Hopp til hovedinnholdet

Får ikke trene på treningsstudio..

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt fra en litn bygd kalt Grane. Her har vi et styrkerom/treningsrom som man må være myndig for og trene på. Men i nabo kommunene må man være 14 år sist jeg sjekket er ungdom framtiden og vil man trene og se bra ut og holde seg i form burde man få det. iallfall bli suttet på en vurdering jeg fks er 13 år gammel og er 1.80 cm høy trener og folk tror jeg går på videregående og folk som har trenet i mange år sier jeg er klar for det men aldersgrensen var det eneste som stoppet dem i og la meg trene der jeg søker hjelp for jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og jeg ønsker å få saken videre men som sakt trenger hjelp har mange interesserte her men kommunen ignorerer oss bare hjelp hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål!

Jeg skjønner godt at det kan føles urettferdig at du ikke får trene på treningsstudioet når du vil trene og holde deg i form, men jeg vet også at det er veldig vanlig at treningsstudioer gjør det. 

Mitt beste råd til deg er nok å prate med treningsstudioet direkte. Spør om å få høre begrunnelsen for at de har satt den aldersgrensen de har gjort, og spør om det er noen mulighet for at de kan gjøre et unntak fra regelen slik at du får trene der. Om du ikke kan benytte treningsstudioet helt fritt, så er det kanskje noen aktiviteter du kan være med på eller noen tidspunkt du kan bruke det? Jeg vet ikke hvordan mulighetene er for dette, men det er jo kanskje verdt et forsøk uansett.

Hvis du ikke får trene der er det dessverre ikke så mye du kan gjøre med det annet enn å vente på å bli gammel nok. Det finnes imidlertid mange andre aktiviteter du kan prøve for å holde deg i form - enten organisert eller på egen hånd - så sjekk opp hvilke andre muligheter som finnes der du bor. 

Jeg ønsker deg lykke til! :)

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Fakta om kondisjonstrening

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Hvordan bør du trene utholdenhetstrening? Treningseksperten vår gir deg tipsene!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser