Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg passe på før, under og etter festen?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg planlegger å ha en fest (med alkohol) etter nyttår, men jeg er litt usikker, siden jeg har aldri at fest hjemme før og jeg har heller ikke tenkt å fortelle foreldrene mine om det. Men det jeg lurer på er hva jeg må/bør passe på før, under og etter festen. Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For det første vil jeg bare minne deg om at det kommer til å bli mye verre om foreldrene dine oppdager at du har hatt fest i ettertid enn om du faktisk forteller dem om det i forkant. Det er utrolig vanskelig å skjule noe sånt for foreldrene - om de ikke får vite det gjennom rykter finner de antakeligvis en ølkork eller lignende i huset.


Hvis du uansett skal ha fest så bør du tenke på hvor mange du inviterer. Det går veldig fort rykter om slike fester. Du kommer til å få mange meldinger fra folk som spør om de får komme og noen kommer kanskje til å komme selv om de ikke er invitert eller har spurt om å få komme. Ikke lag noen event på Facebook - det vil bare gjøre at enda flere vet om festen. Send heller melding til de du ønsker å invitere og si at de ikke skal spre noe rykte om det. Det kan være lurt å avtale med en venn at han/hun hjelper deg med å følge litt med hvordan ting går, hjelper deg å rydde og lignende. Det kan være greit å ha et par ekstra øyne når du skal ha mange på fest.

Før festen bør du legge vekk alt av verdisaker og ting du er redd for at skal knuses. Ting blir veldig lett knust når når man har en gjeng alkoholpåvirkede personer samlet, det blir sølt på tepper og lignende og mange mister nok respekten for eiendeler og at det faktisk er dine foreldres hus. Følg med om folk blir for fulle og be dem pent om å gå hvis de blir det. Du bør ikke drikke så mye selv når det er du som har festen, du må være i stand til å passe på. Tenk på lydvolumet - både på musikken og på roping, høylydt snakking og synging - i forhold til naboer og klaging.

I ettertid må du selvsagt rydde og vaske hele huset og passe på at ingenting ligger igjen.  

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser