Hopp til hovedinnholdet

Han er 10 år eldre - burde vi være kjærester eller bare venner?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, akkuratt nå så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg traff en Hyggelig fyr i barnehagen (jobb)og vi fant ut at vi hadde masse til felles. Men det er liksom 10års forskjell. Vi to har nå blitt sammen og eg merke jo at han er klar til mye som jeg ikke er. Har snakket med familien min og de mener at det var stor aldersforskjell. Jeg er så usikker og er livredd for hva andre vil tro. Men jeg elsker jo han og han elsker meg. Nå står jeg å vurderer om vi skal være venner eller sammen. Hjelp, hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette er noe du må vurdere helt selv. Jeg kan ikke si deg hva som er rett eller galt, du må selv finne ut hva du er komfortabel med og hva du tror er best for deg. Hvis du allerede merker at dere er på forskjellige steder i livet og at han er klar for ting du ikke er klar for, så er det noe du må tenke over. Kommer dere til å klare å løse det, bli enig, eller kommer det til å bli et problem? 

Jeg har lagt ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold. Her er mange av utfordringene som kan oppstå beskrevet. Les gjennom det og vurder om du tror det blir et problem for dere.

Det kommer nok til å være noen av vennene dine eller bekjente som kommer til å synes dette er rart, og noen kommer helt sikkert til å kommentere det. Det er jo rett og slett fordi man ofte ikke klarer å forstå de tingene man ikke har opplevd selv. En så stor aldersforskjell er ikke så vanlig, og det er vanskelig å sette seg inn i hvordan du føler det. Derfor kan mange bli skeptisk. Det er klart at det kan være kjipt om dere får mange kommentarer på dette, men det viktigste er jo at dere synes det er greit og er komfortabel med aldersforskjellen. Jeg er mer opptatt av at du skal ha det fint og at du ikke blir presset til noe du ikke vil gjøre. Du må også tenke på hva som kommer til å skje i framtiden - hva hvis du skal studere, må flytte, vil flytte, kommer han til å ønske det? Han har jo etablert seg her. Hva hvis han vil ha barn? Slike ting er viktig å tenke på. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser