Hopp til hovedinnholdet

13 år og gravid.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er gravid, men jeg er bare 13 år jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, men jeg vil ikke si det til foreldrene mine. Jeg er redd for at de blir sure og de vet heller ikke at jeg og kjæresten min har hatt sex, men jeg lurer virkelig på hva jeg skal gjøre med det, men jeg vil ikke si det til mamma... Så jeg lurer på om det går an å ta abort uten at foreldrene får vite det, men kjæresten min vil ikke at jeg skal ta abort, han vil at vi skal få barnet og etterpå adoptere det bort. Men det vil ikke jeg, for da får mamma vite det og det blir bare feil å gå på skolen og sånt, jeg kan også få strekk merker og det vil jeg ikke ha! Men nå har jeg slitt lenge med å få perfekt kropp så jeg vil ikke ødelegge den, men kjæresten min sier bare at det ikke er så viktig med fin kropp, men da tenker jeg at vi ikke akkurat kommer til å være sammen for alltid, men det vil jeg ikke si til han, for da begynner han bare å kjefte, men jeg håper dere her i UNG.no kan hjelpe meg, jeg er veldig usikker nå. Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å være 13 år og gravid, er jo en vanskelig situasjon.  Jeg tenker at dere ikke skal være alene om dette, men raskt få hjelp av en voksen du føler deg trygg på.  Dette er noe du kan prate med helsesøster på skolen eller på Helsestasjon for ungdom om.  Hun kan hjelpe deg, både med å finne mer ut av hva som er et godt valg for dere og om hvordan dere skal gå videre.


Når du er 13 år, så er det jo slik at foreldrene dine fortsatt har mye å si i livet ditt.  Det er jo fordi de skal kunne hjelpe deg.  I en slik situasjon som dette, trenger de fleste å få foreldrenes støtte og hjelp. Foreldre blir jo litt sjokkerte, og da kan de være litt småsinte før de får roet seg og blir mer til hjelp.  -Noen få foreldre greier ikke å støtte barna sine godt i en slik situasjon, og det er stor fare for at det blir veldig vanskelig om man forteller dem dette.  -Jeg vet ikke hvordan det er for deg.  Det kan du prate med helsesøster om, og så kan dere sammen finne ut hvordan eventuelt foreldre skal informeres eller om de ikke skal informeres hvis det er fare forbundet med å gjøre det. 

Du kan lese mer om det å være gravid og om abort i artiklene under. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser