Hopp til hovedinnholdet

ALDER FOR REISE: Gutt på 17 år som har tenkt til å dra til England for å se på fotballkamp

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17 år som har tenkt til å dra til England for å se på fotballkamp. Jeg er av de som er spesielt interessert i fotball, og har ingenting i mot å dra til England alene for å se på kamp. Jeg tenkte å dra til Manchester for å se Manchester United spille kamp. Men så lurte jeg på aldersgrenser osv. Jeg trur ikke det er noe problem å fly over, med tanke på at jeg er 17 år. Det jeg er litt i tvil om er om jeg får sjekket inn på noen hoteller, eventuelt om det er noen andre løsninger enn hotell. Eneste jeg trenger er vell egentlig tak over hodet, skal ikke være så kresen bare jeg får sett fotballkamp :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De ulike flyselskapene har egne regler om aldersgrenser, men i utgangspunktet er det ingenting i veien for at du kan bestille flybilletter og reise. Her må du mao. sjekke opp med selskapet dere skal fly med (ring eller sjekk hjemmesiden deres).  Det samme gjelder for hotell. Mange krever 18 - eller høyere alder for å bo alene på hotell. Men det kan være lurt å sjekke. Du kan også søke opp hostel, det finnes mange ungdomshostel både i England og i de fleste andre land i verden.

På den annen side har foreldrene dine i utgangspunktet både rett og plikt til å ta avgjørelser for deg i personlige spørsmål, ut fra dine interesser og behov, frem til du er 18 år. Dersom foreldrene dine mener at reisen ikke er bra for deg, har de derfor som utgangspunkt både rett og plikt til å nekte deg dette. Foreldrene dine skal før de tar en avgjørelse høre din mening, og meningen din skal på grunn av din alder tillegges stor vekt. Du skal også gis stadig større rett til å ta egne avgjørelser frem til du fyller 18 år.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser