Hopp til hovedinnholdet

aldersgrensa for tatoveringer?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en Jente på 15 år som lurer på hva er aldersgrensa for tatoveringer i norge?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ingen lovfestet nedre aldersgrense for å ta tatovering i Norge, men de fleste studioene har en selvpålagt aldersgrense på 18 år (noen steder 16 år). Med tillatelse fra foreldrene dine er det med andre ord ingeting i veien for å ta tatovering nå som du er 16 hvis du finner noen som er villige til å gjøre det, men jeg ville ventet noen år selv. Du har kanskje hørt denne leksa før, men du må ikke glemme at tatoveringene er noe du skal ha på kroppen resten av livet ditt. Det går an å fjerne det med laser, men det er dyrt og blir aldri helt bra. Er du sikker på at du finner et motiv du vil ha permanent? Er motivet ditt noe du oppriktig talt tror du kommer til å like og være stolt av når du er 50 år og har barn? Det kan hende du har funnet et motiv som kan følge deg resten av livet og bety mye for deg, men du bør i alle fall tenke deg nøye gjennom før du velger å ta tatovering og hvilket motiv du skal ta.

Det var pekefingeren ;-) Hvis du nå velger å ta en tatovering, bør du i alle fall sjekke grundig og hygienen er godt ivaretatt på studioet. Les litt mer i artikkelen under...

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser