Hopp til hovedinnholdet

Hva er aldersgrense for e-sigarett, og hvor får man kjøpt det?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hallo jeg lurer på noen ting om el-sigaretter 1. er det noe aldersgrense for å kjøpe el-sigaretter som ikke kan lades? en i klassen min har el-sigaretter som ikke kan lades og han har sagt at det ikke er noe aldersgrense 2. selger de el-sigaretter som ikke kan lades i butikker? eller selger de det noe annet sted som apotek? 3. vis de selger det i butikker er det mange butikker som har sin egen aldersgrense for el-sigaretter som rullepapir har

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe forskjell på lover rundt salg av e-sigaretter som kan lades eller ikke lades. I Norge er det ikke tillatt å selge e-sigaretter med nikotin, fordi vi ikke vet hvor farlig det er. De er heller ikke godt nok dokumentert å være til hjelp for dem som ønsker å slutte å røyke vanlige sigaretter. 

E-sigaretter uten nikotin er tilgjengelig for salg i Norge, men det er ikke lov å markedsføre disse. Det er 18-års aldersgrense på salg av e-sigaretter. Helsemyndighetene vil beskytte ungdom mot mulige helseskader, siden vi ikke vet hvor trygt det er å bruke dem, selv de uten nikotin. Myndighetene er også bekymret for at unge skal få lavere terskel for å prøve å røyke hvis de først begynner å bruke e-sigaretter.

Her kan du lese mer om e-sigaretter. Du kan også ringe Røyketelefonen 800 400 85 dersom du har flere spørsmål. Det er gratis og du trenger ikke si hva du heter.

Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser