Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i læreren.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 17år som går VG1 nå. Da jeg begynte på skolen ble jeg forelsket i en lærer, det var ikke en helt ordentlig forelskelse, jeg bare syntes han var kjekk og sånt. Han er 33år gammel, bor i området og han har både kone og barn. En dag trengte jeg hjelp til et prosjekt og måtte sitte inne i friminuttet. Han kom inn for å hjelpe meg og vi ble sittende og snakke om, ja, hverdagslige ting. Plutselig bøyde han seg mot meg og kysset meg. Jeg gjorde ingen motstand. Da vi var "ferdige" unnskyldte jeg han, men han sa at det gikk greit. Jeg fikk hjemmestudier noen uker etterpå og da han kom hjem til meg for å hjelpe meg lå vi sammen. Det bare skjedde og jeg angrer så fryktelig. Jeg klarer ikke å konsentrere meg eller tenke på noe annet nå. Han er en gift mann, han har barn… Jeg angrer som en hund, jeg tør ikke å si det til noen… Han er læreren min. Alt er jo egentlig min geil… Jeg vil ikke si det til noen, men jeg klarer ikke å holde det inni meg lengre. Hva skal jeg gjøre? Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 17 år.

Så fint at du skriver til oss. 
Jeg forstår at denne situasjonen er veldig vanskelig for deg, og at du ikke klarer å holde det inni deg lenger. Det viser styrke at du tar dette opp med oss. Jeg tenker at det er første skritt på veien til å få hjelp, og få det bedre.

Det å bli forelsket i, eller betatt av en lærer kan skje. Det kan virke spennende av mange grunner, men slike forelskelser blir jo som oftest ikke noe mer enn enn hemmelig forelskelse.

For deg ble dette mer enn en hemmelig forelskelse, eller noe mer enn at han var kjekk.

Du beskriver at han kysset deg, og at da han var hjemme hos deg hadde dere sex. Nå angrer du, og du klarer ikke å konsentrere deg. Det er helt forståelig at du synes dette er vanskelig. I den situasjonen du er er det ikke noe unormalt å føle at man blir ukonsentrert.

Imidlertid tenker ikke jeg at dette er din feil.

Du er 17 år, han er 33 år og voksen. Han er læreren din, og han har ikke lov å ha noe forhold til deg. Slik jeg ser det har han utnyttet sin stilling.

Uansett om du var forelsket i han, betatt av han skulle han som voksen ha unngått å sette deg i denne situasjonen. 

Jeg synes at du, hvis du kan, bør si det til foreldrene dine. De vil sikkert/kanskje ha ulike reaksjoner til å begynne med, men vil kunne være til god støtte for deg.

Kan hende tenker du at det er umulig å snakke med foreldrene dine.

Uansett vil jeg anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen, eller ta kontakt med helsestasjon for ungdom.

Du vil da få hjelp til å snakke om det du har opplevd, og hjelp til å sortere tanker og følelser.

Dette var ikke din feil, ta kontakt slik at du kan få hjelp!

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser