Hopp til hovedinnholdet

Er det aldersgrense på BH?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei!! Er det aldersgrense på BH. Jeg er 11 år. Og jeg har funnet ut at visst jeg bruker BH må jeg ha str. 70c. Mamma oppmodner meg til å begynne men jeg har ikke lyst. Hva skal jeg gjøre, jentene i klassen erter meg fordi jeg har så store pupper. Ingen andre i 6b bruker bh. Hva skal jeg gjøre? Er det noen aldersgrense? -Jente 11 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er ingen aldersgrense for når man kan begynne å bruke BH. Som du har erfart utvikler man seg veldig ulikt, og noen kan ha behov for å begynne å bruke BH tidlig, mens andre ikke trenger det før litt seinere. Jeg synes du skal prøve å tenke på om du har behov for BH, uavhengig av hvor gammel du er eller om andre jenter i klassen din bruker det. Det kan jo være at de kommenterer det og erter deg for det fordi de rett og slett er litt misunnelige? Å få former er helt naturlig for jenter, men det skjer i litt ujevnt tempo. Det går nok likevel ikke så lenge før de andre jentene også må/vil begynne å bruke BH, og da kan kanskje du være en som kan gi noen gode råd fordi du allerede har erfaring på området. 

En annen ting du kan tenke på enn så lenge, er at en BH ikke nødvendigvis gjør sånn at puppene dine ser større ut eller blir med synlig. Tvert i mot kan en god BH være med på å gjøre deg mer komfortabel med formene dine, og til og med gjøre at de føles litt mindre synlig. Dessuten er det jo ingen som har noe med hva slags undertøy du har på deg, og de færreste vil nok legge merke til det en gang.

Ta gjerne en prat med moren din om disse følelsene dine og de andre jentenes reaksjoner, så håper jeg dere kommer frem til en god løsning :) Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser