Hopp til hovedinnholdet

Må man fortelle foreldre om p-piller når man får det for mensensmerter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13år... Jeg bare lurer på hvis man er under 16år kan man få p-piller da? Må man ha med foreldre? Jeg vil ha p-piller for jeg føler meg ukomfortabel når jeg har mensen, og jeg blir sikkelig dårlig keg spyr og får sikkelige smerter... Håper dere svarer:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du har et aktuelt prevensjonsbehov, har du rett på en trygg prevensjon, selv om du er under 16 år.  Hvis du trenger medisiner for plager, slik som p-piller i dette tilfellet blir, er dette noe legen kan vurdere om du trenger sammen med deg.  Du har rett til å gå til legen alene når du er 13 år. Legen vil vurdere om dette er noe foreldrene dine trenger å vite.  Legen vil nok oppfordre deg til å prate med foreldrene dine om dette, siden de har et stort ansvar for deg fortsatt, men personlige ting kan spille inn for avgjørelsen, så hør med legen.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser