Hopp til hovedinnholdet

Hvor får jeg resept på p-piller når jeg er over 20 år?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg skal starte på p-piller igjen. Har gått på det tidligere, men sluttet for de jeg fikk fungerte ikke for meg. Da var jeg på helsestasjonen for ungdom og fikk resept. Jeg har ikke fastlege og lurer på om jeg har mulighet og gå på helsestasjonen selvom jeg er over 20 år. Står veldig lite unfo på nettsiden. Noe av det eneste som står er; målgruppe: opp til 20 år. Så lurer på hva det betyr? Kan jeg fortsatt gå dit? Føler meg mye mer komfortabel når jeg tenker på at jeg vil gå dit!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Helsestasjon for ungdom har ulik aldersgrense fra kommune til kommune.  Noen avslutter når man er 20, mens andre har tilbud til 23 eller 25 år.  Ring helsestasjonen der du bor og spør om muligheten der.  -Hvis de ikke har et tilbud videre, er det fastlege du må satse på.  Du kan skaffe deg fastlege der du bor.  Du finner info om det på helfo.no.  Hvis du er student, er det også mange steder studenthelsetjeneste som du kan oppsøke og får resept.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser