Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min får ikke overnatte selv om vi skal sove på hvert vårt rom

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått meg kjæreste, men mine foreldre sier at han ikke får overnatte. Han bor et stykke unna, ca 2-timer i reis. Selv om vi ikke skal sove på samme rom. Hva gjør jeg..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så lenge du er under 18 bestemmer foreldrene over deg. Så da må du rette deg etter det de sier. De er nok litt usikre om de kan stole på at dere ikke gjør noe dere er for unge til.

Men jeg forstår at du gjerne vil at kjæresten din skal få overnatte hos deg. Kanskje du skal prøve å sette deg ned med foreldrene dine og spørre de hva de er redde for skal skje. Og så kan du fortelle de hva du tenker. Husk å ikke bli sint, men vær åpen for det de sier. Kanskje dere kan bli enige om at foreldrene dine skal få bli bedre kjent med kjæresten din først? Det kan hende de endrer oppfatning etter hvert.

Håper dette var til hjelp.

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Ulike lover sier noe om hvilke plikter foreldre har overfor barn og hvilke rettigheter ungdom har overfor foreldre. Les mer om noen av de viktigste for deg!

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over sammen med kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Men foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser