ut om det er noe for deg.

 

Les mer
account_circle