Hopp til hovedinnholdet

Hordan kan jeg fortelle moren min at jeg ikke kuttet kontakten med han?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! :) Jeg er en jente på 14 år. Jeg driver på med en som snart er 20 år. Vi har drevet på i snart ett halvt år, men ingen av oss har fortalt det til noen. Moren min fant ut at jeg snakket med han i oktober og da sa hun at jeg skulle slutte å snakke med han med en gang. Jeg løy til henne og sa jeg hadde gjort det, men jeg var blitt så glad i han at jeg ikke klarte det. Hun tror ikke jeg snakker med han nå lenger, og jeg vet derfor ikke hvordan jeg skal si til henne at jeg gjør det... Jeg syns det er feil om jeg må slutte å snakke med en person jeg er blitt så knyttet til på grunn av henne. Jeg er så glad i han og begge ønsker at vi skal bli sammen, men han vil at jeg skal vere sikker på at moren min ikke klikker heeeelt. Har dere noen tips til hvordan jeg kan si det?? Hva syns dere om at det er 6 års aldersforskjell? På forhånd takk Hilsen usikker jente på 14 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg synes at 6 års aldersforskjell generelt er mye, men kanskje spesielt mye når du bare er 14 år. Det er likevel veldig forskjellig hvordan ulike par takler det og hva som kan være utfordringene ved det. Du må nesten gjøre dine egne vurderinger og erfaringer. Jeg har lagt ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold som jeg synes du burde lese.

Jeg tror ikke det finnes noen bra eller dårlig måte å si dette til moren din på. Du må sette deg ned med henne og snakke med henne. Si gjerne at du har noe du må fortelle henne slik at hun er forberedt. Da forteller du at du har fortsatt å snakke med denne gutten fordi du ikke klarte å gi slipp på han. Si at du er klar over at hun ønsket at du skulle kutte kontakten, men at du er så glad i han og setter sånn pris på han. Fortell henne hvorfor du liker han. Det som er viktig nå er at dere begge får forklart hverandre hva dere tenker om dette. Ikke avbryt henne og la henne forklare deg hvorfor hun ikke liker dette. Deretter kan du forklare henne hva du tenker om det samme. Pass å på å tenke godt gjennom dette selv og hvorfor du tror det vil gå bra tross aldersforskjellen. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser