Hopp til hovedinnholdet

Kan biologisk mor bestemme hvor vi skal bo når vi får barn selv?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en ung mann på snart 19år. Så hun jeg er forlovet med er 17år og vi har vært sammen i ett år, hun er under barnevernet sin omsorg. Hennes biologiske mor hater meg og har gjort avgjørelser ekstremt tungvindt, både hos barnevernet og utenfor barnevernet. Dette er noe jeg og min forlovede ikke liker at hun gjør. Om jeg og min forlovede venter barn sammen, og har daglig kontakt og en god dialog sammen. Vil da den biologiske moren kunne bestemme om min forlovede skal på institusjon, mødrehjem eller ett nytt fosterhjem? Mener barnevernet skal se på oss som foresatte siden hun er i ett svangerskap, og gi oss mulighet til støtte og tilsyn ovenfor barnet slik at barnet får en bra oppvekst. Den biologiske moren og barnevernet kan vel ikke splitte oss uten god nok begrunnelse? Jeg er bare samboer om vi bor sammen, men kan den biologiske moren ha virkning i saken, eller vil min forlovede kunne bo sammen med meg med tilsyn og støtte fra barnevernet?

SVAR

Besvart 18.11.2019 11:49:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

På helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

 

Les mer
attach_file

Å bli voksen

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

 

Les mer
account_circle