Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år! Jeg har lyst til å flytte hjemmefra på grunn av mine foreldre.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 16 år gammel jente og jeg har veldig lyst til å flytte ut hjemmefra pga foreldrene mine. Jeg sliter med angst og foreldrene mine gjør alt bare verre for hvordan de aldri vil prøve å forstå meg. De kjefter og er alltid misfornøyd med noe som angår meg. De tror at man bare må overse vonde tanker og at dems løsning på alt er det eneste riktig. Jeg kan ikke flytte til familien for jeg og bestefaren min har et hat forhold, noe som forhindrer meg i å være med resten av familien min. Jeg føler at jeg kommer ingen vei med foreldrene mine og har gitt opp med å snakke med dem etter å ha prøvd i over et år. Jeg føler at min eneste løsning er å bli selvstendig og tenker at det er best om jeg flytter for meg selv, jeg må uansett her hjemme gjøre mye husarbeid og lage maten min selv. Jeg bare orker ikke familien min lenger, og jeg vil veldig gjerne komme meg bort fra dem. Fra jente 16 år

SVAR

Besvart 17.11.2019 17:56:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle