Hopp til hovedinnholdet

er aldersgrensen på sex 16 år? jeg vet ikke om jeg hadde lyst egentlig

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei er aldersgrensen på sex 16år?..Jeg møtte en gutt og første gang jeg møtte han likte jeg han veldig godt. Men andre gangen jeg traff han så var det på et sted som var veldig skjult på en skole,vi snakket lenge..så begynte vi å kline..mens vi stod å klinte begynte han plutselig å ta på meg..så dro han ned buksa mi og litt etter sin egen. Jeg visste ikke om jeg hadde lyst eller ikke,jeg bare stod å så på at han tok på en kondom.Vi fortsatte å kline og mens vi gjorde det,begynte han plutselig og ta den inn i meg..han fikk bare tatt den inn og ut ca.2-4 ganger før jeg trakk meg litt vekk..og sa jeg måtte gå.Han spurte mange ganger om jeg kunne bli litt til.men jeg ville bare gå.Han så litt sur ut...men så sa han at vi snart måtte møtes igjen.han er 17 og jeg er 14....!jeg hater å tenke tilbake på dette.hva er det jeg børr gjøre?Har tenkt på det noen måneder og vet ikke hvem jeg skal snakke med.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du starter mailen din med å spør om aldersgrensen på å ha sex er 16 år og da kan jeg svare ja med en gang. Du forteller om en gutt som du likte allerede første gang du møtte han. Dere traff hverandre på et skjult sted ved en skole og begynte å kline. Etter litt begynte han å dra ned buksa di og sin egen også. Så tok han på en kondom og han tok penisen sin inn i deg ca 2-4 ganger før du trakk deg litt vekk og gikk. Du skriver at han er 17 år, at du har tenkt på episoden i noen måneder og ikke vet hvem du skal snakke med. Jeg vet ikke hvilket forhold du har til dine foreldre, men er det mulig å snakke med de om det som har hendt. Det at denne gutten er 17 år og du bare 14 gjør at han har gjort noe ulovlig og han kan bli straffet for det dersom han blir anmeldt. Det er også en helsesøster på skolen din, og henne kan du også snakke med å  søke råd hos. Hun kan gi deg råd videre om hva du bør gjøre. Det er ofte at ting føles litt bedre bare en får snakket om det til noen en stoler på.      

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefone 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser