Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg drikke alkohol sammen med medisinene jeg bruker for bipolar lidelse

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har bipolar lidelse og går derfor på medisiner: 20 mg Fluoxetine, 10 mg Olanzapin, 50 mg Quetiapin og 2 mg Circadin. Jeg er klar over at jeg bør holde meg unna alkohol, både grunnet medisiner og sykdommen min. Men hva risikerer jeg ved å drikke alkohol, f.eks. en flaske 20% på en kveld? Kan det være direkte farlig å drikke alkohol i kombinasjon med medisinene? Jeg har lyst til å drikke på fest, og lurer på om det er farlig og om jeg bør unngå det, eller om pakningsvedlegget bare fraråder av formelt grunner. På forhånd takk.

SVAR

Besvart 20.11.2019 20:15:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør hverdagen din sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Sånn påvirker alkohol kroppen din

Kort tid etter at du drikker alkohol, vil du begynne å kjenne virkningene. Hvordan påvirker alkohol kroppen din, og hvordan kan du bruke rusmiddelet på smartest mulig måte?

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle