Hopp til hovedinnholdet

Tror ikke jeg vil bli invitert på noen fester, hva burde jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Fylte femten for ikke lenge sia, og her er det normalt å begynne festing etter konfirmasjonsalder. Jeg selv har ikke noe behov for å drikke, men føler at jeg vil dra på fester likevel. Men problemet er at jeg ikke kjenner så mange, så blir sannsynligvis ikke invitert til noen fest.:( Så drar vennene mine uten meg og jeg føler meg uttafor:( hva burde jeg gjøre? Vil liksom være sosial osv, med eller uten alkohol, men føler at folk driter i å ta meg med eller invitere meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du burde snakke med vennene dine om at du har lyst til å være med. Selv om de ikke holder festene selv kan de helt sikkert spørre de som holder festen om de kan ta deg med. Når du ikke selv kjenner de som har festen må du være forberedt på at de sier nei - det er jo slik at man som regel har en plassbegrensning, og da burde man begrense seg til de man kjenner. Likevel er det ingenting i veien for at man kan spørre! Spesielt hvis de som holder festen vet hvem du er og kjenner deg litt. Jeg ville uansett vært åpen med vennene mine om at jeg ønsket å være med!

Det er likevel ikke noen vits å ta sorgene på forhånd. For alt du vet kan det hende du blir invitert på masse fester - eller det kan hende at vennene dine heller ikke blir invitert. Ta det som det kommer. Om du ønsker å være den som blir invitert må du også være den som er hyggelig mot alle og snakker med alle!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser